-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnelę užtvindė dėl vaikų svajonių plaukiantys guminiai ančiukai

Birželio 4 d. įvyko tryliktus metus organizuojamos „Ančiukų lenktynės“, suburiančios daugiau nei 800 šventės svečių. Šventės metu į Vilnelę lenktyniauti buvo paleisti daugiau nei 400 guminių ančiukų, kurie jų šeimininkams atnešė vertingus prizus, o talentingiems, bet finansinių galimybių stokojantiems vaikams – galimybę ugdyti talentus.
„Ančiukų lenktynių“ akimirka
„Ančiukų lenktynių“ akimirka / Nikitos Voitovo nuotr.

Vasaros tradicija tapusios „Ančiukų lenktynės“ šiemet įvyko pramogų ir poilsio centre „Belmontas“, o surinktos lėšos bus skirtos talentingų, tačiau finansinių galimybių neturinčių vaikų talentų ugdymui. Šiemet pasirašyta ilgalaikė bendradarbiavimo sutartis su organizacija „Gelbėkit vaikus“. Suvienijant jėgas, taip pat bus siekiama atrasti gabius vaikus iš socialinės rizikos šeimų, suteikti jiems daugiau galimybių ugdyti savo talentus ir siekti svajonių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Aras Vėberis su 4 mėnesių sūnumi švenčia Tėvo dieną: ančiukų lenktynės ir smagi dovana

„Šventės metu vyko ne tik lenktynės, bet ir buvo organizuojamos įvairios veiklos, skirtos visai šeimai. Kaip ir kasmet, visos surinktos lėšos skiriamos Vilniaus Rotaract klubo globojamiems jauniesiems talentams: penkiolikmečiui sunkumų kilnotojui Tomui, trylikametei cirko atlikėjai Gabijai, aštuonmečiui pramoginių šokių šokėjui Dominykui, penkiolikmetei smuikininkei Lėjai, vienuolikmečiui kovos menus lankančiam Džiugui“, – sako Julius Adomavičius, Vilniaus Rotaract klubo prezidentas.

Nikitos Voitovo nuotr./„Ančiukų lenktynių“ akimirka
Nikitos Voitovo nuotr./„Ančiukų lenktynių“ akimirka

Šventės metu parduota 412 ančiukų, surinkta paramos virš 7000 Eur. Šeimoms skirtame renginyje apsilankė apie 800 žmonių.

Pirmąją vietą užėmė Nr. 323 ančiuko savininkas Aurimas Jankūnas, kuris laimėjo pagrindinio rėmėjo „Kidy Tour“ įsteigtą prizą – kelionę visai šeimai į Turkiją.

Organizacijos „Gelbėkit vaikus“ direktorės Rasos Dičpetrienės teigimu, „Rotaract“ klubo ir organizacijos „Gelbėkit vaikus“ bendradarbiavimas tikrai duos puikių rezultatų Lietuvos vaikams.

Nikitos Voitovo nuotr./„Ančiukų lenktynių“ akimirka
Nikitos Voitovo nuotr./„Ančiukų lenktynių“ akimirka

„Rotaract“ klubo kilnūs tikslai – lyderystės skatinimas, profesionalumo ugdymas, aukštų etinių standartų taikymas, pilietiškumas – labai artimi tiems, kuriuos stengiamės įskiepyti ir mūsų globojamiems Lietuvos vaikams. Žinoma, apie šiuos dalykus galime pradėti vaikams kalbėti tik tada, kai jau būna patenkinti pagrindiniai jų poreikiai – kai vaikai pavalgę, apsirengę, saugūs. Pagrindinių poreikių patenkinimu pagal galimybes rūpinasi vaikų šeimos, joms padedame mes. Džiugu, kad bendradarbiaudami su „Rotaract“ klubu galėsime neapsiriboti tik baziniais vaikų poreikiais, o padėti ugdyti vaikų vertybes, vystyti gabiausių vaikų talentus. Juk šie vaikai – Lietuvos ateitis!“, – džiaugėsi organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa.

Ančiukų lenktynės labdaros tikslais organizuojamos visame pasaulyje. Iki šiol didžiausios tokios lenktynės buvo surengtos 2009 metais Jungtinėje Karalystėje – į vandenį paleisti buvo 205 tūkstančiai ančiukų. „Ančiukų lenktynes“ Lietuvoje kasmet organizuoja Vilniaus „Rotaract“ klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius