Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje griausmingai šėlo britų rokeriai „Royal Blood“: lietuvių publikai – didžiausi komplimentai

Sekmadienio vakarą Vilniaus Universiteto Botanikos sode siautė rokeriai „Royal Blood“. Pirmą kartą Lietuvoje pasirodžiusi grupė kaitino kraują ne tik vilniečiams, bet ir miesto svečiams.
„Royal blood“ koncerto Vilniuje akimirka
„Royal blood“ koncertas Vilniuje / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Besirenkančius melomanus į vienos geriausių roko grupių koncertą pasitiko juos apšildantys „Demob Happy“. Jie džiaugėsi, kad turi progą lipti ant scenos tokioje gražioje šalyje ir vos pasirodę klausytojams, iš karto pareiškė – jų užduotis yra priversti visus šokti. Kaip tarė, taip ir padarė, šokiai virto tikrais veiksmais. Trankesnės dainos išties pakėlė net ir patogiau įsitaisiusius, nors nemažai melomanų prie scenos nuskubėjo vos tik grupei užlipus į sceną.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Beje, tik pabaigę savo valandą trukusį pasirodymą, grupė pasiūlė nepabijoti pabendrauti. Pranešę, kad netrukus prisės prie garsistų pulto, kvietė nepasikuklinti ir užsukti bei pasišnekučiuoti.

Arno Strumilos / 15min nuotr./„Royal blood“ koncertas Vilniuje
Arno Strumilos / 15min nuotr./„Royal blood“ koncertas Vilniuje

21.15 val. Į sceną žengė ir vakaro žvaigždės „Royal Blood“. Iš pradžių grupės būgnininkas Benas Thatcheris prisėdo ant scenos kampe padėtos kėdės, nužvelgė minią, grįžo prie pakyloje įrengtų būgnų. Tuomet prasidėjo tikras vakarėlis!

VIDEO: „Royal Blood“ koncertas Vilniuje

Ir nors žmonių Kairėnų parke nebuvo tiek daug, kiek palyginus su prieš kelias savaites taip pat muzikos agentūros „8 Days a week“ atvežtais legendiniais „Franz Ferdinand“, labai žavėjo susirinkusiųjų užsidegimas. Ypatingų pastangų vakarėliui neprireikė – lietuviai britus sutiko su didžiausiomis ovacijomis.

„Royal blood“ gerbėjams šis faktas neabejotinai žinomas – grupėje yra du nariai. Tačiau pažįstantiems jų kūrybą niekad nė nekilo pamąstymų, kad grupėje trūktų papildomo gitaristo ar pritariančiojo vokalisto. Pagrindinis vokalistas Mike‘as Kerras yra ir gitaristas, ir bosistas. Tiesa, pastiprinimas koncerto viduryje visgi pasirodė – skambant vienam iš grupės hitų atėjo dvi pritariančiosios vokalistės.

Arno Strumilos / 15min nuotr./„Royal blood“ koncertas Vilniuje
Arno Strumilos / 15min nuotr./„Royal blood“ koncertas Vilniuje

Pasiruošimui grupė skyrė didelį dėmesį, tai išduoda, ir kiek technikos atsivežė šie britai. Jie taip pat pasirūpino savu vizualu bei scenoje įrengta šviečiančia pakyla. Koncerto metu rokeriai dėkojo publikai už šiltą priėmimą, džiaugėsi, kad gali savo muzika pasidalinti su klausytojais ir Lietuvoje.

Atskirą padėką gerbėjai Kairėnuose turėtų skirti grupės būgnininkui – apie jo gebėjimus prie mušamųjų per daug plėstis nereikia, bet galima atskirą straipsnį parašyti apie jo humoro jausmą. Koncerto metu sugebėjęs nutildyti visą minią, jis šmaikščiais sąskambiais užpildė visą šou, o ir pasirodymą užbaigė atsisėdęs ant scenos ir žvelgdamas į minią.

„Royal blood“ vadinami tikrais šiuolaikinio roko išsaugotojais. Jie pasiėmė dueto idėją iš „The White Stripes“, skambesį iš „Queens of the Stone Age“ ir užkariavo Jungtinę Karalystę. Vėliau ir visą pasaulį. Paleidę singlą „Figure It Out“ į soundcloudą, jie nesulaukė jokio dėmesio. „Mes žlugę, niekas nebeklauso roko“, – tada sakė vokalistas. Tačiau reikėjo palaukti vos porą mėnesių.

Arno Strumilos / 15min nuotr./„Royal blood“ koncertas Vilniuje
Arno Strumilos / 15min nuotr./„Royal blood“ koncertas Vilniuje

Be galo triukšmingas duetas kaip nekeista įkvėpimo sėmėsi iš tokių legendų kaip „Nirvana“, „Queens Of The Stone Age“ ar jau minėtų „Foo Fighters“. M.Kerras yra sakęs, kad „Royal Blood“ skambesys nebūtų toks, kokį visi jį žino dabar, jei ne Dave Grohlo įtaka.

Kritikai juos vadina viena geriausių gyvai grojančių roko grupių pasaulyje. Tokie titulai bet kam nedalijami. Jie įkūnija negailestingą rokenrolo prigimtį, kur dominuoja kabinančios melodijos, prakaitas ant scenos ir laisvės troškulys. Nuo jų tikrai teka elektros srovė. Nežinia, ar jie turi karališko kraujo, bet „Royal Blood“ laimina tokie roko kilmingieji kaip „Foo Fighters“, „The Killers“ ir „Muse“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius