Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje įvyko „Trolių fermos“ VIP premjera: rinkosi žinomi aktoriai ir kviestiniai svečiai

Jau šį sekmadienį, sausio 15 d., įvyks ilgai laukto lietuviško mini serialo „Trolių ferma“ premjera. Jos belaukiant, antradienį Vilniuje įvyko išankstinis serialas pristatymas, į kino teatrą sutraukęs kūrybinę komandą bei būrį kviestinių svečių.
Serialo „Trolių ferma“ VIP premjeros svečiai
Serialo „Trolių ferma“ VIP premjeros svečiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Trolių ferma“ – pirmas lietuviškas serialas, kuris ne tik buvo pristatytas didžiausiuose TV serialams skirtuose renginiuose Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, bet ir pelnė apdovanojimų už išskirtinį, net trejus metus kurtą scenarijų.

Į išankstinį serialo pristatymą susirinko serialo kūrybinė komanda – režisierius Ernestas Jankauskas, scenaristai Domantė Urmonaitė ir Martynas Mendelis, aktoriai Gabija Siurbytė, Andrius Paulavičius, Kristina Savickytė-Damanskienė su vyru Linu, Elžbieta Latėnaitė.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Serialo „Trolių ferma“ premjera
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Serialo „Trolių ferma“ premjera
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Serialo „Trolių ferma“ premjera
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Serialo „Trolių ferma“ premjera

Pirmąją „Trolių fermos“ seriją stebėjo ir kviestiniai svečiai – aktorės Emilija Latėnaitė, Dovilė Kundrotaitė, Ugnė Zavistauskaitė ir Giedrė Mockeliūnaitė, dainininkai Aleksandras Makejevas ir Kotryna Juodzevičiūtė, režisierius Jonas Trukanas, fotografas Jonas Staselis, prodiuserė Živilė Gallego su vyru Thibaud Gallego, meteorologas Silvestras Dikčius su žmona menininke Jolita Vaitkute, LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Fotogalerija:

Komiška drama, pristatoma kaip dramedija apie meilę, kerštą ir internetą, pasakoja apie Aną, nusprendusią nesitaikstyti su didelės korporacijos jai primetamais kaltinimais ir pasiryžusią kovai dėl savo suteptos reputacijos. Keršto apsėsta Ana netrukus virsta tokiu monstru, kokį ir norėjo nugalėti.

Penkių dalių seriale nagrinėjamos šiuolaikinei visuomenei itin aktualios temos. Viena iš jų – netikrų naujienų ir „melagienų“ reiškinys, keliantis diskusijų apie melagingų naujienų vertę kovoje dėl kilnaus tikslo. Serialo kūrybinė komanda savo darbu klausia, ar egzistuoja riba, kuomet nekaltos aukos tampa nebepateisinamos: „Skatinsime žiūrovą ieškoti atsakymų į du esminius klausimus: ar melas vardan tiesos paverčia tave herojumi ar nusikaltėliu? Ar galime pasitikėti personažu, kuris aklas savo sprendimų pasekmėms?“.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Serialo „Trolių ferma“ premjera
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Serialo „Trolių ferma“ premjera
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Serialo „Trolių ferma“ premjera
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Serialo „Trolių ferma“ premjera

Serialas išsiskiria ir puikia kino ir teatro aktorių komanda: jame vaidina Gabija Siurbytė, Andrius Paulavičius, Valentinas Krulikovskis, Anrius Bialobževskis, Kristina Savickytė, Roberta Sirgėdaitė, Renata Kutinaitė, Valentinas Novopolskis, Elžbieta Latėnaitė ir kiti.

„Tikiu, kad profesionalų komandą subūrusi „Trolių ferma“ net tik pakels televizijos serialų kūrimo kartelę, bet ir taps pirmąja televizijos dramos iš Lietuvos sėkmės istorija tarptautinėje rinkoje“, – sakė LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas.

VIDEO: TROLIŲ FERMA - Oficialus anonsas (trailer)

Kiekvieną iš penkių serialo epizodų sekmadieniais palydės ir populiariausiose tinklalaidžių platformose pasirodysianti tinklalaidė „Gilyn į Trolių fermą“. Joje lankysis serialo užkulisius atskleisianti kūrybinė „Trolių fermos“ komanda bei kviestiniai svečiai, pasirengę analizuoti epizoduose gvildenamas manipuliacijų, interneto trolių, melo ir keršto temas.

Pirmoji „Trolių fermos“ serija eterį išvys jau šį sekmadienį, sausio 15 d. Žiūrovai ją pamatyti galės 21 val. LRT televizijos eteryje, o po serijos parodymo – dar 14 dienų epizodą peržiūrėti bus galima mediatekoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius