-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje su gerbėjais susitiko „Sostų karų“, „Hario Poterio“, „Žvaigždžių karų“ aktoriai

Šeštadienio rytą sostinės parodų rūmus „Litexpo“ užplūdo filmų, serialų ir žaidimų gerbėjai. Čia prasidėjo visą savaitgalį truksiantis populiariosios kultūros renginys „Comic Con Baltics“, šalyje jis organizuojamas pirmą kartą.
Ian Mcelhinney ir Deanas-Charlesas Chapmanas
Ian Mcelhinney ir Deanas-Charlesas Chapmanas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Comic Con Baltics“ renginys Vilniuje nepaliko abejingų. Bent jau tų, kurie mėgsta kiną, televiziją, komiksus ir kitus populiariosios kultūros reiškinius.

Idėją perkelti visus lankomumo rekordus pasaulyje gerinantį renginį į Lietuvą nusprendę organizatoriai mano, jog Baltijos šalys tikrai pasiruošusios tokioms pramogoms.

„Comic Con“ tipo renginiai turi išskirtinį bruožą ir jis taip pat buvo atkartotas Vilniuje vyksiančiame „Comic Con Baltics“. Tai – galimybė žmonėms susitikti ir pabendrauti su kino ir televizijos aktoriais.

Organizatorių nuotr./Iš kairės į dešinę: Sarah Andersen, Marco Castiello, Joshas Herdmanas, Stefanas Kapicicius, Michaelis Winslowas
Organizatorių nuotr./Iš kairės į dešinę: Sarah Andersen, Marco Castiello, Joshas Herdmanas, Stefanas Kapicicius, Michaelis Winslowas

Dar dieną prieš renginį, penktadienį, į Lietuvą atvyko ir pagrindinės, labiausiai lauktos renginio žvaigždės: „Deadpool“ aktorius Stefanas Kapicicas, o kiek vėliau, popiet, ir populiarių internetinių komiksų autorė Sarah Andersen, „Sostų karų“ aktorius Deanas-Charlesas Chapmanas, „Žvaigždžių karų“ sagų aktoriai Pamela Betts ir Rony Bridgesas, „Hario Poterio“ serijos filmų aktorius Joshas Herdmanas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Vilnių atvyko filmuose „Sostų karai“, „Haris Poteris“ ir „Žvaigždžių karai“ vaidinę aktoriai

„Ne kasdien taip nutinka, kad galime išvysti didžiausiuose pasaulio filmuose ar serialuose vaidinančius aktorius. Ypač mūsų šalyje“, – dar anksčiau yra sakęs „Comic Con Baltics“ komunikacijos vadovas Vainius Eiva.

Be aktorių, renginyje buvo galima išvysti ir labai daug filmuose matytų dekoracijų. Tokio kiekio iš filmų ir serialų žinomų daiktų dar nėra tekę matyti Lietuvoje. Tai – įvairiausi automobiliai, robotai, erdvėlaiviai ir dar daug kitų dekoracijų.

Nuotaikingame renginio atidaryme visi pirmą kartą pamatė atvykusius svečius. Daugelį nustebino Michaelis Winslow, kuris pasisveikinimo metu šėlo pagal renginio muziką. Visi susirinkę svečiai džiaugėsi galimybe apsilankyti Lietuvoje, visiems jiems tai pirmas kartas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Michael Winslow
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Michael Winslow
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Comic Con Baltics“ renginyje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Comic Con Baltics“ renginyje

į Vilnių suvažiavo ir daug svečių iš filmų, televizijos. Prie jau minėtų aktorių prisijungė ir „Oskarui“ už filmą „Terminatorius 2: paskutinio teismo diena“ apdovanotas specialiųjų efektų kūrėjas Gene'as Warrenas jaunesnysis, kuris atsivežė ir tikrą „Oskaro“ statulėlę.

Su juo į Lietuvą atvyko ir sūnus Gene'as Warrenas III, kuris Lietuvoje lankosi jau nebe pirmą kartą, čia jis viešėjo, kai buvo filmuojamas mini serialas „Atila“.

Persirengti į įvairiausius fantastinius gerbėjus mėgstančius dalyvius sveikino Cosplay meistrės Santatory ir TimeForLemonTea iš Norvegijos.

Čia diskusijas su pasaulinio garso įžymybėmis moderavo Justinas Jankevičius, Vaidas Baumila, Lukas Ramonas. „Laisvės TV“ su Andriumi Tapinu taip pat paruošė specialų filmavimą.

Renginio svečiai tikrai turės ką veikti abi renginio dienas. Ekspozicijų salėje tikrai prireiks paplušėti norint užfiksuoti visus eksponatus. Smagiausia tai, kad po visas renginio sales vaikšto didžiausio Baltijos šalyse cosplay konkurso dalyviai, kurie lankytojus stebina savo sukurtais kostiumais. Jaunuosius renginio lankytojus džiugina animacinių filmų herojai, Kakė Makė, didžiulė atrakcionų erdvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius