Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Fotografui Vincui Alesiui teko aiškintis su policija: kilo konfliktas Justiniškių turguje

Šeštadienio popietę Vilniuje fotomenininkas Vincas Alesius pateko į itin nemalonią situaciją. Apsilankęs Justiniškių mikrorajone esančiame turguje, žinomas fotografas netrukus turėjo aiškintis su policijos pareigūnais. Vis dėlto galiausiai pretenzijas pareiškė pats V.Alesius. Anot fotografo, kilusio konflikto metu buvo pargriautas ant žemės, jam suplėšyta striukė.
Fotografui Vincui Alesiui teko aiškintis su policija: kilo konfliktas Justiniškių turguje
Fotografui Vincui Alesiui teko aiškintis su policija: kilo konfliktas Justiniškių turguje / 15min nuotr.

Apie šeštadienį įvykusią situaciją informavo pats Vincas Alesius – feisbuke fotografas tiesiogiai transliavo visą incidentą. Socialinėje erdvėje kilo sujudimas, o keli šimtai pasimetusių fotografo sekėjų kartu stebėjo chaotišką situaciją.

Viskas prasidėjo nuo to, kad fotografą Justiniškių mikrorajone, netoli čia esančio turgaus, sulaikė apsaugos darbuotojas. Paviešintoje medžiagoje girdėjosi, kad jį iškvietė galimai turgaus administracijos darbuotojas, pasipiktinęs, kodėl jo teritorijoje yra daromos nuotraukos.

Filmuotoje medžiagoje taip pat girdėjosi kitų liudininkų išreikštas palaikymas, kad asmuo sulaikomas be priežasties, apsaugos darbuotojų veiksmams priešinosi ir pats V.Alesius. Jo teigimu, nepadarė nieko blogo, priešingai, nukentėjo pats.

„Mes turime teisę jus sulaikyti iki tol, kol atvyks policija, – teigė apsaugos darbuotojas. – Jūs trukdėte žmonių, kurie dirba turguje, ramybę“.

Konfliktinė situacija rutuliojosi bene pusvalandį. Sulaikytas fotografas ne kartą pakartojo, kad yra laikomas be jokios svarios priežasties, prašė pasiaiškinti.

Galiausiai į vietą atvyko policijos pareigūnai, kurie paprašė fotografo sustabdyti tiesioginę transliaciją ir nuvykus iki automobilio išsiaiškinti konflikto priežastis.

Socialinių tinklų nuotr. /Vincas Alesius konfliktą Justiniškių turguje tiesiogiai transliavo savo feisbuke
Socialinių tinklų nuotr. /Vincas Alesius konfliktą Justiniškių turguje tiesiogiai transliavo savo feisbuke

Vilniaus apskr. VPK 15min informavo, kad konfliktas įvyko apie 12 val. 50 minučių. Budėtojams apsaugos darbuotojai pranešė, kad saugomame paviljone yra keli nepageidaujami asmenys.

Informuota, kad kilo žodinis konfliktas, muštynių pavyko išvengti. Policija taip pat patvirtino, kad asmenys sukonfliktavo todėl, kad vienas iš vyrų fotografavo turgų, o turgaus atstovui tai nepatiko.

Išsiaiškinę su policijos pareigūnais, nė vienas asmuo pretenzijų nepareiškė.

Vis dėlto 16 val. susisiekus su Vincu Alesiumi, jis patikslino, kad vis dėlto situacijos išspręsti draugiškai nepavyko – po konflikto pats nuvyko į policijos komisariatą ir pateikė pareiškimą.

Fotografas teigė, kad buvo apkaltintas be jokios priežasties, o konflikto metu patyrė nuostolį – jam buvo suplėšyta striukė.

„Jis mane užpuolė viešoje vietoje, pargriovė, visiškai kažkoks briedas“, – 15min pasakojo fotografas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vincas Alesius ir Vilius Alesius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vincas Alesius ir Vilius Alesius

Anot V.Alesiaus, jis neplanavo fotografuoti turgaus teritorijos, tačiau ėjo ant kaklo pasikabinęs kamerą. Tai pamatęs kitas konflikto dalyvis, pasak fotografo, jį parvertė ant žemės.

Jis prie manęs prisliūkino, čiupo už striukės, rankos, bandė jėga vilkti iš turgaus teritorijos. Jis pats neprisistatė, kalbėjo rusiškai ir nė žodžiu neužsiminė, ką aš blogai padariau. Nei aš fotografavau, nei ką.

Visiškai nesupratau, kas čia įvyko, nes niekas neturėjo, ką pasakyti. Atvykę apsaugos darbuotojai prirėmė prie sienos, tačiau paklausti, kodėl taip elgiasi, nieko nesakė. Patys nesuprato, kas čia vyksta“, – sako V.Alesius.

Fotografas 15min teigė kalbėjęs su kitais įvykio liudininkais, kurie patikino, kad konfliktą iššaukęs asmuo yra žinomas dėl panašių poelgių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius