-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vitulskių šeima Velykas šventė Turkijoje: apie atostogas ir kodėl liko be margučių

Šių metų Velykos verslininkei, mados namų įkūrėjai Erikai Vitulskienei ir operos solistui Merūnui Vitulskiui buvo kitokios – šventes jiedu su vaikais praleido Turkijoje. Erika juokiasi, kad kelionė į Antaliją buvo duoklė vaikams, bet laimingi sugrįžo visi. Dabar moteris jau svajoja apie dar vieną kelionę.
Erika ir Merūnas Vitulskiai su vaikais
Erika ir Merūnas Vitulskiai su vaikais / Asmeninio albumo, 15min nuotr.

Viename populiariausių Turkijos kurortų Erika ir Merūnas su sūnumis Herkumi ir Ajumi praleido savaitę – į Antaliją šeima išsiruošė vaikų pavasario atostogų metu. Portalui Žmonės.lt E.Vitulskienė prisipažįsta apie tokias atostogas svajojusi jau seniai. „Džiaugiuosi, kad pagaliau pailsėjau, gal netgi galiu sakyti, jog persiilsėjau“, – nusijuokia pašnekovė.

Pasak E.Vitulskienės, Turkijoje jų šeima lankosi ne pirmą kartą. Kadangi visi Vitulskiai svajojo apie poilsį prie jūros, pasyvioms atostogoms nusprendė rinktis šalį, kurioje jau yra buvę. „Pažinti šalis važiuojame dviese su Merūnu, o šįkart reikėjo suteikti progą pasilepinti vaikams. Jiems smagiausia laiką leisti prie baseino, tad ir buvo tokios atostogos“, – pasakoja Erika.

„Tačiau taip atostogauti ir mums gerai – mūsų berniukai judrūs, tai aktyvesnėse pažintinėse kelionėse tektų klausyti, jog neįdomu ar atsibodo. Reikėjo pailsėti ir mums po darbų maratono“, – darkart puikia kelione pasidžiaugia ji.

Erika šypsosi – Turkijoje sau leido daryti viską, ko labiausiai norėjo. Poilsinių atostogų metu šeima miegojo, kiek tik širdis geidžia, prie jūros mėgavosi saule, o ir lepinosi gardžiais valgiais. „Bet į viską stengėmės labai nesusikoncentruoti. Tiesiog buvome ir mėgavomės šia akimirka“, – portalui Žmonės.lt atvirauja dviejų sūnų mama.

Tiesa, vien mėgavimusi ramia kasdienybe Erikos ir Merūno šeimos atostogos neapsiribojo. Per Velykas Turkijoje viešėję Vitulskiai nepamiršo ir šios šventės tradicijų – net bandė marginti margučius, tačiau, juokiasi Erika, niekaip nepavyko. „Nusipirkome dažų, galvojome, kad išmarginsime kiaušinius, bet kai atidarėme pakuotę, pamatėme, kad tie dažai sukietėję. Taip ir likome be margučių“, – nusijuokia ji.

„Bet vis tiek daužėme kiaušinius. Turkai keistai žiūrėjo, ką mes čia darome, bet nieko neklausinėjo. Stengėmės kiek tik įmanoma pajausti tą šventę, tad paisėme tradicijų. Rodos, pavyko“, – priduria pašnekovė.

O kas kelionės metu E.Vitulskienei nepatiko? Erika neslepia – užsukusi į Antalijos turgų tik darkart įsitikino, jog tokių vietų negali pakęsti. „Negaliu priprasti prie to įkyraus lindimo į akis. O ir tiek padirbinių visur... Net sunku sutelkti dėmesį“, – portalui Žmonės.lt sako ji ir priduria, kad jokiais daiktais turguje nesusiviliojo.

„Mes stengiamės mažinti vartotojiškumą, tad rimtai svarstome, ko mums iš tiesų reikia. Stengiamės emocionaliai nepirkti. Taip ir išėjo, kad pasivaikščiojome po turgų, atsigėrėme šviežiai spaustų sulčių ir sugrįžome atgal“, – portalui Žmonės.lt pasakoja E.Vitulskienė.

Erika nusijuokia išgirdusi klausimą, ką patartų į Turkiją vykstantiems pirmą kartą. „Kažin, ar dar tokių yra, – nusikvatoja ji. – Tačiau siūlyčiau susirasti kuo geresnį viešbutį, atsižvelgti į visas rekomendacijas, kad vieta būtų švari, higieniška, kad būtų geras maistas. Būna žmonių, kurie apsinuodija, tai po to būna ne atostogos, o košmaras. Be to, būtina turėti sveikatos draudimą, tikrai nepagailėti pinigėlių tam, kad nebūtų jokių nemalonių nuotykių.“

Nors nuo šeimos atostogų praėjo mažiau nei savaitė, Erika šypsosi jau pasvajojanti apie dar vieną kelionę.

„Dabar svajoju apie Kroatiją. Ten, sako, puiki kelionių kryptis šeimoms. Draugai pasakojo, kad ten ir tvarka, ir kokybė, o man tai yra svarbu. Negaliu pakęsti nešvaros. Tuo labiau, kad Kroatijoje dar nebuvome, tai gal šią vasarą ir aplankysime“, – pokalbį užbaigia E.Vitulskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius