Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečių gražuolė Heidi Klum – ir sėkmės viršūnėje, ir apsisprendimų kryžkelėje

Modelio karjeros pradžioje Heidi Klum buvo pasamdyta vestuvinių drabužių fotosesijai Las Vegase. „Tąsyk aš keliolika kartų tekėjau už tokio jauno vyro ir kiekvieną kartą turėjau būti neapsakomai laiminga. Tačiau toje fotosesijoje aš nepatikau fotografui. Jį erzino mano šypsena, kuri, pasak jo, buvo pernelyg dirbtina. Jis netgi įtūžo ant manęs, tačiau nuo to mano šypsena netapo naturalesne“, – pasakoja 38-erių Heidi.
Heidi Klum
Heidi Klum / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiai fotosesijai pasibaigus Heidi grįžo atgal į gimtąją Vokietiją ir savo šypseną prieš veidrodį treniravo tol, kol ši tapo tobula. „Begalė žmonių šypsodamiesi sukanda dantis, o tai neatrodo labai gerai. Bet, žinoma, nereikia šypsotis ir kaip arkliui – negalima tiesiog rodyti dantų. Tobula šypsena švyti per visą veidą, tuomet veidas išlieka autentiškas.“

Ta šypsena, kurią Heidi anuomet atrado prieš veidrodį yra itin praktiška, nes ji ją gali panaudoti bet kuriuo jai reikiamu momentu. Ypač tokiomis sunkiomis dienomis kaip šios, kuomet sausio mėnesį žiniasklaida pranešė apie Heidi ir jos vyro Sealo skyrybas.

96  proc. visų vokiečių ją žino, žurnalas „Times“ ją priskiria prie 100 įtakingiausių pasaulio žmonių, o pasak žurnalo „Vogue“, jos kojos yra apdraustos 1,6 mln. eurų.

Kai gruodžio mėnesį „Die Zeit“ žurnalistas susitiko su Heidi Klum Los Andžele, apie skyrybas nebuvo jokios kalbos. Tądien ji atvyko „Die Zeit“ fotosesijai su fotografu Toddu Cole‘u, kuris yra ypatingas tuo, jog fotografuoja tarsi koks reporteris – gatvėje, natūralioje šviesoje.

Punktualiai 8 valandą ryto darbo vietoje pasirodė Heidi. „Sveiki, aš esu Heidi“, kiekvieną asmeniškai pasveikina ji. Heidi atėjo nepasidažiusi, palaidais plaukais – natūralumas jai tinka. Jos apranga – megztinis, kelnės, batai ir paltas – visiškai pilki.

Darbas prasideda – Heidi daroma šukuosena, makiažas, ji matuojasi sijonus, palaidines, kostiumus. Pirmosios nuotraukos yra daromos gatvėje, po to ji sugrįžta pokalbiui į autobusiuką.
Prieš 20 metų ji buvo atrasta modelių konkurse kurį rengė Vokietijos televizijos vedėjas Thomas Gottschalkas ir žurnalas „Petra“. Šiandien ji veda du sėkmingus televizijos projektus – „Project Runaway“ ir „Germany‘s Next Topmodel“, o taip pat yra  galybės reklamų veidas.

96  proc. visų vokiečių ją žino, žurnalas „Times“ ją priskiria prie 100 įtakingiausių pasaulio žmonių, o pasak žurnalo „Vogue“, jos kojos yra apdraustos 1,6 mln. eurų. „Forbes“ praneša, kad pernai Heidi metinė  apyvarta siekė beveik 20 mln. JAV dolerių. „Karjeros pradžioje aš neturėjau jokių užsakymų. Tuo metu buvo madingos vadinamosios heroino gražuolės – itin plonos mergaitės. Mano veidas ir kūnas buvo visiškai kitokie.“

Po 1992 metais laimėto modelių konkurso Heidi išvyko į Paryžių ir Milaną. Nė viename iš šių miestų ji negavo darbo, jos tiesiog niekas nenorėjo. Tuo metu modelių agentūros jai sakė: „Tu turi pasikeisti – nusikirpti plaukus, tau reikia geresnio stiliaus ir numesti svorio“.

Paryžiuje ir Milane jai buvo nuolat sakoma, kad ji atrodo perdaug amerikietiškai.

Amerikiečių televizijos kanalui CBS Heidi yra pasakojusi, kad tokie patarimai tapdavo konkretesni:  „Kodėl tu neįmeti į savo gėrimą tablečių, tuomet nesijausi tokia alkana“. Tačiau Heidi nepasidavė spaudimui: „Aš nenorėjau aukoti savo sveikatos. Aš pagalvojau – arba aš jiems patinku tokia kokia esu, arba man reikia susirasti kitą darbą.“.

Paryžiuje ir Milane jai buvo nuolat sakoma, kad ji atrodo perdaug amerikietiškai. Taigi, ji ir išvyko į Ameriką – iš pradžių į Majamį, po to į Niujorką. Jai buvo sakoma, kad nuotraukose, kurios buvo darytos Floridoje, ji atrodo pernelyg majamietiškai. Todėl ji visas nuotraukas išmetė, po to kelis kartus fotografavosi iš naujo. Kuo daugiau fotografavosi, tuo užtikrintesnė tapo Heidi: „Po kiek laiko tu pradedi suprasti, kad kiekvienas fotografas tavyje mato kažką kito. Tuomet tu supranti, kad esi baltas popieriaus lapas, kuris gali būti nuspalvintas įvairiomis spalvomis.“

Atrodytų, kad po ilgų kovų išaušo jos laimės diena. Ji gavo užsakymą tapti žurnalo „Mirabella“ viršelio veidu. Heidi nuėjo nusipirkti naujo žurnalo numerio ir vėl  nusivylė – ant viršelio šypsojosi kita mergina. Pavarčiusi žurnalą, ji negalėjo patikėti savo akimis: „Iš keturių ar penkių modelių jie padarė vieną. Vienos paėmė akis, kitos nosį, dar kitos ausis.“

Taip pat ryškiai Heidi prisimena modelių atranką, kurią rengė Anna Wintour, savo charakteriu pagarsėjusi amerikietiško žurnalo „Vogue“ vyriausioji redaktorė, kurios personažas mums žinomas iš filmo „Velnias dėvi Prada“. „Aš labai jaudinausi. Dieve, ką man apsirengti? Ir svarbiausia tik jokio makiažo! Pamenu, atėjau į jos kabinetą, o ji į mane net nepažvelgė, nė menkiausio žvilgsnio. Ji tiesiog pasižiūrėjo į mano nuotraukas.“ Bet A.Wintour pasamdė vokiečių modelį, ir taip pamažu prasideda didžioji Heidi karjera.

1998 metais įvyksta Heidi karjeros lūžis – jos nuotrauka patenka ant  kasmečio maudymosi kostiumėlių leidinio „Sports Illustrated“ viršelio. Davidas Lettermanas pakviečia ją į savo televizijos laidą. Modelis, kurio niekas nenorėjo matyti, tapo žvaigžde. Nepaisant to ar galbūt kaip tik dėl to kai kurie mados pasaulio sluoksniai jai taip ir liko neprieinami. Ant aukštosios mados  podiumo jai taip ir nebuvo lemta užlipti.

„Aš žinojau, kad aukštosios mados atstovai manęs niekada neįsimylės, – sako Heidi. – Jie nori tik ypač liesų 180 cm ūgio mergaičių, neturinčių nei krūtinės, nei liemens. Aš puikiai tai galiu suprasti, ant to podiumo tokia maža ir apvali kaip aš, tikrai netelpa“. Maža ir apvali? Ir Heidi juokiasi savo išgarsėjusiu juoku: „Daugelis tų, kurie nesisidūrė su mados pasauliu, dabar galvoja, kad aš išprotėjau. Bet faktai yra tokie.“

„Aš žinojau, kad aukštosios mados atstovai manęs niekada neįsimylės, – sako Heidi. – Jie nori tik ypač liesų 180 cm ūgio mergaičių, neturinčių nei krūtinės, nei liemens. “

Heidi Klum ūgis yra 176 cm,  svoris – 57 kilogramai. Ji ištvėrė visas mados pasaulio negandas ir šiuo metu gali mėgautis populiarumu. Jos veidas ant žurnalų viršelių padidina nupirktų egzempliorių skaičių, jos pačios apskaičiavimais, ji puikavosi ant daugiau nei 400 žurnalų viršelių.

Būtent H.Klum pakeitė mados verslo taisykles. „Būdama „Victoria‘s Secret“ modeliu aš supratau, kad modelis neprivalo priimti užsakovų taisyklių. Tuo metu buvo įprasta, kad po kelių mėnesių termino modelio nuotraukos galėjo būti laisvai atiduodamos viešumai. Modeliai už tai negavo jokio papildomo honoraro, taip pat jos neturėjo jokios teisės sprendžiant kur bus paviešintos tos nuotraukos“.

Tuometė H. Klum agentūra jai pasakė, kad jie nieko negali pakeisti, tiesiog tokios yra taisyklės: „Tačiau aš laikiausi savo pozicijos ir vieną dieną buvau išgirsta. Šiandien modeliai uždirba daugiau pinigų, turi bendras teises į nuotraukas, mes tiesiog turim daugiau teisių.“. Ji norėtų, jog ir stilistai bei visažistai turėtų daugiau teisių.

„Victoria‘s Secret“ prisidėjo taip pat ir prie Heidi karjeros televizijoje. Po savo pirmojo šou Heidi pasiėmė už parankės operatorių ir spontaniškai suvaidino žurnalistę: „Aš kaip naujokė priėjau prie Stephanie Seymour ir Tyra Banks ir kartu su jomis kažką nereikšmingo šnekėjau. Aš tikrai nebuvau tobula, bet buvau labai atsipalaidavusi, o mano pašnekovės su manim elgėsi natūraliau ir atviriau nei su tikrais žurnalistais.“  Šis spontaniškas pasirodymas visiems labai patiko ir taip Heidi tapo iš pradžių MTV užkuliusių, o po to ir savo laidų moderatore.

Heidi Klum gimė 1973 metais birželio 1-ąją, nedideliame Bergiš Gladbacho mieste netoli Kelno. Jos tėtis, vėliau tapęs jos vadybininku, tuo metu dirbo Kelno kvepalų „4711“  fabrike. Heidi čia dirbdavo savaitgaliais – pilstydavo kvepalus į mažus bandomukams skirtus buteliukus.

„Už kelias valandas darbo aš gaudavau 50 markių“, – pasididžiuodama pasakoja Heidi. – Kai aš kam nors apie tai pasakoju, vis galvoju – tikiuosi, kad manim žmonės patikės. Bet tokia yra mano praeitis.“

Ji vis dar palaiko ryšius su draugėmis iš gimtojo miesto. Paklausta, ar ji įsivaizduotų, jog jos gyvenimas galėjo tęstis Vokietijoje, Heidi sako: „Kartais aš apie tai pagalvoju, bet aš manau, kad esu ten, kur ir priklausau būti.“

Praėjus kelioms savaitėms po šio interviu, Heidi Klum ir Sealas viešai pripažino jų santuokos pabaigą.

38 metų Heidi vis dar sukasi mados pasaulyje – ir tai jai sekasi geriau nei bet kada anksčiau. Neperseniausiai ji sudarė naują sandorį, bet, daugiau detalių ji nenorėjo ir negalėjo atskleisti. Tuo metu fotografas ją vėl kviečia fotosesijai, kol dar šviečia saulė. Šioje vietoje interviu baigėsi. Jai buvo svarbu, kad interviu ir fotosesija vyko Los Andžele, nes ji nori būti kuo arčiau vaikų, o be to ji nemėgsta skraidyti.

Praėjus kelioms savaitėms po šio interviu, Heidi Klum ir Sealas viešai pripažino jų santuokos pabaigą.

Paskutinius interviu klausimus Heidi atsakė elektroniniu paštu. Ko ji linki sau? „Pirmiausia aš linkiu sveikatos savo šeimai ir sau pačiai“, sako Heidi. Kaip ji apsaugo savo vaikus nuo viso šurmulio aplink ją ir Sealą? „Įdomu yra tai, kad mano vaikai priprato būti fotografuojami. Jie net nebeklausia kodėl taip yra“.

Daugiau Heidi nenorėjo nieko sakyti. Susidaro įspūdis, kad ateinančiomis dienomis Heidi tobulos šypsenos prireiks labiau nei bet kada anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius