Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytauto Kernagio fondo projekto „Gėrio menas“ pristatyme – muzika, stebuklai ir mažųjų ligoniukų šypsenos

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus Rotušėje buvo pristatytas Vytauto Kernagio fondo inicijuotas pagalbos mažiesiems onkologiniams ligoniams projektas „Gėrio menas“. 2011 metų pradžioje startavęs projektas pristatė pirmuosius rezultatus: mažųjų ligoniukų fotografijų ir piešinių parodėlę.
Gediminas Storpirštis
Gediminas Storpirštis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mažiesiems onkologiniams ligoniams skirto projekto „Gėrio menas“ parodėlę padėjo pristayti kartu su vaikais kūrybinėse dirbtuvėse besidarbavęs fotografas Adas Vasiliauskas. Renginio metu projektoriuje buvo demonstruojamos nuotraukos, kurias, pasak fotografo, kūrė patys vaikai, o jis tik prižiūrėjo.

Renginyje pasirodė ir pasirodymus su sergančiais vaikais surengė dainuojamosios poezijos atstovas Gediminas Storpištis. Ne tik gitarą, bet ir vaikus į pagalbą pasitelkęs atlikėjas dainomis papasakojo nuotaikingas istorijas apie katę bei linksmą raganą.

Ne ką mažesnio susidomėjimo sulaukė „būgnų karaliumi“ pramintas perkusininkas Gediminas Laurinavičius. Jis muzikinei improvizacijai prikalbino ne tik vaikus, bet ir renginyje dalyvavusią Santariškių klinikų Vaikų onkohematologijos skyriaus vedėją gydytoja Sigitą Stankevičienę.

Vaikų žvilgsnius prikaustė kuo tikriausiu burtininku su kūgio formos skrybėle virtęs iliuzionistas Arvydas Stonys.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Eglė Kernagytė-Dambrauskienė su sūnumi Džiugu
Eglė Kernagytė-Dambrauskienė su sūnumi Džiugu

Koncertą stebėjo ir V.Kernagio fondo vadovas V.Karnagis jaunesnysis, jo sesuo Eglė Kernagytė-Dambrauskienė su vyru Vytautu ir sūnumi Džiugu, V.Kernagio žmona Dalia.

Vilniaus universiteto vaikų ligoninės onkohematologijos centre vykstančio projekto „Gėrio menas“ tikslas – padedant profesionaliems menininkams organizuoti ilgalaikes menines dirbtuves vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis. Bendradarbiaudamas su profesionaliais menininkais fondas per metus vaikams surengė 36 susitikimus, kurių metu vyko dainavimo, fotografavimo, piešimo, grojimo bei literatūros pamokos.

V.Kernagio jaunesniojo teigimu, fondas ketina plėstis – be išvardytų veiklų mažieji galės gilintis į magijos, keramikos ir net diskžokėjaus darbo subtilybes.

Vilniaus Rotušėje vaikams pristatyta ir įteikta kompaktinė plokštelė „Senelio Jono pasakos“. Joje -  legendinio aktoriaus Jono Kavaliausko įskaitytos pasakos. Ją nuspręsta sukurti, kad dirbtuvėse negalintys dalyvauti, sunkiau sergantys vaikai galėtų savo palatose klausyti pasakų ir linksmiau leisti laiką.

Daugiau nei 1000 „Senelio Jono pasakų“ kompaktinių plokštelių Vytauto Kernagio fondas padovanos visoms Lietuvoje esančioms ikimokyklinio ugdymo įstaigoms, vaikų darželiams, vaikų globos namams. Pasakas aranžavo muzikantas ir kompozitorius Andrius Kulikauskas.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Andrius Kulikauskas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Andrius Kulikauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius