Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautui Šapranauskui būtų suėję 60 metų: prisiminkime vieną didžiausių Lietuvos talentų

Lygiai prieš penkerius metus, balandžio 18-ąją, Lietuvą sukrėtė tragiška žinia – anapilin išėjo Vytautas Šapranauskas. Iš gyvenimo pasitraukęs šviesaus atminimo aktorius mirė savo 55-ojo gimtadienio išvakarėse, o šiemet balandžio 19-ąją jam būtų suėję 60 metų.
Vytautas Šapranauskas
Vytautas Šapranauskas / 15min, TV3 ir „Pierre Cardin“ nuotr.

Per visą šį laiką išlieta daug skaudžių ašarų, tačiau visi pažinoję maestro V.Šapranauską veikiausiai sutiktų – apie jį liūdnai kalbėti nesinori.

V.Šapranauskas buvo neeilinis aktorius, jo talentu neabejojo nei teatro lankytojai, nei televizijos žiūrovai. Jis sugebėjo įkūnyti ir rimtus personažus, o tuo pat metu mokėjo visus prajuokinti iki ašarų.

Kolegų ir bičiulių atmintyje V.Šapranauskas iki šiol liks kaip tikras herojus. Kad ir ką jis vaidintų, visus žavėjo savo inteligencija, išdidumu, įtaigumu, kūrybingumu, gebėjimu įsijausti, tačiau nepaisant to, kad viduje buvo sudėtinga ir labai stipri asmenybė, visuomet išliko paprastas, draugiškas, šmaikštus, visuomet buvo kupinas pačių įvairiausių idėjų.

Fotosesijos nuotr./Vytautas Šapranauskas
Fotosesijos nuotr./Vytautas Šapranauskas

V.Šapranauskas puikiai sugebėdavo įsikūnyti į bet kokį personažą, o kai reikėdavo, tapdavo neprilygstamu televizijos laidų vedėju, teatro, kino aktoriumi. Jo sugebėjimas improvizuoti ir kurti juokingiausias situacijas iš nieko buvo unikalus.

Aktoriaus talentu žavėjosi šimtai tūkstančių TV laidų žiūrovų. Komplimentų ir pagyrų jam negailėdavo ir kiti aktoriai. „Yra humoristai ir yra Šapras“, – taip apie Vytautą kažkada yra pasakę jo kolegos.

V.Šapranauskas vienu metu gebėjo tapti ir ekscentrišku karštakošiu laidos vedėju, ir pogrindinės radijo stoties pranešėju, save įsimylėjusia estrados žvaigžde ar, žinoma, – legendiniu politikos apžvalgininku Šinšilu.

Aktoriaus balsą buvo galima išgirsti ir žiūrint tokius animacinius filmukus kaip „Garfildas“ ar „Ledynmetis 3“, jis dirbo ne viename TV projekte, tarp jų – ir „Lietuvos talentai“ ir „X faktorius“. Šmaikštūs ir kartais aštrūs V.Šapranausko komentarai savo kelią padėjo surasti ne vienam scenos naujokui.

Jei ne lemtingas aktoriaus apsisprendimas, šiemet V.Šapranauskui būtų sukakę 60 metų.

Aktoriaus mirties metinių dieną siūlome dar kartą prisiminti jo gyvenimo akimirkas:

Apie V.Šapranauską

V.Šapranauskas (1958 m. balandžio 19 d. – 2013 m. balandžio 18 d.) – teatro ir kino aktorius, TV laidų vedėjas, humoristas.

1980 m. baigęs Lietuvos valstybinę konservatoriją (dabartinę Lietuvos muzikos ir teatro akademiją), kūrybinį kelią pradėjo Rusų dramos teatre. Po dešimtmečio menininkas perėjo į Mažąjį teatrą pas režisierių Rimą Tuminą. Vėliau aktorius vaidino sostinės „Domino“ teatre Kosto Smorigino režisuotuose spektakliuose. Charizma menininkas spinduliavo ir iš kino ekrano. Suvaidino ne vienoje juostoje, vedė laidas televizijoje. Buvo itin mėgstamas žiūrovų.

Savižudybių prevencijos biuras primena, ką galima daryti ir ko reikėtų vengti, nujaučiant, kad jūsų artimasis galvoja apie savižudybę:

  • Dėmesingai jį išklausykite.
  • Atvirai klauskite, kas jį kamuoja, visaip bandykite jį prakalbinti.
  • Nebijokite tiesiai paklausti, ar kartais neketina nusižudyti, o gal jau pasirinko ir būdą.
  • Nemėginkite įkalbinėti nesižudyti. Verčiau leiskite pajusti, kad juo rūpinatės, jį suprantate, kad jis nėra vienas, o noras nusižudyti – laikinas.
  • Nepaliaudami raginkite nedelsiant kreiptis į gydytoją, psichologą arba psichikos sveikatos specialistą, padėkite nuvykti, palydėkite patys.
  • Ištikus krizei, nepalikite žmogaus vieno.
Emocinė pagalba: kur kreiptis
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277
Krizių įveikimo centras
Antakalnio g. 97, Vilnius
www.krizesiveikimas.lt
krizesiveikimas
Psichologinė pagalba emigrantams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius