Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„X Faktorių“ užkariavo ir 15 tūkst. eurų laimėjo pašėlę rokeriai „Good Time Boys“

Pastarąjį pusmetį žiūrovus prie ekrano būręs muzikos šou „X Faktorius“ pasiekė finišo tiesiąją. Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje – didysis projekto superfinalas. Po kelias valandas trukusios laidos paaiškėjo, kad šlovės spinduliuose maudosi ir 15 tūkst. eurų laimėjo rokeriai „Good Time Boys“.
„Good Time Boys“
„Good Time Boys“ / V.Černiausko nuotr.

Jau šeštą sezoną skaičiuojantis „X Faktorius“ ir šiemet į dienos šviesą iškėlė ne vieną dėmesio vertą atlikėją. O jiems teko pereiti nelengvą kelią, ne kartą stoti ir dainuoti ne tik prieš komisijos narius, bet ir pilnas žiūrovų sales.

Į tiesioginių transliacijų kovas iš viso pateko 17 dalyvių, o superfinale ant „X Faktoriaus“ scenos stovėjo tik trys, pelnę daugiausiai komisijos bei klausytojų simpatijų.

Sekmadienio vakarą jie stojo į negailestingą kovą, kurioje atidavė visą save tam, kad taptų naujuoju „X Faktorius“ dievuku ir laimėtų 15 tūkst. eurų prizą.

Didžiajame finale kovojo: Jazzu mokinė Kristina Jurevičiūtė, Sauliaus Prūsaičio globojama grupė „Good Time Boys“ ir Marijono Miktuvičiaus kuruojamas Rimvydas Matukynas-Antturi.

Po pirmojo etapo, surinkusi mažiausiai balsų, iškrito Kristina. Sudainavus dar po vieną kūrinį, Rimvydas Matukynas-Antturi liko antroje vietoje, o pirmą vietą iškovojo ir šlovės spinduliuose maudosi rokeriai „Good Time Boys“ – jie tapo šeštojo „X Faktoriaus“ sezono nugalėtojais!

Žiūrėkite nugalėtojų paskelbimą:

VIDEO: Šeštojo „X Faktoriaus“ sezono nugalėtojai – rokeriai „Good Time Boys“

Įdomiausia tai, kad atrankų metu trys teisėjai vaikinams pasakė „taip“, o Saulius Prūsaitis „ne“. Visgi pasirodo, kad jis smarkiai klydo – rokeriai pavergė visą Lietuvą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Naujosios „X Faktoriaus“ žvaigždės „Good Time Boys“: „Pirmiausia eisim skaniai pavalgyti“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Good Time Boys
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Good Time Boys

Dar anksčiau paklausti, kur dėtų 15 tūkst. eurų, vaikinai žadėjo visi kartu išvykti į kelionę.

„Manau, kad vyksime kažkur toli toli... Norėtųsi egzotikos, visiškai kitokio klimato ir kultūros. Todėl galvojame apie Aziją arba Afriką. Šiai akimirkai realiausias variantas yra Marokas“, – pasakoja grupės vokalistas Gabrielius.

Kitas grupės narys Pijus žadėjo nusipirkti naują kompiuterį, kadangi jo senajam jau 10 metų. Na, o Grigas žada pirkti naują išmanųjį telefoną.

„Žinoma, už didžiąją dalį pinigų pirksime muzikinės įrangos, kad galėtume laisvai ir profesionaliai kurti, koncertuoti“, – sakė grupės lyderis Gabrielius.

VIDEO: Good time boys - Chandelier | X Faktorius 2018 m. LIVE | 7 serija

Pirma kova – su žinomais atlikėjais

Didįjį šou atidarė visi 17 šio „X Faktoriaus“ sezono dalyvių. Blizgantys, energingi, besišypsantys jie scenoje uždainavo kartu Pink dainą „So What“.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune – „X Faktoriaus“ superfinalas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune – „X Faktoriaus“ superfinalas

Pirmasis į sceną žengė Rimvydas Matukynas-Antturi. Jam teko garbė savo kovą pradėti su Ieva Zasimauskaite.

Duetas atliko visai Lietuvai puikiai žinomą kūrinį – tą patį, kurį Ieva dainavo visai Europai „Eurovizijos“ konkurse. Tik šįkart jiedu padainavo lietuviškąją versiją „Kol myliu“.

„Aš einu laimėti. Bet man svarbiausia, kad būtų gera scenoje. Tiesiog noriu padaryti šventę sau ir kitiems, noriu švęsti muziką. Noriu nebijoti muzikos ir noriu ja gyventi“, – sako Antturi.

Kaip ir Lisabonoje, taip ir Kaune – ši daina suskambėjo itin jautriai.

„Tai buvo fantastinis duetas. Antturi buvo taip gera, kaip jis šypsosi. Kai du žmonės susitinka, pasimato ta chemija, įvyksta sprogimas. Visa tai įvyko. Nuostabiai tikote vienas kitam“, – gražių žodžių negailėjo Samas.

„Čia įvyko tikra meilė. Šiandien nesinori nieko teisti, tai buvo tiesiog gražu. Tu šypsaisi, tai viską pasako. Ši daina, pati Ieva yra iš esmės gera emocija. Aš tai jaučiau. Dėkoju likimui, kad galiu girdėti tą savo ausimis“, – kalbėjo Jazzu.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune – „X Faktoriaus“ superfinalas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune – „X Faktoriaus“ superfinalas

Antroji į sceną lipo Kristina Jurevičiūtė. Vienai balsingiausių šou dalyvių kompaniją scenoje palaikė grupės „120“ vaikinai. Jie kartu paruošė... reperio Eminemo hitą.

„Šį kartą nebijau nieko. Šį kartą labai labai noriu. Tiek yra nueita sunkaus kelio... Labai noriu ir laukiu“, – kalbėjo mergina prieš pat superfinalą.

„Manau, kad per visą šou įrodėm jai savo meilę. Čia jau negali ką pridurti. Net „120“ tavęs negali sugadinti“, – juokavo Marijonas Mikutavičius.

„Kaip tu sugebėjai juos nuraminti, neįsivaizduoju... Didelė pagarba, kad jie tavęs nesuvalgė, nes jie šiaip dėmesio ėdikai. Tu sugebėjai atstovėti, buvo šaunu“, – sakė S.Urbonavičius-Samas.

„Kai dainuosi kitą dainą, nebesijaudink pradžioje taip, nes tu esi nuostabi – įsikalk tai į galvą. Mes tai žinome jau“, – šypsojosi Jazzu.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune – „X Faktoriaus“ superfinalas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune – „X Faktoriaus“ superfinalas

Treti superfinalo scenoje pasirodė „Good time boys“. Jie su teisėju Sauliumi Urbonavičiumi-Samu kartu atliko visai netikėtą dainą... rekordus sumušusią Jazzu dainą „Wild“.

„Vis sunkiau padaryti, kad būtų įdomiau žmonėms, sau patiems... Ir vis sunkiau, kad patobulėtume. Progresas jaučiasi labai didelis. Džiaugiamės, kad čia atėjome. Labai smagu, kad esame iš mažų miestelių: Kelmės ir Šilutės. Bet tikslą turime didelį, kilnų: nešti žmonėms muziką, gerą energiją, džiaugsmą. Manau, vien todėl mums taip gerai sekasi ir žmonės labai mus palaiko“, – įsitikinę rokeriai.

Šis pasirodymas pusę žiūrovų salės pastatė ant kojų – po pašėlusio numerio jie plojo pakilę nuo kėdžių.

„Ačiū dievui, kad jūs geros muzikos klausote, – juokėsi Jazzu. – Galbūt buvo daug betvarkės, bet čia tokia daina. Tekstas labai įtaigiai nuskambėjo tokioje stilistikoje. Jūs iš savęs jau esate deimantas ir šiandien spindite. Ačiū jums už energiją.“

„Šitie vaikinai įrodė, kad su talentu iš bet ko gali padaryti gerą daiktą, – Justei įkąsti bandė Marijonas. – Labai stiprus pasirodymas. Šiaip nesu gerbėjas tokios muzikos, bet jūsų versija mane įtikino.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Saulius Urbonavičius-Samas ir Good time boys
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Saulius Urbonavičius-Samas ir Good time boys

Antras raundas

Rimvydas Matukynas-Antturi pradėjo antrą etapą, po kurio paaiškės, kuris vienas iš dalyvių pasitraukia iš kovos, o kiti du – tęsia savo kelią link nugalėtojo vardo.

Atlikėjas svajingai, jaudinančiai sudainavo Gabrielle Aplin kūrinį „The Power Of Love“.

„Žinok, palietei. Aš jaučiausi kaip akmuo, nepajudinamas, bejausmis, bet tu palietei. Tavo natos virpa, ypač aukštos, kai paleidi falcetą. Panirau kaip į kokį sapną“, – kalbėjo Samas.

„Viskas, kas paprasta, yra gražu. Tai buvo labai paprasta, labai gražu. Tai palietė ir mane“, – sakė S.Prūsaitis.

„Nenustok savęs ieškoti, kad ir kas ką besakytų“, – sakė Jazzu.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rimvydas Matukynas-Antturi
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rimvydas Matukynas-Antturi

Kita scenoje pasirodė Kristina. Superfinale ji sudainavo vieną gražiausių visų laikų meilės dainų – Celine Dion hitą „My heart will go on“.

„Vieną akimirką išsigandau, kad ir Kristina nuskęs, kaip filme. Bet ne, šaunuolė, labai gerai“, – kalbėjo M.Mikutavičius.

„Šiek tiek sunerimau tose vietose, kur tu sunerimai. Manau, kad fortūna tau bus palanki. Tau šią akimirką palaikymo labai reikia, tegul tavo gerbėjai balsuoja“, – sakė Saulius Prūsaitis.

„Tu turbūt esi antras žmogus po manęs, kuris taip jaudinasi dėl visko. Reikia suprasti vieną dalyką – mes visi ėjome į sceną su kuriozinėmis situacijomis, bet muzika nėra tik apie natas. Kristina dainuoja puikiai. Įsikalk sau į galvą! Muzika yra jausmas, tu jį šįvakar dovanojai“, – palaikančius žodžius sakė Jazzu.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kristina Jurevičiūtė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kristina Jurevičiūtė

Rokeriai „Good time boys“ atliko legendinės grupės „Queen“ hitą „Bohemian rhapsody“. Finalų metu vaikinai ne kartą prasitarė, kad sudainuoti šį kūrinį yra jų svajonė. Ir svajonė išsipildė su kaupu – visa arena muzikantams vėl plojo atsistojusi.

„Jeigu yra žmonių, kurie nemėgsta „Queen“, po šito pasirodymo jie tikrai pamėgo“, – nedaugžodžiavo Justė Arlauskaitė-Jazzu.

„Tokį kūrinį atlikti yra reikalų, wow! Tu visą tą atlaikei. Mane sužavėjo tavo artistiškumas“, – plojo Samas.​​

„Jeigu jūs nugalėsite, turiu pasakyti. Turėjau labai daug koncertų ir prodiuserinė kompanija atšaukė mane nuo pareigų. Todėl jei jūs laimėsite, visi laurai turi atitekti Samui, jis rūpinosi grupe“, – sakė S.Prūsaitis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Good Time Boys
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Good Time Boys

Lemiamas etapas

Iš konkurso pasitraukus Kristinai, kuri sulaukė mažiausiai žiūrovų palaikymo, vyrukai vėl žengė į sceną dainuoti.

Pirmasis – Anturruri. Jis atliko „Coldplay“ dainą „Paradise“.

„Tu realiai atsipalaidavai ir šovei paskutinį šovinį, raketą. Buvo gera, malonu klausytis ir jausti tavo braižą. Vadinasi, kad tapai tuo atlikėju, kurį išgirdus per radiją atskirsi“, – kalbėjo Samas.

„Matau, kad atrandi save vis kitokį. Pagaliau. Belieka augintis odą“, –sakė S.Prūsaitis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rimvydas Matukynas-Antturi
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rimvydas Matukynas-Antturi

Paskutinį savo pasirodymą „X Faktoriuje“ surengė ir rokerių grupė. Jie sudainavo Zedd, Maren Morris, Grey kūrinį „The Middle“.

„Ačiū, kad buvote šou. Nėra populiaraus ir gero žanro. Yra žmonės, kurie atstovauja. Jūs buvot puikūs“, – kalbėjo Marijus Mikutavičius.

„Jūs atvejis yra tas stebuklingas, kai niekas nieko nesitiki. Ir jūs patys netikėjote. Bet jūs pagavote muzikinį kablį, kuris džiugina mus visus“, – sakė Samas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Good Time Boys
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Good Time Boys

TAIP PAT SKAITYKITE: „X Faktoriaus“ superfinalo užkulisiuose verda veiksmas: pasižvalgykite

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius