-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žilvino Grigaičio namus per šventes puošia ne eglė, o gėlės, indai ir net kvepalų buteliukai

Jau dešimt metų Žilvino Grigaičio namuose Vilniuje kalėdinę eglę keičia iš skirtingų pasaulio kraštų suvežtos dekoracijos, žvakės ir šventinę nuotaiką kuriančios gėlės. Dažną namų puošmeną Žilvinas susikūrė pats.
Žilvinas Grigaitis
Žilvinas Grigaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kalėdinė dvasia Žilvino Grigaičio namuose padvelkia ganėtinai anksti – lapkričio pradžioje. Tuomet verslininko laukia kone kasmetinė išvyka į Australiją, o po beveik mėnesį trunkančios kelionės vyras grįžta jau į spalvingus namus Vilniuje.

„Pasitaiko, kai tam tikri papuošimai mano namuose atsiranda jau spalio gale. Tuomet sugrįžus iš kelionės nebereikia verstis per galvą puošiant aplinką šventėms“, – pasakoja Žilvinas.

Kol vyras išvykęs, jo namus prižiūri ir bendra tvarka rūpinasi pasamdyti darbuotojai, o tai, kaip pats sako, tapo tikru išsigelbėjimu: „Taip namai laukia ir neliūdi be manęs.“

ŽIŪRĖKITE VAIZDO ĮRAŠĄ:

VIDEO: Žilvinas Grigaitis parodė, kaip šventėms papuošė savo namus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas

Prieš Kalėdas sutikęs aprodyti šventiška dvasia alsuojančius namus, verslininkas 15min pasakojo, kad čia glūdi daug prisiminimų iš kelionių, skirtingų gyvenimo laikotarpių.

„Man svarbu, kad namai būtų jaukūs ir patogūs. Nors tie, kurie pas mane lankosi, sako, jog nėra vietos net apsisukti, man patinka, kad visi daiktai yra matomi. Būtent todėl nemėgstu spintų, nes daiktai turi turėti galimybę judėti“, – sako Žilvinas.

Atsisakęs namus puošti gyvomis eglėmis, Ž.Grigaitis atrado daugybę kitų elementų, padedančių sukurti jaukumą. Kaip pats sako, šventinę nuotaiką namams gali suteikti net ir lėkštės bei kiti indai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas

„Nors turiu sukaupęs nemažai papuošimų, stengiuosi neišlaidauti ir nesivaikau puošybos tendencijų. Daugiau dėmesio skiriu kvepiančioms žvakėms, kurios irgi prisideda prie namų jaukumo, taip pat naudoju ne tik žaisliukus, bet ir kvepalų buteliukus, lėkštes“, – sako Žilvinas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas

Šventinei namų puošybai verslininkas naudoja ir gėles. Pasak Žilvino, Kalėdoms puikiai tinka amariliai, rožės ir kardeliai.

Visgi verslininkas įsitikinęs, kad tikrai nereikėtų kiekvienais metais rūpintis naujais eglutės papuošimais ar dekoro detalėmis, nes tai galima susikurti pačiam.

Prieš metus papuošalus kurti pradėjęs verslininkas fantaziją panaudoja ir čia.

„Man patinka kūrybinis procesas, todėl mėgstu perdažyti eglių šakas, naujomis spalvomis nupurškiu žaisliukus. Taip pat kuriu kompozicijas. Tai darau pats, neatima daug laiko, yra paprasta ir smagu.“

Didžiųjų švenčių išvakarėse šis namų interjeras smarkiai nekito, buvo tik mažų pokyčių. Pavyzdžiui, pakeisti lovų užklotai, kelios pagalvės. Galbūt interjero permainų būtų ir daugiau, tačiau Žilvinas per Kalėdas išskrido į Australiją, o Naujuosius metus minės žinomo žmogaus surengtame vakarėlyje Bankoke.

„Po tėvelių netekties man šventės šiek tiek prarado prasmę, būna liūdnos. Nes visą gyvenimą Kalėdas šventėme Kaune, prie bendro stalo. Tad mano Kalėdos bus danguje. Tikiu, kad tai puikus laikas pagalvoti apie praėjusius metus, prisiminti tuos, kurių netekome“, – sakė prieš Kalėdas kalbintas Ž.Grigaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius