Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomi nuomonės formuotojai atskleidė, kiek uždirba: atsakymai stebina

Socialinių tinklų žvaigždės dažnai vaizduojami kaip begalinės laimės ir sėkmės oazės gyventojai: prabangūs kelionių vaizdai, išskirtiniai renginiai, stulbinantys drabužiai ir prašmatnus gyvenimo būdas. Visa tai tarsi byloja apie lengvai uždirbamus pinigus ir beprotišką populiarumą.
Deividas Bendžius, Goda Kujavskytė-Goda Problema, Leticija Anankaitė
Deividas Bendžius, Goda Kujavskytė-Goda Problema, Leticija Anankaitė / LNK stopkadrai

Tačiau ši rožinė realybė slepia tamsiąją pusę, apie kurią dažnai pamirštama. Už blizgančio fasado slypi sunkus darbas, nestabilumas ir neigiamas dėmesys, apie kurį laidoje „Šeškinės 20“ kalbėjo žinomos šalies interneto žvaigždės, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

Tačiau visuomenę labiausiai dominantis dalykas – uždarbis.

„Pagaliau išsiaiškinsime, kas jūs esat, rūpūs miltai, išsiaiškinsime, kiek uždirbate ir gaunate už vieną postą, nes niekas niekada nesako, visada sako, kad galima tiek, galima tiek gauti… Tai kiek?” – rėžė Giedrius Savickas.

LNK stopkadras/ Goda Kujavskytė-Goda Problema, Deividas Bendžius
LNK stopkadras/ Goda Kujavskytė-Goda Problema, Deividas Bendžius

„TikTok“ žvaigždė Goda Kujavskytė, slapyvardžiu Goda Problema, neslėpė, kad nors anksčiau stengėsi rodyti tik juokingos kasdienybės situacijas, dabar atskleidžia daugiau detalių iš savo gyvenimo. Tuo nepabūgo pasidalinti ir laidoje.

LNK stopkadras/Goda Kujavskytė-Goda Problema
LNK stopkadras/Goda Kujavskytė-Goda Problema

„Negyvenu labai prabangiai. Gyvenu paprastą eilinės merginos gyvenimą. Už kelis vaizdo įrašus internete per mėnesį galiu pasidengti nuomą, susimokėti už maistą ir kitas pramogas bei pakeliauti. Galite pasiskaičiuoti patys. Bet nedarau kelių įrašų, darau jų daugiau”, – laidoje „Šeškinės 20“ pasakojo socialinių tinklų žvaigždė.

Kiek atviresnis buvo vaizdo įrašų ir turinio „YouTube“ kanale kūrėjas Deividas Bendžius. Vaikinas atskleidė, kiek tiksliai galima uždirbti šiame socialiniame tinkle, taip pat – kas lemia uždirbamų pinigų sumą.

„Galiu pasakyti. Pavyzdžiui, jeigu video „YouTube” platformoje surinko 100 tūkstančių peržiūrų. Žinoma, priklauso dar, kokios trukmės tas video, koks įsitraukimas, kiek reklamų įdėta, bet pagrindinis reikalavimas yra padaryti bent 10 minučių video, kad galėtų įdėti dvi reklamas pats „YouTube”. Tai realiai už tuos 100 tūkstančių gal 300 eurų ir sukapsėjo. Turiu kitą video, kuris surinkęs 140 tūkstančių peržiūrų, bet už ji gavau tik 200 eurų. Tačiau visų pirma reikia surinkti tas peržiūras, kas šiais laikais tikrai nebėra lengva”, – dalijosi Deividas.

LNK stopkadras/Deividas Bendžius
LNK stopkadras/Deividas Bendžius

Lietuvoje nuomonės formuotojai, kurie savo turinį talpina „TikTok” platformoje, deja, bet už peržiūras dar negauna pajamų. Tačiau pasisekė tiems, kurie savo paskyras šioje platformoje susikūrė būdami užsienio šalyse, – tuomet, net ir būdami Lietuvoje, jie gauna pajamas už vaizdo įrašų peržiūras. Apie jas plačiau pasidalino Leticija Anankaitė.

LNK stopkadras/Leticija Anankaitė
LNK stopkadras/Leticija Anankaitė

„Turiu paskyras visose platformose. Pradėjau irgi nuo „YouTube”, todėl puikiai žinau Deivido gyvenimą. Tik kai pradėjau prieš maždaug šešerius metus, ta suma už tokį pat kiekį peržiūrų buvo ne 300 eurų, o 50 eurų. Trejus metus gyvenau Londone, todėl ten būdama ir kūriausi savo „TikTok” paskyrą, tačiau už 100 tūkstančių peržiūrų ten gaunu vos vieną dolerį”, – šypsojosi mergina.

„Šeškinės 20“ – trečiadieniais 20 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius