-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždės šluoja nekilnojamąjį turtą Ispanijoje ir Dubajuje: „Lietuviai labai gerai gyvena“

Prieš gerą dešimtmetį lietuviai masiškai emigruodavo į Angliją, Vokietiją ar Norvegiją, čia ieškodami geresnio atlyginimo. Tačiau panašu, kad dabar tautiečiai keičia kryptį į šiltuosius kraštus, nes tiesiog gali sau tai leisti. Puikiai pažįstami veidai atskleidė, kodėl jie gyvenimą Lietuvoje iškeitė į užsienį, nusipirko ten butą ar net vilą, ir kai kurie net nesvarsto grįžti.

„Turėtumėte rezervuoti apie 50 tūkstančių eurų“, – sako Žilvinas Grigaitis, ką tik grįžęs po septynis mėnesius trukusios kelionės po pasaulį.

Žinomas verslininkas mėgsta prabangą, todėl skrido su vienų geriausių avialinijų verslo klase ir gyveno prašmatniuose viešbučiuose. Ir nors atrodo, kad tokia išskirtine patirtimi galėtų pasimėgauti tik vienetai, verslininkas atkerta – lietuviai turi kur kas daugiau pinigų, nei galėtume pagalvoti, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

„Pasižiūrėjus, kiek lietuviai keliauja, kiek jie turi pinigų, visi avialinijų bilietai pirmiausia pirmoje klasėje yra išparduoti, o tik vėliau lieka tos vietos už užuolaidos, susidaro vaizdas, kad Lietuvoje labai gerai gyvename ir mes turim kalbėti, kad rinkoje visgi dar yra labai nemažai „juodų“ pinigų“, – laidoje „Bučiuoju. Rūta“ atviravo Ž.Grigaitis. ​

LNK stopkadras/Žvaigždės šluoja nekilnojamąjį turtą užsienyje
LNK stopkadras/Žvaigždės šluoja nekilnojamąjį turtą užsienyje

​Tai, kad tautiečiai nestokoja pinigų, išduoda ir šluojamas nekilnojamas turtas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Štai kelis nekilnojamo turto objektyvus Lietuvoje turintis verslininkas laidos vedėjai Rūtai Mikelkevičiūtei išdavė, kaip žymiai pasikeitė jo namų kaina. Ž.Grigaitis atviras – taip pabrangus butui, jam lengviau ir dairytis į namus užsienyje. Jis jau turi planą, į kokios šalie NT norėtų investuoti.

O štai Ingrida Martinkėnaitė laidoje „Bučiuoju. Rūta“ išdavė, kodėl iškeitė savo apartamentus Palangoje į butą Gran Kanarijoje.

„Kai pirkom, ten net pamatų nebuvo, mokėjom gal 50 tūkstančių eurų, pabrango nepilnai 3 kartus. Tenerifės iš karto atsisakiau, ten labai daug žmonių, daug lietuvių“, – kalbėjo „69 Danguje“ narė.

LNK stopkadras/Žvaigždės šluoja nekilnojamąjį turtą užsienyje
LNK stopkadras/Žvaigždės šluoja nekilnojamąjį turtą užsienyje

Ispanijoje įsikūrė mitybos specialistas Artūras Lebedenko-Swan, namus įsigijęs prieš pat karantiną. Į apartamentus investavęs šešiaženklę sumą, dar keliasdešimt tūkstančių remontui, dabar lektorius džiaugiasi kelis kartus išaugusia kaina. ​

LNK stopkadras/Artūras Lebedenko-Swan
LNK stopkadras/Artūras Lebedenko-Swan

​„Kai vaikai užauginti, anūkai paaugę, kodėl mums neleisti sau gyventi per porą valstybių. Ypač, kad čia viskas žymiai pigiau nei Lietuvoje. Ir turiu omeny, kad tikrai žymiai. Kelis kartus. Grįžus į Lietuvą mane tikrai buvo ištikęs šokas“, – sako Graikijoje gyvenanti astrologė Vaiva Budraitytė. ​

LNK stopkadras/Vaiva Budraitytė
LNK stopkadras/Vaiva Budraitytė

​Tai, kad lietuviai nori turėti planą B, sako ir nekilnojamo turto agentė, žinoma verslininkė Natalija Martinavičienė. Ji sako, kad prieš šventes lietuviai puolė pirkti namus Ispanijoje. Ir pripažins – tautiečiai domisi net 3,5 milijonų eurų vertės vilomis. Šios atrodo išties amą atimančiai.

Nuomonės formuotoja Sotera Šveikauskaitė su šeima kelis metus žiemodavo Ispanijoje. Tačiau pagyvenę ten ilgiau pamatė kitokią realybę.

„Ispanija tai ne tik palmės ir šilta jūra, čia apstu problemų“, – sako ji.

Šiemet Sotera Ispaniją iškeitė į Dubajų ir net svarsto čia įsigyti nekilnojamojo turto. Ir nors daugeliui šis miestas atrodytų labai prabangus, nuomonės formuotoja sako – čia jai gyventi pigiau nei Lietuvoje.

Garsus choreografas Jurijus Smoriginas jau mėnesį deginasi po šilta Kipro saule ir negali atsidžiaugti – jis jau daug metų žiemą išvyksta iš Lietuvos.

LNK stopkadras/Jurijus Smoriginas
LNK stopkadras/Jurijus Smoriginas

Unikalūs vaizdai iš žvaigždžių apartamentų – laidoje „Bučiuoju. Rūta“ ketvirtadienio vakarą, 20 val., per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius