Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 24

200 koncertų per metus surengę „Husarai“ papasakojo pikantiškų nuotykių iš pasirodymų

Lietuvoje yra daug grupių ir atlikėjų, kurie reguliariai koncertuoja, tačiau turbūt nėra daug tokių, kurie per 2017 metus surengtų net 200 koncertų. Tačiau duetas „Husarai“ gali pasigirti tokiais kiekiais. Kolektyvo nariai Tomas Sinkečius ir Rimtautas Balevičius prisiminė įdomiausius nuotykius iš koncertinės veiklos praėjusiais metais.
„Husarai“
„Husarai“ / Asmeninio albumo nuotr.

„Vieną vakarą prisėdau prie darbinio kalendoriaus ir norėjau suskaičiuoti visus mūsų praėjusių metų pasirodymus. Skaičius ir mane patį nustebino. Koncertavome lygiai 200 kartų. Buvo laikas, kai per savaitgalį turėdavome po 9 koncertus“, – pasakojo „Husarų“ įkūrėjas T.Sinkevičius.

Daugiausiai per vieną dieną duetui teko koncertuoti 4 kartus. Tačiau atlikėjai neslepia, kad darbas scenoje jiems kaip malonumas, todėl ir nuovargis nebaisus.
Paprašyti prisiminti geriausias koncertines akimirkas dainininkai tik šyptelėjo ir bėrė istorijas vieną po kitos.

Asmeninio albumo nuotr./„Husarai“
Asmeninio albumo nuotr./„Husarai“

Ne paslaptis, kad daug koncertų „Husarai“ rengia Lietuvos provincijoje. Ten žmonės itin vaišingi, todėl atlikėjus dažnai priima kaip šeimos ar draugų vakarėlyje, o ne oficialiame renginyje.

„Vaišingiausias koncertas buvo, kai mus pasitiko su pečiuje keptais šonkauliais ir bulvėmis. Kitame krašte vaišino troškintais kopūstais ir šonine. O dažniausiai pasitinka su naminės-užpiltinės arsenalu. Tiek visokių skonių išragauta, tiek skirtingų stiprumų išbandyta“, – neslepia grupės „Husarai“ nariai.

Asmeninio albumo nuotr./„Husarai“
Asmeninio albumo nuotr./„Husarai“

Vis dėlto ne visada toks vaišingumas baigiasi teigiamai. „Kartą po koncerto mus pavaišino marinuotais grybukais. Aš dar spėjau grįžti iki namų, o mano kolega – nebe. Buvo problemų su pilvais visiems, kurie tik vaišinosi“, – dabar smagią, o tada ne itin gerai nuteikusią istoriją prisiminė Tomas.

Tačiau ir T.Sinkevičius neišvengė akibrokštų scenoje. Dabar aktyviai sportuojantis vyrukas seniau turėjo nemenką antsvorį ir dėl to teko raudonuoti iš gėdos. „Aš vis nujausdavau, kad ateis laikas, kai kažkas negero nutiks dėl mano didelio svorio. Taip ir buvo viename naktiniame klube, – pasakojo T.Sinkevičius. – Man klubo scena atrodė nestabili ir linguojanti. Paklausiau savininko, ar ji nesulūš, bet šis patikino, kad išvakarėse net 5 atlikėjus atlaikė. Tačiau viduryje koncerto pasigirdo driokstelėjimas, o mano koja liko skylėje. Kolegoms ir žiūrovams buvo daug juoko, o man gėdos. Iki šiol dar juokais manęs klausinėja, ar šįkart nieko nesulaužysiu.“

Asmeninio albumo nuotr./„Husarai“
Asmeninio albumo nuotr./„Husarai“

Tiesa, koncertai kartais užtrunka ilgiau nei planuota. Kartą į tokią situaciją „Husarai“ pakliuvo dėl savo kolegos Raimondo Šilansko, kuris drauge pristatinėjo savo koncertinę programą. „Suvėlavo Raimondo lėktuvas iš Londono. Mes išdainavom visą savo programą, pradėjom atlikinėti koverius, bet ir šie baigėsi. O Raimondas kaip nesirodė, taip nesirodė. Teko mokyti žmones savo dainų žodžius. Galiausiai Raimondas atvyko renginiui pasibaigus, o mes turbūt į tą miestelį nebevyksime 5 metus, nes pridainavome kūrinių ateičiai“, – juokdamasis prisiminė „Husarų“ narys Rimtautas.

Duetas ir šįmet ketina aktyviai koncertuoti ir pagerinti 2017-ųjų rekordą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius