Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 03

81-erių DJ Wika šokdino sostinės klubo lankytojus: šou įamžintas dokumentiniame filme

Stereotipus laužanti viena vyriausių didžėjų pasaulyje, 81-erių DJ Wika, penktadienio vakarą surengė šou sostinės klube „Soho“.
DJ Wika klube „Soho“
DJ Wika klube „Soho“ / Audriaus Dzimidavičiaus nuotr.
Temos: 2 Muzika „Soho“

Renginio metu naktiniame klube buvo filmuojamas festivaliui skirtas dokumentinis filmas „Wika – Documentary Musical“, kurio režisierė – Agnieszka Zwiefka, rašoma pranešime spaudai.

Wika įvardijama vyriausia didžėje Lenkijoje ir, tikėtina, visame pasaulyje. Būdama virš 80-ties metų, ji groja įvairiuose Varšuvos klubuose ir, nepaisant didėjančių sveikatos problemų, kartoja, kad „80 – tai jos nauji 40“.

Prieš tapdama didžėje, Wika 30 metų dirbo nepilnamečių kalėjime. Pergyvenusi Antrąjį pasaulinį karą, du vyrus, augindama du sūnus ir uoliai dirbdama, Wika visuomet buvo kovotoja. Ir šiandien ji stoja į paskutinę kovą – nugalėti savo senstantį kūną ir šeimos, kuri norėtų ją pamatyti tradiciškesniame močiutės vaidmenyje, konservatyvius įsitikinimus. Wika nesutinka kepti pyragų ir atsisako likti namie. Ji nori šokti.

DJ Wika pasirodymo klube „Soho“ akimirkos – galerijoje:

Pastaraisiais metais Wika tapo tikra Varšuvos klubų įžymybe. Šiuo metu ji groja ne tik šokių salėse, skirtose senjorams, bet naktiniuose klubuose, kurie populiarūs tarp jaunimo. Paaugliai sutikę Wiką gatvėje įprastai įsiamžina pasidarydarydami „asmenukę“, apkabina.

Wika pasiekė savo karjeros viršūnę, jos pasirodymai užsakyti mėnesiams į priekį. Bet kuo labiau jos populiarumas auga, tuo labiau Wikos kūnas primena jos amžių.

Vieną dieną paradusi sąmonę Wika staiga nukrito gatvėje ir susilaužė ranką. Be to, blogėja klausa, o širdis vis silpnėja. Pirmą kartą Wika pasijautė mirtinga, bet ji visada pabrėžia, kad jos senstantis kūnas tėra tik viena iš daugelio jos „suknelių“. Kartą ji paklausė savęs: „ar dar ne laikas palikti sceną?“

Būsimame filme Wika lydima per skirtingus jos gyvenimo laikotarpius, susiduriant su praeinančiu laiku – pradedant neigimu, pykčiu, depresija ir galiausiai susitaikant su neišvengiamu. Filmas „Wika!“ – tai portretas moters, kuri stoja prieš laiką ir iki paskutinių dienų bando išlaikyti orumą bei gyvenimo džiaugsmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius