Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 20

Aistė Smilgevičiūtė apie sūnų Eivydą: „Jis išaugo savo vaidmenį „Tilidūdoje“

Populiariausias vaikiškų dainelių teatralizuotas koncertas „Tilidūda“, kuriame muzikuoja visa talentinga Aistės ir Roko Radzevičių šeimyna, tęsia kelionę po Lietuvą. Du paskutiniai kalėdiniai šių metų pasirodymai Klaipėdoje ir Alytuje bus ypatingi jauniausiam šeimos nariui vienuolikmečiui Eivydui. Jis artimiausiu metu turės atsisveikinti su berniuko „pono Jono“ vaidmeniu.
„Tilidūda“
„Tilidūda“ / Organizatorių nuotr.

„Eivydas augo augo ir natūraliai praaugo Joną. Teks ieškotis naujo šio vaidmens atlikėjo. Mūsų šeimoje jaunesnių nebėra, todėl, greičiausiai, reikės konkursą skelbti“, – juokiasi Aistė Smilgevičiūtė.

Vaikiškų dainelių projekte „Tilidūda“ tėčio vaidmenį atlieka jų autorius Rokas Radzevičius, mamos – Aistė Smilgevičiūtė, kiškiai yra du vyresnieji jų sūnūs: Rapolas (22), Ugnius (18). Jauniausias Roko ir Aistės sūnus Eivydas vaidina berniuką „poną Joną“, kuris nenorėjo groti dūda ir ši įsižeidusi nuo jo pabėgo.

Organizatorių nuotr./Rapolas Radzevičius
Organizatorių nuotr./Rapolas Radzevičius

Eivydas Radzevičius pono Jono vokalines partijas pirmą kartą tėčio studijoje įrašė būdamas vos trejų. Maždaug tokio amžiaus pagal scenarijų ir yra „ponas Jonas“. „Žinoma, dainuoti koncerte ir dar vaidinti trimečiui būtų per sudėtinga, todėl poną Joną per koncertus ir spektaklius įkūnydavo vyresni vaikai. Labai artistiškas ir plastiškas buvo Vido Bareikio sūnus Adas, kuris Joną dainavo net kelis sezonus. Bet vėliau jis išstypo ir užleido vietą Eivydui, kuris buvo kaip tik tinkamo amžiaus. Dabar atėjo ir Eivydo eilė atsisveikinti su šiuo vaidmeniu“, – sako Aistė.

Ji nežino, kas ateityje pakeis Eivydą, tačiau tas berniukas turėtų būti 6-9 metų amžiaus, mokėti dainuoti, šokti ir vaidinti, nebijoti būti scenoje ir drąsiai bendrauti su gausiais į koncertus susirenkančiais „Tilidūdos“ gerbėjais.

Paklausta, ar jos vyresnieji sūnūs Rapolas ir Ugnius irgi rizikuoja išaugti kiškių vaidmenis, Aistė juokiasi. „Kiškiai amžiaus neturi. Rapolas ir Ugnius galės vaidinti kiškius Ignotą ir Baltrų, kiek tik panorės. „Kol kas jie atrodo patenkinti savo rolėmis. Vaikai kiškius tiesiog įsimylėję, po koncerto labiausiai nori su jais fotografuotis. Rapolas – labai artistiškas, jis lengvai improvizuoja, praplečia savo rolę. Ugnius – santūresnis, bet jis turi nuostabų humoro jausmą, kurį įvaldė ir jo kiškis“, – apie sūnus su meile kalba mama.

Organizatorių nuotr./Rapolas ir Ugnius Radzevičiai
Organizatorių nuotr./Rapolas ir Ugnius Radzevičiai

Ji sako, kad nė vieno nevertė muzikuoti ir „Tilidūdoje“ dalyvauti. „Jie nuo gimimo mane ir Roką mato muziką kuriančius ir atliekančius, todėl groti su šeima jiems įprasta. Tačiau nežinau, ar tikrai norėčiau, kad ateityje būtų profesionaliais muzikantais. Patys tuo keliu jau seniai einame ir žinome, kad nėra jis toks lygus, kaip iš šalies gali pasirodyti. Tačiau palaikysime bet kurį jų sprendimą“, – sako Aistė Smilgevičiūtė.

Du paskutiniai šių metų „Tilidūda“ kalėdiniai pasirodymai: gruodžio 25d. – Klaipėdoje , 26 d. – Alytuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius