Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31

Alina Orlova į vasarą žengia su nauja daina ir Neryje nufilmuotu vaizdo klipu

Dainų autorė ir atlikėja Alina Orlova šiandien pristato naują dainą „Laumžirgiai Mėlyni” iš jau greitai pasirodysiančio albumo. Vasaros vakarais dvelkiančiam kūriniui vidury Neries upės buvo nufilmuotas vaizdo klipas. Jame Alina pirmą kartą įsiamžino su savo grupės nariais.
Alina Orlova
Alina Orlova / Manto Repečkos nuotr.

– Alina, į vasarą įžengi su nauju kūriniu, ruošiesi albumo pristatymo koncertams po atviru dangumi. Ko prašai šios vasaros?

– Vasarą laikas sulėtėja, miestas ištuštėja. Patinka, kad koncertai vyksta lauke, žmonės atsipalaidavę. Kadangi šią vasarą išleidžiame naują albumą, norėčiau, kad viskas gražiai išsipildytų. O labiausiai noriu, kad baigtųsi karas.

Manto Repečkos nuotr./Alina Orlova
Manto Repečkos nuotr./Alina Orlova

– Ką tik nufilmavote ir dainos „Laumžirgiai Mėlyni” vaizdo klipą. Tai – pirmasis pačios inicijuotas ir kurtas vaizdo klipas, kuriame – ne vien regėjimai ar emociniai kadrai, bet ir tu drauge su muzikantais Adu Gecevičiumi ir Pauliumi Vašku?

– Tai išties pirmasis mano „tikras” vaizdo klipas, kuriame filmuojamės kartu su muzikantais. Neturėjome konkretaus scenarijaus, o štai regėjimų ir atmosferinių dalykų tikrai yra. Šį klipą, kaip ir ankstesnį, sukurtą dainai „Apie Ką Šitas Filmas”, režisavo Ignė Narbutaitė. Klipą nufilmavo Alanas Gurinas.

– Dainos „Laumžirgiai Mėlyni” vaizdo klipą filmavote Neryje, laivelyje. Kas padiktavo šią vietą?

– Mintis apie Nerį ir laivą atėjo iš pačios dainos teksto ir jos plaukiančios ritmikos. Besikartojanti dainos melodija man šiek tiek primena tekančią upę. O upė, kaip gyvenimo kelio metafora, čia, manau, tinka.

– Įsiklausius į patį lietuvišką žodį – laumžirgis – atrodo, kad šis gyvis – arti tų mistinių būtybių, kurios jį pasikinkiusios atlieka savo slaptus darbus. Mėgsti gilintis į tokius dalykus?

– Man visada buvo labai gražus ir magiškas šitas lietuvių kalbos žodis. Ir patys šie gyviai – lengvi ir tokie greiti, grakštūs, ryškūs, įvairiomis spalvomis žaižaruojantys saulėje, tikras vasaros ženklas. Rašant tekstą, vaizdiniai ateina intuityviai, tik paskui, kiek pasigilinus į jų simbolines reikšmes, galiu bandyti interpretuoti, ką šie galėtų reikšti. Man pačiai laumžirgis yra toks šios akimirkos, „čia ir dabar” gyventojas.

Manto Repečkos nuotr./Alina Orlova
Manto Repečkos nuotr./Alina Orlova

– Dainoje „Laumžirgiai Mėlyni” yra žodžiai, kurie šiek tiek dūria: „Galbūt dar galima būti laimingais?” Turi atsakymą į šį klausimą?

– Šis klausimas, tikriausiai, yra retorinis. Žinau tik tiek, kad jis turi savyje daug žmogiško ilgesio ir vilties.

VIDEO: Alina Orlova - Laumžirgiai Mėlyni

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius