-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 29

„Aš esu muzika“ nugalėtojas R.Karpis – apie gąsdinančią „Eurovizijos“ temą ir raktą į sėkmę

Šeštadienio vakarą paaiškėjo muzikinio projekto „Aš esu muzika“ nugalėtojas. Juo tapo operos solistas Rafailas Karpis. „Įspūdžiai patys geriausi, puikiai praleidome laiką. Niekada nepamiršiu operos, o sudėtingiausias buvo hiphopo žanras“, – sakė šou nugalėtojas.
Rafailas Karpis projekte „Aš esu muzika“
Rafailas Karpis projekte „Aš esu muzika“ / E.Blaževič nuotr.

LRT televizijos projekte dalyvaujančių Lietuvos muzikos pasaulio įžymybių laukė iššūkiai – skirtingi muzikos žanrai. Dalyviai turėjo kūrybiškai pažvelgti į užduotį ir kiekvieną savaitę stebinti nauju pasirodymu. Pasirodymus vertino LRT popmuzikos vyr. redaktorius, radijo laidų vedėjas Ramūnas Zilnys bei atlikėja, įspūdingo balso savininkė Rūta Ščiogolevaitė. Kviestinio komisijos nario vietą užimdavo vis kitas to žanro ekspertas. Laidą vedė netikėtas duetas – didžėjus Jonas Nainys ir aktorė Milda Noreikaitė.

Nugalėtojas paaiškėjo susumavus viso sezono balsus. Iš projekto niekas nekrito, visi dalyvaujantys kaupė ekspertų bei žiūrovų balsus. Paskutinėje laidoje buvo apdovanotas daugiausiai palaikymo sulaukęs dalyvis – juo tapo tenoras R.Karpis. Muzikiniame projekte taip pat dalyvavo Justė Starinskaitė, Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep, Giedrė Kilčiauskienė, Dileta Meškaitė-Kisielienė, Raminta Naujanytė-Bjelle, Maksas Melmanas, Tomas Alenčikas-Alen Chicco, Audrius Petrauskas-Gebrasy ir Jurgis Brūzga.

E.Blaževič nuotr./Rafailas Karpis projekte „Aš esu muzika“
E.Blaževič nuotr./Rafailas Karpis projekte „Aš esu muzika“

„Dalyvauti šiame projekte buvo labai smagu, šou susitiko tikri savo srities profesionalai. Kai kuriuos iš jų pažįstu seniai, su kai kuo susipažinau projekte. Visi turime savo darbus, sukamės skirtingose scenose, tačiau „Aš esu muzika“ suvedė mus į vieną kompaniją. Būtent kiti dalyviai ir buvo didžiausias malonumas projekte“, – tikino operos solistas.

R.Karpis pasakojo, kad žiūrėdamas laidas žavėjosi ir džiaugėsi visų dalyvių pasirodymais. Jį ypač nustebino bei nuoširdumu papirko bardų dainos. Muzikinio projekto nugalėtojui tai buvo pati gražiausia, šilčiausia ir stipriausia šou laida. Nors pats žanras yra lėtesnis, tačiau, pasak R.Karpio, žiūrovams neturėjo būti nuobodu. Kaip sudėtingiausią žanrą R.Karpis paminėjo hiphopą. Operos solistui sunkumų kėlė užduotis techniškai išartikuliuoti daug teksto, nepamirštant intonuoti. Visą tai reikėjo padaryti profesionaliai ir su nuotaika. Įdomiausiu ir sėkmingiausiu R.Karpis įvardino mėgstamą roko žanrą.

E.Blaževič nuotr./Rafailas Karpis projekte „Aš esu muzika“
E.Blaževič nuotr./Rafailas Karpis projekte „Aš esu muzika“

„Didelis malonumas buvo atlikti skirtingo žanro dainas. Labai dažnai reikėdavo išeiti iš savo komforto zonos. Neturiu žanro, kuris mane nuvylė, prie visko prisiliečiau nuoširdžiai. Gal ir buvo išankstinė nuomonė apie tam tikrus žanrus, tačiau, prie jų prisilietus, pasirodė, kad tai yra smagu. Nebuvau kantri muzikos gerbėjas, man ši muzika atrodė šiek tiek pritempta ir kažkodėl juokinga. Po nufilmuotos laidos supratau, kad tai yra atskiras, labai įdomus pasaulis“, – kalbėjo operos solistas.

Labiausiai R.Karpį išgąsdino „Eurovizijos“ tema. Šou dalyvis teigė, kad šio žanro dainos jam niekada nekėlė susižavėjimo, tačiau jis sugebėjo rasti raktą į sėkmingą pasirodymą – šaržą ir linksmybes. Didžiausias iššūkis R.Karpiui buvo scenoje atlikti operos ariją.

„Atstovaujant savo amatą, turi tą padaryti aukščiausiame lygyje. Galbūt žiūrovas nevertina to kritiškai, bet tau būna iškelti aukšti reikalavimai“, – įspūdžiais dalinosi projekto nugalėtojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius