Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlikėja Ivel pristato naują singlą „Tau daugiau nedainuosiu“: išdavė paslaptį, kam skiria kūrinį

Dainininkė ir dainų kūrėja Iveta Svilainytė, muzikos pasaulyje prisistatanti kūrybiniu slapyvardžiu Ivel, dosjė papildo antruoju solo kūriniu lietuvių kalba – „Tau daugiau nedainuosiu”. Praėjusią vasarą Ivel pristatė pirmąją solo dainą gimtąja kalba „Kaip tu sakei“, o kartu su žinomu dainininku Roku Yan sukurta „Vasaros mažai“ tapo visišku 2022 vasaros hitu.
Ivel
Ivel / Julijos Sidorovos nuotr.
Temos: 1 Muzika

Pasak I.Svilainytės, kūrėjai – jautrūs žmonės, kurių emocinis pasaulis labai tirštas. Būtent įvairūs išgyvenimai ir jų atnešamos patirtys tampa atspirtimi kūrybai. Taip nutiko ir su „Tau daugiau nedainuosiu“.

„Naujasis mano kūrinys – gyvenimiška istorija, kuri gali įkvėpti paleisti pernelyg didelį prisirišimą ir jausmus, kurie nėra vertinami. „Tau daugiau nedainuosiu“ – tarsi dialogas. Vienas žmogus laukia, trokšta, pasiilgsta, nori dėmesio. Kitas – manipuliuodamas jausmais vis žada. Bet ateina momentas, kuomet nuolat laukiantis ir viską atiduodantis supranta, kad tai – tik tušti žodžiai. Tai lūžio taškas tiek dainoje, tiek ir gyvenime, nes tik supratus, kad metas paleisti beprasmiškus santykius, galima išsivaduoti iš toksiškų emocijų rato, perdėto prisirišimo, paleisti tai, kas skaudina ir su nauja galia žengti pirmyn. Būtent tai iliustruoja žodžiai „tau daugiau nedainuosiu“, tapę pagrindine dainos eilute“, – atvirauja Ivel.

Julijos Sidorovos nuotr./Ivel
Julijos Sidorovos nuotr./Ivel

Dainininkė ir dainų autorė siunčia svarbią žinutę visiems, šiuo metu einantiems per panašų etapą – liūdni išgyvenimai praeina, o skausmingos patirtys tik dar labiau sustiprina.

„Šią dainą skiriu visoms širdims, kurios kada nors buvo sudaužytos. Išsivaduoti iš skausmo ir nebeveikiančių jausmų sunku, bet tai yra nuostabus palengvėjimas, kuris su kiekviena diena auga į vis didesnę vidinę stiprybę ir tikėjimą savimi. Man sustiprėti visada labai padeda kūryba, todėl tikiu, kad tai per muziką persiduoda ir mano klausytojui“, – sako Ivel.

„Tau Daugiau Nedainuosiu” – bene asmeniškiausias išleistas kūrinys

„Rašydama išliejau visus, net labai giliai pasislėpusius jausmus, leidau sau jaustis pažeidžiama. Parašiusi žodžius, sukūriau melodijas ir dėl tolimesnio dainos vystymo kreipiausi į prodiuserį, dabar jau ir gerą bičiulį, Dominyką Dielininkaitį (LEOWI), kuris prisidėjo ir prie kūrinio „Kaip tu sakei“ – muzika vienija ir kuria tvirtas draugystes. Kūrinį finalizavo prodiuseris Rolandas Venckys (Innomine)“, – sako Ivel.

Julijos Sidorovos nuotr./Ivel
Julijos Sidorovos nuotr./Ivel

Muzikos pasaulyje dar jauna, bet sparčiai kylanti kūrėja pati tapo dainos vaizdo klipo režisiere ir prodiusere.

„Savo kūryboje nevengiu simbolių, kurie mane įkvepia ir lydi viso kūrybinio proceso metu. Šio vaizdo klipo rekvizitai, iš pirmo žvilgsnio atrodantys kaip įprastiniai daiktai, koduoja reikšmingus mano kūrybos simbolius. Svarbus klipo rekvizitas – sofa , ant kurios leisdama dienas ir parašiau šį bei daug kitų, dar neišleistų, kūrinių. Šalia sofos smilksta smilkalai, kuriuos parsivežiau iš Balio salos, ten savo emocinį pasaulį pažinau iš arčiau, o tai neabejotinai mane įkvėpė naujai kūrybai.

Siekiau perteikti nostalgijos jausmą, todėl filmavimams pasirinkau mid-century stilistikos erdves. „Tau daugiau nedainuosiu” klipe diena ir naktis persipina tarpusavyje. Dienomis ilgesingai dainuoju ant sofos, o vakarai atspindi laiką, kai jau atsikračiusi blogų emocijų, dainuoju tik sau. Svarbia vizualine stiprėjimo ir paleidimo iliustracija klipe yra karaoke scena“, – sako Ivel.

Julijos Sidorovos nuotr./Ivel
Julijos Sidorovos nuotr./Ivel

Vaizdo klipo operatorius – talentingasis Alanas Cibulskas, taip pat kūręs vaizdo klipą kūriniui „Vasaros mažai“.

IVEL tikisi, kad klausytojai kūrinyje „Tau daugiau nedainuosiu“ atras ir savo pačių istorijas, bei žada pristatyti dar ne vieną naują dainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius