Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 11

D.Vaitiekūnas ruošiasi pirmajam savo turui: sceninius įgūdžius tobulino Barselonoje

Ruduo aktorių ir dainininką Dominyką Vaitiekūną įsuko į tikrą darbų karuselę. Kūrėjas su grupe intensyviai ruošiasi šią savaitę prasidedančiam pirmajam asmeninės programos „100 Aš“ turui Lietuvoje, ką tik pristatė naujausią vaizdo klipą apie „gėjų mafiją“ bei neoficialų kurčiųjų himną, surengė muzikinį pasirodymą „Slabotkės vyšnelė“, atšventė 35-ąjį gimtadienį ir dar spėjo žinias patobulinti Barselonoje. „Varau kaip arklys ir nieks manęs nesustabdys“, – intensyvų laikotarpį vieno savo dainos personažų citata apibūdina D.Vaitiekūnas.
Dominykas Vaitiekūnas Barselonoje
Dominykas Vaitiekūnas Barselonoje / Asmeninio albumo nuotr.

Kūrėjas pripažįsta, kad mėgaujasi darbingu rudeniu ir su maloniu jauduliu laukia gyvų pasirodymų, kuriuos spalį surengs Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir gimtajame Panevėžyje.

„Tai pirmosios mano gastrolės po septynerių metų – paskutinis turas buvo dar su „Liūdnais slibinais“, tad šis spalis atrodo tarsi kažko naujo pradžia. Nekantriai laukiu pasimatymo su publika, ypač savo vaikystės mieste Panevėžyje, nuo kurio simboliškai ir pradėsiu gastroles. Programoje „100 Aš“ sukaupiau daug atvirų istorijų, kuriomis esu pasiruošęs pasidalinti ir kuriose, tikiu, žmonės ras daug savęs.“, – sako D.Vaitiekūnas.

Naujoje atlikėjo programoje skamba ne tik dainos iš naujausio jo albumo „100 Aš“, bet ir susipina įvairių laikmečių kūryba nuo grupės „Liūdni slibinai“ laikų iki „alter ego“ personažo Vitalijaus Špokaičio.

Besiruošdamas svarbioms gastrolėms, Ddidžiąją laiko dalį D.Vaitiekūnas atlikėjas su grupe repetuoja Vilniuje, bet prieš pat 35-ąjį jubiliejų kuriam laikui buvo vienas išvykęs į Ispaniją.

„Pirmiausia, labai reikėjo atitrūkti nuo rutinos, klaidžiojant žavingomis Barselonos gatvėmis apmąstyti praėjusius savo gyvenimo metus ir pagalvoti, kokių noriu ateinančių. Vis dėlto gimtadienis man simbolizuoja ne senėjimą, o brandą ir tobulėjimą, todėl kitas svarbus kelionės tikslas – prieš gastroles pasitobulinti pas išskirtinį profesionalą“, – pasakoja kūrėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Dominykas Vaitiekūnas Barselonoje
Asmeninio albumo nuotr./Dominykas Vaitiekūnas Barselonoje

D.Vaitiekūnas Barselonoje kelias dienas dalyvavo muzikinio teatro dirbtuvėse, kurias vedė amerikietisčio muzikinio teatro ir dainavimo ir sceninės kalbos specialisto Joey Bates pamokose. Žinomas Lietuvos atlikėjas pas šį ekspertą jau tobulinosi prieš pandemiją, o dar kartą žinias dirbtuvėse pagilinti nusprendė, gavęs Kultūros tarybos stipendiją.

„Tai yra žmogus, sukaupęs neeilinę patirtį, dirbęs visame pasaulyje ir vadovavęs daugiau nei šimtui miuziklų. Jis man atvėrė duris į įvairias profesinio mokymosi galimybes, jo dėka lankiausi Brodvėjaus dainavimo studijose Niujorke. Pandemija tobulinimosi svajones buvo nutraukusi, todėl buvo be galo gera grįžti ir semtis patirties iš šio puikaus muziko. Labai noriu į lietuvišką sceną parvežti Amerikos, gerąja prasme, todėl visas įgytas žinias pirmiausia pritaikysiu savo programos „100 Aš“ koncertuose, kurie turi daug muzikinio teatro elementų“, – sako atlikėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Dominykas Vaitiekūnas Barselonoje
Asmeninio albumo nuotr./Dominykas Vaitiekūnas Barselonoje

Prieš grįžtant į Lietuvą švęsti jubiliejaus D.Vaitiekūnas Ispanijos sostinėje rado laiko ir paieškoti įkvėpimo didelio miesto šurmulyje: „Laikau save klajokliu, todėl vienas bastydamasis didelio miesto gatvėmis jaučiuosi itin gyvas. Nors Barselonoje lankiausi ne pirmą kartą, šiame kultūriškai turtingame, gyvename mieste visada atrandu kažko naujo. Gera pasisemti idėjų ir parsivežti patirčių namo, nes investicija į save yra geriausia dovana sau, kuri niekada nenuvertėja“.

Programa „100 Aš“ – autorinė dainų kūrėjo ir aktoriaus D.Vaitiekūno koncertinė programa, kurioje gyvai atliekamomis dainomis ir pasakojimais autorius bando atsakyti į klausimą, kaip susikalbėti ir nenusikalbėti bendraujant su savimi.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius