Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 06

Garsiausia Gruzijos etnodžiazo grupė „ZumbaLand“ atvyksta į Lietuvą su nauja programa

Garsiausia gruzinų etnodžiazo grupė „ZumbaLand“ su savo charizmatišku lyderiu Zaza Korinteli šią savaitę grįžta į Lietuvą su nauja koncertine programa.
„ZumbaLand“ koncertas Vilniaus „Lofte“ 2011-aisiais
„ZumbaLand“ koncertas Vilniaus „Lofte“ 2011-aisiais / M.P.3 nuotr.

Į turą per Europą išvykę muzikantai Lietuvoje surengs tris koncertus – šį šeštadienį, lapkričio 9 dieną, Palangos muzikos klube „Vandenis“, ateinantį antradienį, lapkričio 12 dieną, Vilniaus muzikos klube „Tamsta“ ir ateinantį ketvirtadienį, lapkričio 14 dieną, Kaune „PuntoJazz palėpėje“.

Juokaujame, kad lietuviai yra gruzinai prie Baltijos jūros ir atvirkščiai – gruzinai yra lietuviai prie Juodosios jūros.

Ankstesnį kartą „ZumbaLand“ Lietuvoje lankėsi 2011 metų rudenį, kai koncertavo Lietuvoje vykusio Europos krepšinio čempionato renginiuose, Vilniaus festivalyje „Sostinės dienos“, Palangos muzikos klube „Vandenis“. Tos viešnagės metu gruzinų muzikantai Vilniuje įrašė ir naują koncertinę programą „Multi Test“, kurią mūsų šalyje atliks pirmą kartą. Bilietus į šiuos koncertus platina „Tiketa“.

„Koncertų Lietuvoje laukiame ypatingai, nes lietuvių publika yra labai šilta ir temperamentinga, jie mėgsta gruzinų muziką“, – šypsojosi „ZumbaLand“ lyderis Zaza Korinteli. „ Neįsivaizduojame savęs be Lietuvos, mums labai patinka čia lankytis – įrašinėti albumą ir surengti koncertus, sutikti savo gerus draugus iš anksčiau. Net juokaujame, kad lietuviai yra gruzinai prie Baltijos jūros ir atvirkščiai – gruzinai yra lietuviai prie Juodosios jūros.“

World music, etnodžiazo, fusion, etnoroko elementus savo muzikoje apjungiantys Gruzijos muzikantai atliks kaukazietiška nostalgija persmelktas dainas ir instrumentines improvizacijas iš savo kūrybos. „ZumbaLand“ koncertų programoje nuskambės kūriniai iš įvairių grupės albumų, taip pat ir iš paskutiniojo „Multi Test“, įrašyto Lietuvoje. Po koncertų Lietuvoje tęsti turo grupė keliaus į Vokietiją, Lenkiją bei Ukrainą.

VIDEO: „ZumbaLand“ – „Alilo“

Grupės pavadinime esantis žodis „zumba“ yra tapęs Zaza Korinteli sceniniu slapyvardžiu ir yra gruziniško posakio akronimas: zogjer ubralod moindome, bolos agisruldeba, lietuvių kalba reiškiantis „Kartais tiesiog panorėk ir tai išsipildys“.

Grupė „ZumbaLand“ buvo įkurta dar 1993 metais. Per savo karjerą grupė daug koncertavo Kaukaze, Baltijos šalyse, Lenkijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Viduržemio jūros regione. Lenkijoje šis kolektyvas net vadinama „Gruzijos magija“. Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis yra apdovanojęs Zumbą „Vakhtang Gorgasali“ ir „Excellence“ apdovanojimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius