Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2022 03 07

Garsūs atlikėjai pristato „Dainą apie naują karą“: žodžius sukūrė ukrainiečiai

Vaizdo klipe „Daina apie naują karą“ susivienijo grupė „Thundertale“, Jeronimas Milius, Česlovas Gabalis ir Valstybinis ansamblis „Lietuva“.
„Daina apie naują karą“
„Daina apie naują karą“ / Stopkadras

„Daina apie naują karą“, – taip šią dainą pavadino ukrainiečiai, žodžius sukūrę kovodami apsuptame Kyjive. Jie prašė dainą įrašyti ir paskleisti žinią prokremliškam režimui. Negalėjome atsisakyti“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame Valstybinio ansamblio „Lietuva“ pranešime.

Dainos teksto autoriai – žmogaus teisių aktyvistai Tatyana ir Grigoryi Yablonskie.

Vasario 24 d., prasidėjus Rusijos armijos invazijai, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo kreipimąsi į rusų tautą pabaigė šiais žodžiais: „(…) Ar rusai nori karo? Aš labai norėčiau atsakyti į šį klausimą, bet atsakymas priklauso tik nuo jūsų“. Klausdamas, ar rusai nori karo?, jis perfrazavo užpuolikams gerai pažįstamą antikarinę dainą „Хотят ли русские войны?“ (Kompozitorius – Eduard Savelievich Kolmanovsky).

Įrašas gimė Valstybiniam ansambliui „Lietuva“ sujungus pajėgas su ilgamečiais draugais – roko grupe „Thundertale“. Netrukus prie kūrinio išbaigimo prisidėjo dar daugiau visa širdimi Ukrainą palaikančių geranoriškų žmonių.

Muzikos aranžuotę sukūrė roko grupė „Thundertale“, choro aranžuotę – Giedrius Svilainis. Už garso paruošimą ir apipavidalinimą dėkojama Laurynui Baščiui.

Kūrinį sudainavo atlikėjai Laurynas Baškys, Jeronimas Milius, Česlovas Gabalis, valstybinio ansamblio „Lietuva“ choras, roko grupė „Thundertale“.

VIDEO: Ansamblis „Lietuva“, grupė „Thundertale“, Jeronimas Milius, Česlovas Gabalis – Daina apie naują karą

Pranešime spaudai taip pat dėkojama garso įrašų studijoms, vadovaujamoms Lauryno Baškio ir Arūno Zujaus, vaizdo operatoriams Mantui Ivanauskui, Tomui Ramanauskui, Rokui Baškiui, montažo režisieriui Ramūnui Stoniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius