-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 16

Giedrė ruošiasi neeiliniam turui – toks pirmas jos karjeroje: „Tai bus švarus krištolas“

Spalio 6 dieną Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje prasidės dainininkės Giedrės akustinių koncertų turas, kuriame ji atliks dainas iš visų savo kūrybos etapų. Tai bus ypatingi susitikimai, kai krištolinio skambesio užburta publika akimirkomis nustos kvėpuoti.
Giedrė
Giedrė / Monikos Penkutės nuotr.

Giedre, ar tiesa, kad tai bus pirmas tavo akustinis turas per visą solinę karjerą? Ar gal net išvis – pirmasis turas per Lietuvą?

Tai kelia nuostabą man pačiai. Atrodo, tiek metų jau dainuoju ir publika žino, kas yra Giedrė ir ko iš manęs tikėtis, tačiau visada koncertuodavau tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Todėl ypatingai laukiu šio turo, kad galėčiau susitikti ir su Marijampolės ar Mažeikių publika. Žinau, kad jie mane stebi televizijoje, bet gyvas kontaktas yra visai kitoks. Todėl galiu pasakyti, kad tokio platumo turas – pirmas.

Monikos Penkutės nuotr./Giedrė
Monikos Penkutės nuotr./Giedrė

Pradedi nuo Šv. Kotrynos bažnyčios, nes namuose – Vilniuje – ramiausia ir jaukiausia?

Išties, Šv. Kotrynos bažnyčia yra jau gerai pažįstama man. Visi koncertai joje magiški. Kita vertus, kažkada kalbėjomės su kolegomis muzikantais, jeigu viską atiduodi publikai – jokio skirtumo, kokia tai salė. Ruošiuosi šiems koncertams, viskas bus super.

Vilniečiai pamena tavo užburiantį akustinį koncertą Lukiškių kalėjime. Ar panašūs bus ir šio turo vakarai?

Lukiškių kalėjime prieš daugiau nei metus pirmą kartą atlikau savo dainas akustiškai, vėliau atlikau šią programą ir Šv. Kotrynos bažnyčioje bei Kauno filharmonijoje. Sulaukiau anšlagų ir pačių gražiausių atsiliepimų. Turiu kartoti, nes ir man gera, ir žmonės – laimingi.

Kaip rinkaisi dainas programai? Kas skambės?

Dainuosiu savo gyvenimą. Ir patį naujausią, ir iš „Empti” laikų. Tik nebus elektroninio skambesio, o viską atliksime kartu su pianistu Andrejumi Polevikovu. Toks švarus krištolas.

Monikos Penkutės nuotr./Giedrė
Monikos Penkutės nuotr./Giedrė

Tik tu ir pianinas. Magija?

Taip, visiška magija. Užpildyti pauzes kelių instrumentų garsais yra kur kas paprasčiau. O šiuo atveju tas perregimas nuogumas suteikia visai kitokio adrenalino man kaip dainininkei. Publika akimirkomis nebekvėpuoja. Aš tarp dainų raminu žiūrovus, kad – ei, paprasčiau, kvėpuoti galite. (Juokiasi.) Taip ir prabanguojame per koncertus, jausdami tą pačią stiprią energiją.

Turas prasideda spalį – pats laikas grįžti į koncertų sales ir šildytis muzika. O kokia ši tavo vasara?

Labai aktyvi, tiek koncertais, tiek ir poilsiu. Toks dvigubas jausmas – puiki vasara, bet noriu jau ir rudens, vien dėl šio turo, nes žinau, kad salėse ta šiluma nesibaigs. (Šypsosi.)

Spalio 6 d. Giedrės akustinio turo koncertas įvyks Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje, 7 d. – Kauno filharmonijoje, vėliau dainininkė surengs pasirodymus Kėdainiuose, Klaipėdoje, Marijampolėje, Šiauliuose ir Mažeikiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius