Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 14

Gimtadienio proga – 8 svarbiausi sostinės klubo „Opium“ metų įvykiai

Artėjantis savaitgalis bus ypatingas Vilniaus klubui „Opium“ ir visiems jo lankytojams. Islandijos gatvėje įsikūręs šokių muzikos švyturys minės savo aštuntąjį gimtadienį ir tai darys nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio paryčių. Švęsti tikrai yra ką – klubui 2017-ieji buvo išties sėkmingi.
Klube „Opium“
Klube „Opium“ / „Opium“ nuotr.

Gausus svarbiais reikalais buvo balandis. „Opium“ erdvėse tris naktis vyko pirmasis elektroninės muzikos festivalis „Alfavilnius“, kuris ketina augti ir kitą pavasarį jo dalyvius stebinti visame Vilniaus mieste.

Su „Alfavilnius“ susijęs ir antrasis „Opium“ metų įvykis – pirmoji istorijoje tiesioginė „Boiler Room“ transliacija internetu iš Lietuvos. Gyvai iš klubo rodytas vakarėlis susilaukė didelio susidomėjimo ir visam pasauliui pristatė ne tik naują Izraelio grupės „Red Axes“ albumą, bet ir klubo namiškių Mario Moretti, Manfredo, „Digital Tsunami“ bei V skambesį.

Pastarajam tai apskritai buvo sceninis debiutas – po juo besislepiantis didžėjus ir klubo programos vadovas Vidmantas Čepkauskas kiek anksčiau atsisveikino su daugiau nei dešimtmetį naudotu Vidžio slapyvardžiu.

„Opium“ nuotr./Klube „Opium“
„Opium“ nuotr./Klube „Opium“

Birželį savo vardu klubo progamą papuošė dar vienas tarptautinis šokių muzikos prekės ženklas – Lietuvoje kartu su preciziška renginių koncepcija viešėjo elektroninei muzikai skirto ir jos tendencijas diktuojančio tinklalapio „Resident Advisor“ komanda.

Svarbiausių įvykių 2017-aisiais sąrašą užtikrintai pildo ne mažiau autoritetingos specializuotos žiniasklaidos priemonės dėmesys – dar pavasarį Berlyne įsikūrusi „Electronic Beats“ redakcija publikavo istoriją apie esminę „Opium“ renginių seriją „Smala“, papasakotą vieno jos šeimininkų Manfredo lūpos.

Be Manfredo neapsiėjo ir ar viena ryški „Opium“ akimirka 2017-aisiais – rugpjūtį pajūryje vykęs penktasis festivalis „Ant Bangos“. Jo metu visą savaitgalį Nidos paplūdimyje šoko daugiau nei 2500 klubo bendraminčių.

Rugsėjo prie klubo prisijungė 6 „nauji kaili“ – jauni scenos dalyviai, kurių miksai buvo atrinkti iš daugiau nei 70 paraiškų, vasarą atsiųstų į „Opium“ biurą. Debiutantai prisijungė prie patyrusios veteranų komandos ir vis dažniau papildo klubo programą.

Įsimintiniausias „Opium“ rudens nuotykis – jau gražia tradicija tapusi „Love is the message“ naktis, dedikuota Tarptautinei tolerancijos dienai ir kasmet švenčiama lapkričio 16-ąją. Prie šios iniciatyvos nuoširdžiai prisideda ir „Opium“ bičiuliai iš užsienio, vardan idėjos atsisakantys honorarų nemokame renginyje. Šįkart tokių buvo trys – Midland, Roi Perez ir Or:la.

Aštuntas esminis „Opium“ metų įvykis – aštuntasis klubo gimtadienis. Penktadienį šventės dalyvius šokdins italai „Discodromo“ ir „Fango“, britas Mark Seven bei „Opium“ rezidentai V, „Downtown Party Network“, Split Pulse, Anna Hanna ir dar dešimt vietinių atlikėjų.

Šeštadienį juos keis itin ryški figūra – šokių muzikos lordu tituluojamas britas Andrew Weatherall, kuriam raudoną kilimą klube ties jau minėtas Manfredas, „12 inčų po žeme“, Tadas Quazar ir Tumosa.

Manfredo pasirodymas „Opium“ klube „Boiler Room“ transliacijos metu:

VIDEO: Manfredas Boiler Room Vilnius DJ Set

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius