Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Grupė „Abudu“ pristato naują klipą ir albumą: „Jame daug pykčio ir skausmo“

Naujas albumas „Vietos Pasauly!!“, dviguba vinilinė plokštelė, koncertinis turas po Lietuvą ir šiandien išleidžiamas vaizdo klipas. Tokiomis džiugiomis nuotaikomis šiuo metu gyvena grupės „Abudu“ nariai.
Grupė „Abudu“
Grupės „Abudu“ albumo viršelis / S.Lukoševičiaus nuotr.

Vos prieš keletą dienų grupė išleido trečiąjį albumą ir koncertu Alytuje triukšmingai atidarė albumo pristatymo turą. Šiandien „Abudu“ kviečia įdėmiau įsižiūrėti į jų, kartu su režisieriumi Domu Merkliopu kurtą vaizdo klipą dainai „Jie nežino!!“

„Įrašinėdamas šį kūrinį svajojau ir įsivaizdavau, kaip daug žmonių koncerte kartu su mumis dainuoja, rėkia šią dainą, kartu išliedami savo asmenines patirtis. Norėjau sukurti tam tikrą „kolektyvinę emocijų liejyklą“, – prisimena grupės lyderis, vokalistas Domantas Starkauskas.

E.Krukonytės nuotr./Grupė „Abudu“
E.Krukonytės nuotr./Grupė „Abudu“

Netrukus prie klipo vizijos prisijungė ir režisierius bei grupės „Dadcap“ narys Domas Merkliopas. „Nuo pirmo skambučio iškart pajutome, ko norime vieni iš kitų. Klipe norėjosi parodyti tai, kas kartais lieka už kadro koncertų metu, tad didžiąją siužeto dalį kamera yra atsisukusi į žmones, ne į grupę“, – pasakoja klipo režisierius.

Vos per vieną dieną nufilmuotame vaizdo klipe dirbo apie šimtą žmonių, o pagrindinį personažą įkūnijo aktorius Džiugas Grinys.

„Buvo be galo malonu matyti, kaip mano draugas, kursiokas, aktorius Džiugas Grinys puikiai susitvarkė su mūsų pasiūlymais ir išgyveno šią dainą kartu su mumis. Esam stipriai dėkingi ir jam, ir į masinę koncerto sceną susirinkusiems gerbėjams ir smalsuoliams, energijos jie tikrai negailėjo“, – džiaugiasi „Abudu“ lyderis.

Grupės „Abudu“ albumo viršelis
Grupės „Abudu“ albumo viršelis

Išgirsti „Jie nežino!!“ bei visus kitus albumo kūrinius gyvai pirmieji jau galėjo Alytaus miesto gyventojai. Toliau, gegužės 18 d. naujus garsus grupė pristatys Vilniaus publikai, gegužės 22 d. aplankys Kauną, o gegužės 31 d. sugros koncertą Klaipėdoje.

„Vietos Pasauly!!“ klausytojams neša stiprias ir tirštas emocijas, o pasak pačių atlikėjų, ilgu kūrybinio proceso metu teko kovoti su įvairiais asmeniniais demonais.

„Tiek kolektyviai su grupės nariais, tiek atskirai gilinomės į nemalonius jausmus ir išgyvenimus. Todėl albume daug frustracijos, daug pykčio, skausmo, daug atviros, be išlygų emocijos ir viskas maišosi su proceso eigoje atsiradusiu ir dainose užsifiksavusiu grožiu ir pergale. Manau, per šitą procesą labai daug paaugom, tiek po vieną, tiek kartu“, – sako Domantas Starkauskas.

Grupės „Abudu“ albumo viršelis
Grupės „Abudu“ albumo viršelis

„Vietos Pasauly!!“ sutilpo vienuolika kūrinių. Vieną jų, dainą „Blogas svečias“ „Abudu“ įrašė kartu su atlikėju Free Finga. Būtent šios dainos pabaigoje skamba ir XX a. poeto Vytauto Mačernio tekstas.

„Mačernio knyga „Po ūkanotu nežinios dangum“ man asmeniškai padarė didžiulę įtaką albumo procese, ypatingai – jo laiškai. Būtent juose rasdavau tai, ko ieškodavau pats savyje: būdo tiksliai, drąsiai, be jokios baimės išreikšti tai, kaip jaučiuosi. Atrodo, kad su Vytautu tapome draugais, nebemačiau jo kaip lietuvių kalbos pamokose neįdomiomis ir akademiškai tuščiomis frazėmis aprašyto poeto, o kaip savo bendraamžį, kiekvienoj eilutėje kovojantį už savo pasaulį, už vietą visiems savo jausmams, kovojantį su apatija ir neteisybe“, – pasakoja grupės lyderis.

Ištikimi „Abudu“ fanai turėtų nudžiugti – trečiąjį albumą lydės unikali, dviguba vinilinė plokštelė. Pirmieji jau netrukus vinilus galės įsigyti Vilniaus koncerto lankytojai. Jeigu jų liks, grupė pažada atvežti „Vietos Pasauly!!“ vinilo formatu ir į Kauno bei Klaipėdos pasirodymus.

Trečiojo albumo pristatymas vyks gegužės 18 d. Vilniuje, „Kablys + Kultūra“ scenoje, gegužės 22 d. Kaune „Oldman“ bei gegužės 31 d. Klaipėdoje, bare „Herkus Kantas“.

VIDEO: Abudu - Jie nežino!! (Official Music Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius