Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 18

Grupė „b4 u ask“ pristato kūrinį „viso gero“: klipo filmavimą lydėjo nesėkmės

Vos prieš keletą mėnesių debiutavusi pop rock muzikos grupė „b4 u ask“ jau spėjo užsitarnauti klausytojų dėmesį bei atkreipti koncertų organizatorių dėmesį. Šiandien grupė pristato antrąjį kūrinį ir jam skirtą vaizdo klipą „viso gero“. Tiesa, grupė atskleidžia, kad kūriniui buvo sukūrusi net du vaizdo klipo variantus.
Grupė „b4 u ask“
Grupė „b4 u ask“ / nuotr. L.Bendinsko
Temos: 2 Muzika Dainos

Grupės „b4 u ask” gitaristas ir dainų prodiuseris Dangiras atskleidžia, kad ši daina gimė kaip niekad lengvai.

„Tą dieną, kuomet parašiau „viso gero“ dainos priedainio eilutes, nostalgiškai mąsčiau apie gyvus koncertus ir pajutau norą sukurti tokią dainą, prie kurios lengvai galėtų prisijungti ir ją dainuoti publika. Būnant tuomet mintyse iš karto iškilo pirmieji dainos žodžiai. Tiesa, visas šis minčių lietus vyko ne itin romantiškoje aplinkoje, šio kūrybinio proceso metu buvau pakeliui nešti šiukšles, bet, matyt, dainos kartais rašosi netikėčiausiose situacijose“, – juokiasi Dangiras Petraitis.

Kadangi grupės „b4 u ask” nariai dainų kūryba užsiima kartu, vėliau prasidėjo tolimesnis kūrybinis procesas, tačiau grupės gitaristas išduoda, kad pristatyti šį priedainį grupei buvo kiek nedrąsu.

„Pamenu, kaip Dangiras repeticijos metu užniūniavo „viso gero“ priedainį, daugiau tai pateikdamas kaip „tarp kitko“ idėją. Bet mums išgirdus pirminius dainos fragmentus iš karto užsikabinome. Tą pačią dieną prie priedainio prijungiau stulpelius ir jau galėjome tęsti darbus prie aranžuotės kūrimo, kurios viziją, tiesą sakant, Dangiras taip pat labai aiškiai turėjo susidėliojęs savo galvoje – teko tiesiog viską perkelti į „fizinį pasaulį“, – pasakoja grupės „b4 u ask” vokalistė Ugnė Kudlaitė, geriau Lietuvos muzikos padangėje žinoma Otreya slapyvardžiu.

L.Bendinsko nuotr./Grupė „b4 u ask“
L.Bendinsko nuotr./Grupė „b4 u ask“

Tačiau, grupė atskleidžia, kad ne viskas su šiuo kūriniu ėjosi taip lengvai, kaip jo pirminis kūrybinis procesas. Dainai „viso gero“ buvo sukurti net keli vaizdo klipo variantai, o 17 valandų filmuotą pirminę vaizdo klipo idėją teko atmesti.

„Nepaisant to, kad prie pirminės vaizdo klipo idėjos praleidome labai daug laiko, filmavimas truko nuo 9 valando ryto iki 2 valandos nakties, tačiau likus savaitei iki dainos išleidimo supratome, kad, visgi, jis neatskleidžia kūrinio taip, kaip mes norėtume ir kaip įsivaizdavome. Na, bet kaip ir dainuojama mūsų naujoje dainoje – kartais reikia nebijoti pasakyti „viso gero“, ką ir padarėme pirminei klipo versijai.“, – apie dainos vaizdo klipo filmavimo sunkumus pasakoja grupės „b4 u ask” būgnininkas Laimis Strašelskis.

Tačiau, nepaisant kilusių nesklandumų vizualizuojant savo naują kūrinį, grupė rado sprendimą ir šiandien dainą pristato su vaizdo klipu.

„Nors šios dainos išleidimo kūrybinis procesas buvo panašus į amerikietiškus kalnelius, džiaugiuosi, kad su kilusiais nesklandumais susitvarkyti pavyko ir šiandien dainą jau galime pristatyti klausytojams. Man pačiam, kol kas šis kūrinys yra mėgstamiausias mūsų grupės darbas, todėl tikiuosi, kad jis lengvai ras savo klausytoją“, – viliasi grupės gitaristas Edgaras Naseckis.

Jau rugpjūčio 27 d. grupę „b4 u ask“ bus galima išgirsti muzikos festivalyje „M.A.M.A. vasara“, Raudondvaryje.

Kviečiame išgirsti ir įvertinti antrąjį grupės kūrinį „viso gero“:

VIDEO: b4 u ask - viso gero

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius