-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupė „Requiem“ gerbėjams paruošė dovaną: pirmojo albumo vinilas ir pristatymo koncertai

Legendinė roko grupė „Requiem“ pirmuoju savo albumu „Niekam nežinomi žmonės“ sutelkusi ištikimiausių gerbėjų ratą šįmet pristato albumą vinilinės plokštelės formatu. „Tai – dovana gerbėjams“, – sako grupės lyderis Tomas Krivickas. Šie metai grupei jubiliejiniai, tad juos lydės ir koncertai.
„Requiem“
„Requiem“ nariai / Tomo Tereko nuotr.

„Requiem“ susikūrė 1994-aisiais. Debiutinis albumas „Niekam nežinomi žmonės“ buvo išleistas 1998-aisiais LNK įrašų studijoje ir iš karto tapo kultiniu. Jį kūrė Tomas Krivickas, Marius Šniras ir Vaidas Kaselis (Kuosa).

Praėjus dvidešimt penkeriems metams gerbėjų prašymu pirmasis albumas atgimsta vinilo formatu. Kodėl vinilas? Pasak T.Krivicko, šiais laikais vinilas yra vienintelė aktuali laikmena. „Daugelis neturi CD grotuvų. O vinilus žmonės mėgsta. Nežiūrint, kad dabar viską galima klausytis naudojantis spotify ar kitomis platformomis, visi melomanai nori gero skambesio ir kokybės“, – sako kūrėjas, namuose ir pats turintis savo mėgstamų vinilų kolekciją.

Ryčio Šeskaičio nuotr./„Requiem“
Ryčio Šeskaičio nuotr./„Requiem“

Leidžiant vinilą originalus 1998-ųjų įrašas remasterintas Rockmergė records įrašų studijoje, paliekant originalų tikro gero roko skambesį. Garso inžinierius – Pavel Daniels. (Ang. „remastering“ – liet. „perdirbimas“, kai naudojant muzikinę programą garso inžinierius patvarko garso kokybę).

„Vinilas buvo gerbėjų idėja. Išleidom jų prašymu. Pirmajame albume buvo 15 dainų. Tarp jų trys hitai, besisukę TOP’uose – „Aš būsiu stiprus“, „Ei, vaikeli“ ir „Sugrįšiu pas tave“, buvo dainuojami visų.

Kadangi pirmasis albumas pasaulį išvydo kasetės ir CD formatu, perkeliant jį į plokštelę buvo iššūkis viską sutalpinti, nes plokštelės laikas ribotas. Tad teko suspausti tarp įrašų buvusius specialiuosius efektus – aplodismentus. Juos šiek tiek apkarpė.

Grupės „Requiem“ sudėtis keitėsi ne kartą. Iš pirmojo sąstato liko vienintelis T. Krivickas – grupės įkūrėjas, dainų tekstų ir muzikos kūrėjas bei grupės siela. Nuo 2018 grupėje groja Kasparas Ramonas – būgnai, Mindaugas Praninskas – bosinė gitara, Laura Rakauskaitė – vokalas, klavišiniai. Taip pat ir Jonas Krivickas – jis jau anksčiau yra grojęs su „Requiem“ įrašant gyvo garso albumą „Tavo zona“. Jie visi kaitins publiką koncertuose.

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Krivickas
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Krivickas

Prisimindamas grupės susikūrimo ir pirmojo albumo išleidimo metus bei tada svarbias mintis T.Krivickas sako: „Mano dainos – apie meilę, gražesnio gyvenimo siekį, nors tekstai labiau atspindi tuos laikus, – viskas tinka ir šioms dienoms“. Apie save patį po 30-ies metų kūrėjas atvirauja: „Per laiką užaugau, subrendau, gal pradėjau į viską rimčiau žiūrėti. Anksčiau nieko neplanuodavau, dabar tam skiriu daugiau dėmesio“.

Pasiteiravus apie dainų populiarumą, T.Krivickas pasakojo, kad tais laikais vienos dainos per koncertus atkrisdavo pirmos, jas pakeisdavo naujomis, kitos – vėliau, o kai kurios skamba iki šiol.

Jau seniai legenda tapusi grupė „Requiem“ teigia vinilu nesiekianti nustebinti. Plokštelė orientuota į fanus, laukiančius tiek senų, tiek naujų dainų bei koncertų, kurie startuos šių metų kovą. „Vinilas buvo gerbėjų noras, tad jį ir išpildėme. O kad būtų smagiau, dar pagrosim gyvai“, – sakė T.Krivickas.

R.Krivickienės nuotr./„Requiem“ nariai
R.Krivickienės nuotr./„Requiem“ nariai

Šie metai grupei jubiliejiniai, žymintys 30 metų nuo įsikūrimo. Tad juos vainikuos koncertinis turas.

Pirmieji du N.N.Ž. koncertai vyks Ukmergėje, gastro pub‘e „Aš būsiu čia“. Jie skirti ištikimiausiems „Requiem“ gerbėjams. Skambės vien tik 1998-aisiais išleisto albumo dainos. Grupė jau ruošiasi pasirodymui. „Pradėjęs repetuoti iškart pastebėjau, kad dauguma dainų įgrotos su UP-tempo energija. Tai bus driv‘o“, – žada grupės lyderis.

Kadangi lig šiol grotoje naujoje „Requiem“ programoje daugumos albume esančių dainų nėra, buvo gana didelis iššūkis visiems muzikantams mokytis senųjų dainų. Jie intensyviai ruošiasi ir žada džiuginti geru tikro roko skambesiu.

„Albumas yra labai greito jaunatviško tempo, jame daug energijos, taip pat daugiau punk rock stiliaus stipriai skambančių kūrinių. Tai smagu, kad gerbėjai galės prisiminti, nuo ko pradėjo „Requiem“, – džiaugiasi ne tik vinile, bet ir gyvai atgimstančiomis dainomis jų kūrėjas T.Krivickas.

Tauro Gūdmanto nuotr. /Legendinės roko grupės „Requiem“ sugrįžimo koncertas
Tauro Gūdmanto nuotr. /Legendinės roko grupės „Requiem“ sugrįžimo koncertas

„Requiem“ koncertuose tradiciškai laukiama ir svečių. Prisijungs smuikininkė Laura Jaraitė – albume skamba jos balsas ir smuikas.

Iš pradžių planuotas vienas koncertas kovo 8-ąją, tačiau paskelbus datą bilietai buvo išgraibstyti per porą dienų, tad grupė rengia papildomą koncertą kovo 10-ąją.

Bilietus platina kakava.lt. Bilietų skaičius ir šįsyk ribotas.

Koncerto metu visi kviečiami rengtis punk rock stiliumi, kaip senais laikais. Koncertas bus filmuojamas, o įrašu grupė žada pasidalinti YouTube.

Vinilas leidžiamas ir šią savaitę grupės nariai jį jau turės savo rankose. Albumą galima užsisakyti jau dabar oficialioje grupės svetainėje requiem.lt.

Originalų „Niekam nežinomi žmonės“ albumą galima klausytis visose muzikos platformose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius