Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 23

Grupių konkurso NOVUS finalas: komisijoje – SONY atstovė ir Lietuvos muzikos autoritetai

Šį antradienį, liepos 23 d., menų fabrike „Loftas“ įvyks du mėnesius lauktas didysis muzikos inkubatoriaus „Novus“ finalas. Jame bus išrinkta geriausia grupė ar atlikėjas Baltijos šalyse. Įveikę konkurentus iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos dėl pagrindinių prizų varžysis penki dalyviai.
Grupių konkurso „Novus“ akimirka
Grupių konkurso „Novus“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Du mėnesius antradieniais vykęs konkursas pagaliau turi finalinį penketą, o geriausiai pasirodžiusieji jau antradienį. Šiais metais į finalą nepateko nei viena Estijos grupė, tad dėl pirmosios konkurso vietos kovos tik lietuviai ir latviai. Finalinius pasirodymus vertins tarptautinė komisija, kuri iš penkių dalyvių išrinks geriausius.

Organizatorių nuotr./Grupių konkurso „Novus“ akimirka
Organizatorių nuotr./Grupių konkurso „Novus“ akimirka

K.Pulli jau trylika metų dirba su grupėmis ir padeda joms atrasti savo auditoriją. Ji pabrėžia, kad finalo metu vertins ne tik muzikinį turinį, bet ir atlikėjų sceninę charizmą. Finalinėje „Novus“ komisijoje taip pat bus Rygos leidybos įmonės „I Love You Records“ įkūrėjas Bruno Roze, muzikantai Saulius Urbonavičius-Samas, Leonas Somovas ir Raminta Naujanytė-Bjelle, „LRT Opus“ direktorius Darius Užkuraitis, „Squared“ klipų kūrėjų atstovas Laurynas Mataitis, muzikantas ir „Loftas“ įkūrėjas Victoras Diawara bei „Agata“ atstovas Linas Ežerinis. Konkurse dalyvaujančias grupes tradiciškai pristatys „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius.

Belaukiant finalo – trumpa pažintis su jo dalyviais.

JUZT (LT)

Džiazą su elektronika maišantys JUZT siekia atnešti naują skambesį į Lietuvos muzikinę sceną. Grupės kūrybinė veikla prasidėjo tik šių metų vasario mėnesį, tačiau jau spėjusi pajusti elektroninių garsų scenoje skonį, grupė tęsia savo veiklą bei kuria nauja garsą alternatyviosios muzikos scenose Lietuvoje.

VIDEO: Juzt - TetroJazz (Muzikos inkubatorius NOVUS'19)

John‘s Shower Band (LT)

Destruktyviu hiphopu savo stilių vadinanti grupė gyvuoja apie metus, bet jau spėjo pasirodyti ne vienoje vilniečių pamėgtoje vietoje. Įkvėpimo grupė semiasi iš alternatyvaus roko ir funk stiliaus muzikantų, o šiuo metu ruošiasi autorinės programos įrašams.

VIDEO: John's Shower Band (Muzikos inkubatorius NOVUS'19)

Play4n4 Live Act (LT)

Šis projektas yra studijos Play4n4 atlikėjų kolaboracija, kuri atlieka elektroninę šokių muziką gyvai. Kiekvienam pasirodymui sukuriamas naujas ir išskirtinis turinys, atsižvelgiant į laiką ir vietą. Jack Krass (Linas K.), 0rfeo (Arnas S.) ir Smpl Smpl (Simas P.) kartu ir atskirai pasirodo house ir techno vakarėliuose. Pasitelkdami sintezatorius, ritmo mašinas, saksofoną ir vokalą jie įkvėpimo randa suteikdami jo savo klausytojams.

VIDEO: Play4n4 Live Act (Muzikos inkubatorius NOVUS'19)

ELIZABETE BALČUS (LV)

Latvių muzikantė ir performansų menininkė ELIZABETE BALČUS kuria neo-psichodelinį dream pop, kuris bando praplėsti žanro ribas. Eksperimentinę, bet tuo pačiu labai melodingą, muziką koncertų metu puošia vizualinės priemonės, jungiančios modernų siurrealizmą, šiuolaikinę madą ir geometrinius vaizdus. Jos muzikiniame kosmose leidžiama viskas – nuo fleitos iki sintezatorių, kuriais ji groja su daržovėmis.

VIDEO: Elizabete Balčus - Dusk and Recession (Muzikos inkubatorius NOVUS'19)

Good Time Boys (LT)

Nesibaigiantį vakarėlį žadantys pašėlę rokeriai į finalą pateko po publikos balsavimo. Apie savo muziką jie nedaugžodžiauja ir sakosi scenoje turintys vienintelį tikslą – pasilinksminti patys ir šia energija užkrėsti savo klausytojus.

VIDEO: Good Time Boys - Dwell (Muzikos inkubatorius NOVUS'19)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius