Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Vilnių atvykstantis „Grammy“ nominantas Jordan Rakei išleido albumą: žmonai pirmąkart skyrė dainą

Vokalistas ir multiinstrumentalistas iš Naujosios Zelandijos Jordan Rakei gegužės 10-ąją pasauliui pristato penktąjį studijinį albumą, pavadintą „The Loop“. Jame – asmeninio gyvenimo ir sparčiai judančios karjeros pokyčių pažymėto laikotarpio jausmas, kurį lydi 13 šviežių kūrinių. Gyvai išgirsti dainas ir įsitikinti J.Rakei talentu bus galima liepos 10 dieną Vilniuje.
Jordan Rakei prie „Abbey Road“ studijos
Jordan Rakei prie „Abbey Road“ studijos / Asmeninio albumo nuotr.

Naujame albume šalia jau įprasto drąsaus atlikėjo kūrybos stiliaus skamba kvapą gniaužiančios orkestro bei choro partijos, džiazo, soulo, ritmenbliuzo, elektronikos, hiphopo ir fanko muzikos garsai.

Albume, kuris yra tikras malonumas melomanų ausims, skamba ir jo žmonai pirmą kartą paskirtas švelnus ir jausmingas kūrinys „Flowers“.

VIDEO: Jordan Rakei - Flowers

Kaip sako pats atlikėjas, jam pirmą kartą neberūpi, ką apie jo meną galvos kiti. „Anksčiau galvodavau, ką mąsto mano draugai – profesionalūs džiazo muzikantai. „The Loop“ pirmą kartą yra tikras, niekam nepataikaujantis albumas. Tai yra tikrasis aš. Dabar, kryptingai kurdamas savo karjerą ir tapęs tėčiu supratau, kad kitų patvirtinimas, generuojantis trumpalaikį dopaminą, visiškai neturi reikšmės“.

Asmeninio albumo nuotr./Jordan Rakei
Asmeninio albumo nuotr./Jordan Rakei

Albumo pavadinimas „The Loop“ (liet. kilpa arba ratas) žymi jo paties kelionę nuo vaikystės iki dabar, kai pats turi sūnų. Ratas tarsi apsisuko, ir Rakei vaikystėje matytas tėvų klaidas ir pamokas dabar reflektuoja ir stengiasi būti geru tėčiu, vyru ir žmogumi: „Jokie tėvai iš tiesų neturi atsakymų. Mes visi stengiamės, kiek tik galime, jog mūsų vaikai užaugtų. Manau, kaip ir daugelis mūsų, turiu individualių svajonių, kurias noriu pasiekti, tačiau dabar į šį procesą įsijungė mažas žmogutis, kuris pasikliauja manimi, kartu mokosi, palaiko ir auga. Tai suteikia motyvacijos eiti pirmyn“.

VIDEO: Jordan Rakei - Freedom (Official Video)

Su šiuo albumu, kurį padėjo įrašyti didžiulė muzikantų ir prodiuserių komanda, J.Rakei leidžiasi į turą po Europą ir Šiaurės Ameriką. Turo geografija nusidriekė po daugelį gerą muziką vertinančių miestų – nuo prestižinės Londono salės „Royal Albert Hall“, kurios vieną vakarą iš dviejų jau išpardavė, iki Vašingtono „Lincoln Theatre“.

VIDEO: Jordan Rakei - Learning (Official Visualiser)

Australijoje augusio muzikanto krepšelyje – 4 puikiai įvertinti albumai, „Grammy“ nominacija ir ilgas sąrašas bendrų darbų su žinomais atlikėjais: „Disclosure“, Loyle Carner, Tom Misch, Bonobo, FKJ ir daug kitų kartu su J. Rakei įrašė milijonus perklausų visame pasaulyje sulaukusių kūrinių. Jis taip pat yra pirmasis artistas istorijoje, tapęs legendinės „Abbey Road“ studijos rezidentu. Atlikėjas metams gavo raktus nuo kūrybinio židinio, kuriame žymiausius savo albumus įrašė „The Beatles“, „Radiohead“, Amy Winehouse ir šimtai kitų, kuriuos kasdien sukame savo ausinėse.

Asmeninio albumo nuotr./Naujo Jordan Rakei albumo dizainas
Asmeninio albumo nuotr./Naujo Jordan Rakei albumo dizainas

Gyvai išgirsti „The Loop“ dainas ir įsitikinti J.Rakei talentu bus galima jau liepos 10 d. Vilniuje, „Vasaros terasoje“. Bilietus į vienintelį atlikėjo pasirodymą Lietuvoje platina „KAKAVA.LT“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius