Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 04

Interviu su „X Ambassadors“ būgnininku Adamu Levinu: laisvą laiką Vilniuje skirs lauktai pažinčiai

Pastarąjį dešimtmetį muzikos pasaulį sudrebinusi bei kultine daina „Renegades“ išpopuliarėjusi roko grupė „X Ambassadors“ ketina įnešti naujų vėjų ir į mūsų kraštą. Rokeriai pavasarį pirmą kartą surengs koncertą Lietuvoje ir gerbėjams pristatys savo naują albumą „Orion“. Ir nors grupės dainas išgirsime tik po savaitės, būgnininkas Adamas Levinas jau dabar 15min atskleidžia kelias detales apie turą, troškimą pamatyti Lietuvą bei norą paragauti lietuviško maisto.
Grupė „X Ambassadors“, būgnininkas Adamas Levinas
Grupė „X Ambassadors“, būgnininkas Adamas Levinas / „Scanpix“, „Instagram“ ir Vida Press nuotr.

Pasirodo, grupės nariai apie Lietuvą galvojo jau ne vieną mėnesį, tačiau vis atsirasdavo kokių nors trukdžių ir šias mintis tekdavo vyti į šalį. Anot A.Levino, surengti koncertą Rytų Europos šalyse tapo tikru iššūkiu, bet pasitaikius galimybei, grupė ja pasinaudojo, o po koncerto net nusprendė grįžti dar kartą.

„Pirmieji mūsų koncertiniai turai buvo Didžiojoje Britanijoje ir Prancūzijoje. Vėliau koncertavome Lenkijoje, Rusijoje, ir nuo tada viskas pradėjo krypti jūsų link. Nuostabu, kad tai tapo tokiu svarbiu poreikiu mūsų grupei.

Ir juokinga, nes visų narių šeimos yra kilusios iš Lenkijos, mes turime Rytų Europos šaknų. Todėl džiaugiamės, kad pagaliau atvyksime ir į Lietuvą“, – džiūgauja būgnininkas.

„Instagram“ nuotr./Adamas Levinas
„Instagram“ nuotr./Adamas Levinas

Adamas pastebi, kad renkantis vietą, kur grupei koncertuoti, viena iš pagrindinių problemų būna finansavimas ir keliavimo būdas: „Viskas gali tapti labai keblu, nes pradedame svarstyti, per kiek laiko autobusas nuvažiuos į reikalingą vietą. Todėl pirmais kartais į Rusiją ir Lenkiją skridome lėktuvu, tačiau šį kartą į Lietuvą atvykstame autobusu. Viskas tapo įmanoma, kai pavyko suorganizuoti pasirodymus ir kitose šalyse.“

„Instagram“ nuotr./Roko grupė „X Ambassadors“
„Instagram“ nuotr./Roko grupė „X Ambassadors“

Vis tik roko grupės apsilankymo metu Vilniaus gatvėse neišvysime atlikėjų, nes, po koncerto praėjus kelioms valandoms, jie ir vėl trauks į kitą šalį. Vienintelis dalykas, ko Adamas tikrai trokšta, – tai paragauti lietuviško maisto, išvysti bent truputį kultūros ir susipažinti su gerbėjais.

„Aš žinau, kad Lietuva yra maža šalis. Ir manau, jog dažnai žmonės galvoja, kad mes apie tokias vietas nieko nežinome. Tačiau tai nėra tiesa. Mes apie jas žinome. Lietuva, Latvija ir kitos panašios šalys yra tos, į kurias mes labiausiai ir norime atvykti per turus. Nes mes niekada anksčiau to nesame patyrę.

Mes buvome Londone, Berlyne, Paryžiuje gal 10 kartų. Todėl labai tikiuosi, kad šią šalį pavyks aplankyti ir kultūrine prasme. Norime pažiūrėti, kaip mus gerbėjai sutiks. Taip pat noriu paragauti daug maisto. Prisipažinsiu, jau esu ragavęs daug Rytų Europos patiekalų, ypač žuvies. O apie lietuvių maistą nieko nežinau, tai labai norėčiau sužinoti“, – 15min prisipažįsta A.Levinas.

„Instagram“ nuotr./Casey Harris su žmona Liv ir sūnumi Johnu
„Instagram“ nuotr./Casey Harris su žmona Liv ir sūnumi Johnu

Be to, Adamas pabrėžia, kad grupės nariai ne ką mažiau nustebins ir pačius gerbėjus – grupė ant scenos pristatys ne tik naują „Orion“ albumą, bet ir nostalgija dvelkiančias dainas. Vis dėlto juokaudamas sako, kad albumo nauju jau seniai nebevadina, nes, pasak jo, prieš šešis mėnesius išleistas kūrinys šio statuso nebeturi.

„Man pačiam tai jau nebeatrodo nauja, nes mes jau ruošiame naujus projektus, turime ir kitą albumą, prie kurio dirbame. Todėl koncerte grosime ir senas, ir naujas dainas. Mes visada atliekame senesnius kūrinius, nes mūsų gerbėjams jos patinka. O kai pirmą kartą sugroji naują dainą, nežinai, kaip žmonės ją priims. Tad įdomu, kaip lietuviai į tai sureaguos“, – svarsto būgnininkas.

„Instagram“ nuotr./Samas Harris
„Instagram“ nuotr./Samas Harris

A.Levinas sako, kad grupė atsižvelgia į gerbėjų nuomonę, tačiau niekada nepamiršta kalbėti ir apie problemas, su kuriomis jie patys susiduria, apie savo išgyvenamus jausmus – grupės klavišininkas ir Samo brolis Casey yra neregys. Tačiau būtent tai ne vienerius metus grupės narius skatino judėti į priekį, kur bendromis jėgomis jie visi kartu įveikia kilusias problemas.

„Manau, kad sunkumai, kuriuos jam ir grupei teko išgyventi, parodė tikrus gyvenimo aspektus. Todėl dabar esame gana atviri. Galiu pasakyti, kad ir scenoje, ir nulipę nuo jos esame beveik tokie patys. Mes nieko nebandome slėpti, atvirkščiai, norime, kad viskas būtų žinoma. Tad visos dainos ir yra apie tai – santykius, nusivylimus, problemų įveikimą.

Net naujo albumo pavadinimas yra toks pat kaip Casey ir jo žmonos vienerių metų sūnaus antras vardas. Būdami ture, mes beprotiškai pasiilgstame savo šeimų, antrų pusių. Tačiau jie žino, ką mes darome, kam turime aistrą ir kaip iš to pragyvename. Jie visi mus labai palaiko“, – 15min atskleidė Adamas ir pridūrė, kad jau dabar nekantrauja pamatyti Lietuvą bei sutikti čia esančius gerbėjus.

Grupės pirmasis koncertas Lietuvoje įvyks kovo 12 d. Vilniaus „Lofte“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius