Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 10 18

Kanadiečio Maco DeMarco koncerte Vilniuje – būrys gerbėjų ir nesibaigiantys juokeliai apie „G-tašką“

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą, pasipuošęs juoda maikute, laisvais džinsais ir vasarine kepure, į „Compensos“ koncertų salės sceną žengė indie muzikos dievaitis kanadietis Macas DeMarco. Lietuvoje jis lankėsi pirmąjį kartą.
Maco DeMarco koncerto akimirka
Maco DeMarco koncerto akimirka / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Norinčiųjų pamatyti ir išgirsti nuoširdųjį kanadietį nusidriekė eilė. Bent keletą minučių pastovėti lauke teko visiems. Salė nebuvo sausakimša, tačiau vietos reikėjo paieškoti. Dalis žmonių sėdėjo balkone, ištikimiausi ir aktyviausi gerbėjai rinkosi prie scenos. Visi nekantriai laukė kada M.DeMarco žengs į sceną, jam pasirodžius, salė paskendo ovacijose. Publikoje buvo sunku rasti vyresnių nei 30 metų žmonių – tai tik patvirtino, kad Macas – jaunosios kartos numylėtinis.

O tokio atlikėjo „Compensos“ koncertų salė jau seniai nematė. Macas – labai laisvas žmogus, jo elgesys daugelį gali nustebinti. Būtent tai ir patraukė gerbėjų dėmesį – dėka jo asmenybės, humoro jausmo ir svajingos muzikos, dabar DeMarco gali džiaugtis ištikimais gerbėjais.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Maco DeMarco koncerto akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Maco DeMarco koncerto akimirka

„YouTube“ platformoje galima rasti vaizdo įrašų, kur Macas DeMarco nuogas, su būgnų lazdelėmis užpakalyje atlieka U2 dainą „Beautiful Day“. Tokių epizodų atlikėjo gyvenime – ne vienas. Maco asmenybė gali ir nepatikti, tačiau jo kuriamai muzikai sunku išlikti abejingam.

Prieš Macui pasirodant ant scenos, vakaro atmosferą „apšildė“ jo bičiulis iš Mančesterio – Aldous RH. Salėje skambėjo muzika, kuriai įkvėpimo atlikėjas sėmėsi iš Prince‘o, Toddo Rundgreno ir Stevie Wonderio.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Maco DeMarco koncerto žiūrovai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Maco DeMarco koncerto žiūrovai

Užlipęs į sceną, M.DeMarco pirmiausia pristatė savo grupės narius ir paragino visus žiūrovus jaustis kaip namuose. Atlikėjo ryšys su publika užsimezgė nuo pačios pirmos dainos.

Panašu, kad naujausia Vilniaus miesto turizmo reklama savo tikslą pasiekė – atlikęs tris dainas atlikėjas skandavo: „Vilnius is the G-spot of Europe“ („Vilnius – Europos G-taškas“). Tai publiką dar labiau įaudrino...

„G-taško“ tema tęsėsi visą koncertą. Atlikėjas susirinkusiems siūlė ieškoti gitaristo „G taško“, taip pat juokavo, kad reklamą sukūrė kaimynai latviai, kurie norėjo parodyti „esantys labiau susijaudinę nei lietuviai“.

Scenoje atlikėjas išliko ištikimas sau – atėjo su vasariška kepure, juodais marškinėliais ir kiek laisvokais džinsais – tipiška dešimtojo dešimtmečio apranga. Macas scenoje daug juokavo, bendravo su publika, kvietė kartu atlikti dainas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Maco DeMarco koncerto akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Maco DeMarco koncerto akimirka

Atlikėjas prisipažino Lietuvoje turintis draugę, kuri žaidžia vienoje moterų futbolo komandoje. Koks tai futbolo klubas Macas neprisiminė, tad klausė klausytojų. „Gintra!“, – šaukė klausytojas iš publikos. Tai išgirdęs, atlikėjas kvietė visus apsilankyti komandos varžybose.

M.DeMarco atliko ne tik populiariausias savo dainas, tarp kurių „My Kind of Woman“, „Chamber of Reflection“, bet ir naujausius kūrinius iš netrukus pasirodysiančio albumo „Old Dog Demos“. Koncerte taip pat skambėjo įvairių dainų popuri.

Maco DeMarco muzikinis kelias prasidėjo dar vaikystėje. Mokykloje jis grojo keliose grupėse: su „Meat Cleavers“ išbandė indie roką, su „Sound of Love“ – alternatyvų r&b, o su „Outdoor Miners“ – postpanką.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Maco DeMarco koncerto akimirka
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Maco DeMarco koncerto akimirka

Galiausiai jį pastebėjo viena įrašų kompanija – 2012 m. atlikėjas išleido pirmąjį pilną albumą „2“. Tai buvo kelionės į plačiuosius vandenis pradžia. Iki šiol atlikėjas yra išleidęs tris studijinius albumus.

Dalis pinigų už koncerto bilietus – 1 Eur nuo kiekvieno bilieto – atiteko labdarai. M.DeMarco prisijungė prie projekto „Plus 1“, vienijančio neabejingus menininkus ir klausytojus. Projekto tikslas – padėti skurstančioms ir socialinę neteisybę patiriančioms bendruomenėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius