Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Kanados roko grupė „Arcade Fire“ pelnė pagrindinį „Grammy“ apdovanojimą (papildyta 12.07 val., video)

Šių metų „Grammy“ apdovanojimų teikimo ceremonija buvo kupina netikėtumų – sekmadienį prestižinis geriausio metų albumo apdovanojimas atiteko kanadiečių roko grupei „Arcade Fire“, o daugiausiai nominacijų pelniusį reperį Eminemą pranoko mažesnės išankstinės sėkmės sulaukę atlikėjai.
Kanados roko grupė "Arcade Fire"
Kanados roko grupė "Arcade Fire" / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš trijų su puse valandos ceremoniją, kurioje paprastai vyrauja popmuzika, ritmenbliuzas ir hiphopas, tik nedaugelis ekspertų prognozavo, kad nepriklausoma grupė iš Monrealio pelnys bent vieną „Auksinio gramofono“ statulėlę.

„Arcade Fire“ atlikėjai buvo taip apstulbinti, kai išgirdo, kaip ceremonijos vedėja aktorė ir dainininkė Barbra Streisand paskelbė jų grupės pavadinimą, jog renginio pabaigoje surengė neplanuotą pasirodymą. Ši grupė buvo pagerbta už albumą „The Suburbs“, pernai įkopusį į JAV ir Kanados muzikinių topų viršūnes.

Kantri muzikos trio „Lady Antebellum“ susišlavė daugiausiai apdovanojimų, laimėjusi penkiose iš šešių kategorijų, kuriose buvo nominuota – tarp jų už geriausią metų dainą ir geriausią įrašą.

„Lady Antebellum“ nariai sakė, jog užkulisiuose apsiašarojo dėl savo netikėto laimėjimų, tarp jų trijų kantri muzikos žanro apdovanojimų už albumą „Need You Now“.

„Jaučiamės nepaprastai pakylėti... Esame ant debesies“, – tuojau po šou sakė šios grupės narė Hillary Scott.

Tenesio mieste Našvilyje susikūrusios grupės „Lady Antebellum“ pagrindinis dainininkas Charlesas Kelley pridūrė: „Neabejotina, jog šis jausmas gana siurrealistinis... Tam tikra prasme jaučiamės atvykę... Tokios akimirkos mums tikriausiai nebepasikartos.“

„Ketiname tai aplaistyti... Niekada gyvenime to neužmiršime“, – sakė jis.

Laimėti visas šešias nominacijas šiai grupei sutrukdė tik „Arcade Fire“.

Eminemas, kuris pelnė dešimt „Grammy“ nominacijų, atsiėmė tik du apdovanojimus repo žanre, nors dėl šio atlikėjo itin sėkmingo sugrįžimo į muzikos sceną po vos jo mirtimi nepasibaigusios kovos su priklausomybe narkotikams daugelis jį laikė ceremonijos favoritu.

Daugelis taip pat labai nustebo, kai geriausios debiutantės „Grammy“ atiteko amerikietei kontrabosininkei ir dainininkei Esperanzai Spalding (Esperansai Spalding), o ne naujiesiems Kanados muzikos dievaičiams Justinui Bieberiui ir Drake'ui.

E.Spalding, kuri yra viena iš mėgstamiausių JAV prezidento Baracko Obamos atlikėjų ir jau dukart koncertavo Baltuosiuose rūmuose, nesureikšmino fakto, jog pranoko milžiniško populiarumo sulaukusius muzikantus, tokius kaip J.Bieberis, nors šis netgi pakeitė šukuoseną.

„Aš jo neįveikiau. Tai yra, jis pardavė daugiau įrašų negu aš – ar jis mane įveikė? – afroamerikietė atlikėja sakė po ceremonijos. – Be to, jo ir mano plaukai puikūs“.
E.Spalding – pirmoji džiazo atlikėja per pastaruosius 35 metus, pelniusi „Grammy“ geriausio debiuto kategorijoje. Tačiau iš tiesų daugelį instrumentų įvaldžiusi muzikantė nėra naujokė – pirmąjį savo albumą ji išleido 2008 metais.

Ekstravagantiška popmuzikos dainininkė Lady Gaga ir reperis Jay–Z pelnė po tris apdovanojimus, pranokdami Eminemą.

Lady Gaga buvo pagerbta už albumą „The Fame Monster“, o du apdovanojimus pelnė už savo dainą „Bad Romance“. Jay–Z du „Auksinius gramofonus“ repo žanre atnešė duetu su Alicia Keys atlikta daina apie Niujorką „Empire State of Mind“.

Eminemas pelnė „Grammy“ už geriausią metų repo albumą „Recovery“ ir solinį repo pasirodymą.

Repo atlikėjas, kuris Los Andželo koncertų rūmuose „Staples Center“ sudainavo „Love the Way You Lie“ kartu su ritmenbliuzo dievaite Rihanna, jau trečius metus iš eilės pralaimi kovą dėl „Grammy“ už geriausią albumą, taip pat iki šiol nėra pelnęs „Auksinių gramofonų“ už geriausią metų įrašą arba dainą. Tačiau jo sąskaitoje yra jau 13 šių apdovanojimų.

Sekmadienį buvo išdalyta iš viso 108 „Grammy“. Tarp didžiausios šlovės sulaukusių taip pat buvo keturis apdovanojimus pelnęs klasikinės muzikos įrašų prodiuseris Davidas Frostas; po tris statulėles buvo įteikta britui gitaristui Jeffui Beckui ir dainininkui bei dainų kūrėjui Johnui Legendui. Po du apdovanojimus pelnė A.Keys, ritmenbliuzo dainininkas Usheris ir roko grupė „Black Keys“.

Ceremonijos pradžioje buvo pagerbta soulo muzikos legenda Aretha Franklin, kurios hitais tapusias dainas „Respect“, „Think“ ir „(You Make Me Feel Like) a Natural Woman“ atliko keli dainininkai, tarp jų Christina Aguilera.

Soulo karalienė, kuri, kaip pranešama, sveiksta po vėžio operacijos, atsiuntė vaizdo pranešimą, kurioje visiems padėkojo už jų maldas ir pažadėjo dalyvauti „Grammy“ ceremonijoje ateinančiais metais.

Tarp sekmadienį scenoje pasirodžiusių muzikos veteranų temperamentingiausias buvo „The Rolling Stones“ rokeris Mickas Jaggeris, įaudrinęs publiką klasikine grupės „Blues Brothers“ daina „Everybody Needs Somebody“.

Pastaruoju metu viešumoje retai besirodanti B.Streisand sudainavo savo hitą „Evergreen“, o bardas Bobas Dylanas atliko dainą „Maggie's Farm“, pritariant akustinių instrumentų grupei. Šios dainos pabaigoje skambėjo įspūdingos lūpinės armonikėlės trelės.

Vienu iš labiausiai įsimintinų šio vakaro reginių tapo reperio Cee Lo Greeno pasirodymas. Jis atliko savo dainą „Forget You“ vilkėdamas įvairiaspalvėmis plunksnomis papuoštą kostiumą, o scenoje kartu pasirodžiusi aktorė Gwyneth Paltrow šoko užsilipusi ant rojalio. 

VIDEO: Arcade Fire - "Ready To Start" 2011 Grammy Awards Performance (TheAudioPerv.com)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius