Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 25

Lemiama „X faktoriaus“ kova – jau čia pat: ką finalistai darytų su laimėtais pinigais?

Jau šį vakarą – jubiliejinio, 10-tojo „X faktoriaus“ superfinalas! Penki geriausieji kovos dėl nugalėtojo titulo, tačiau juo tapti galės tik vienas. Tas, kuriam nėra lygių ir tas, be kurio Lietuvos scena jau nebūtų įsivaizduojama. Laukia nepamirštamas, įtampos ir geriausių emocijų kupinas muzikinis Kalėdų vakaras!
„X faktoriaus“ finalistai
„X faktoriaus“ finalistai / TV3 nuotr.

Teisėjai superfinalo metu turės tik patariamąjį balsą – nugalėtoju taps daugiausiai žiūrovų balsų surinkęs dalyvis, todėl kiekvieno balsas yra be galo svarbus! Jubiliejinio sezono nugalėtojui atiteks įspūdingas prizas – ne tik žiūrovų širdys, bet ir 15 tūkst. eurų.

V.Černiausko nuotr./Ketvirtoji tiesioginė „X faktoriaus“ transliacija
V.Černiausko nuotr./Ketvirtoji tiesioginė „X faktoriaus“ transliacija

Vaikinų grupė iš Ignalinos „Spurr“ neabejotinai į „X faktorų“ atnešė naujų vėjų. Kiekvienas jų pasirodymas – be galo įsimintinas, įvaizdis – toks, kokį norėtų pakartoti ir kiti, o atsidavimas scenai – nepralenkiamas. Vaikinai pasakoja, kad laimėjimo atveju pirktų didelį autobusą, su kuriuo galėtų važinėti po Lietuvą ir džiuginti gerbėjus savo koncertais. Pergalė grupei būtų lyg nauja pradžia bei galimybė užsitvirtinti vietą Lietuvos muzikos pasaulyje.

„Šis projektas išmokė mus kalbėtis su publika ir dar labiau išsilieti grojant. Nugalėję pirmiausiai nubėgtumėme pas palaikymo komandą, kuri nuo pirmos tiesioginės transliacijos buvo su mumis. Ir tik vėliau važiuotume atidarinėti kalėdinių dovanų bei džiaugtis šventėmis“, – prieš superfinalą kalbą grupės vokalistas Kipras Skrebutėnas.

TV3 nuotr./SPURR
TV3 nuotr./SPURR

Ypatingą pokytį projekte parodė Jausmė Elena Stonkutė. Nors anksčiau ji galvojo, kad televizijos projektai yra ne jai, tačiau pasiekė superfinalą. „Neformatu“ save vadinanti „X faktoriaus“ dalyvė pasakoja, kad laimėjusi 15 tūkst., pirktų „custom“ kankles su viena papildoma žema oktava. Tokių Lietuvoje dar nėra – Jausmė būtų pirmoji!

Taip pat, šou dalyvė išleistų savo albumą „Namolio“ vinilinės plokštelės formatu. Atlikėja labai norėtų įrašyti albumą, kuriame grotų su grupe, o ne viena. Tačiau dar svarbiau tai, kad dalį prizo Jausmė skirtų ne sau. „Paaukočiau dalį labdarai, tik dar nenusprendžiau, kuriai. Investuočiau į muzikinę aparatūrą – mikrofonai, kolonėlės ir viskas, ko reikia mano tobulėjimui. Jei dar liktų, paskirčiau apsitvarkyti sveikatą“, – pasakoja Jausmė.

TV3 nuotr./Jausmė Elena Stonkutė
TV3 nuotr./Jausmė Elena Stonkutė

Ukrainietis Demianas Shyianas teigia, kad dainavimas jį visada žavėjo. Dalyvaudamas projekte jis ne tik mėgaujasi scena, bet ir sunkiais Ukrainai laikais garsina savo šalį. Šį projektą vaikinas skiria tėvynei ir šeimai.

„Jei tapsiu nugalėtoju, be jokios abejonės, dalį lėšų skirsiu Ukrainos kariams, o likusius – asmeniniam tobulėjimui ir šeimai. Viso projekto metu mane labai palaikė artimieji. Džiaugiuosi, kad „X faktorius“ man padovanojo nuostabių pažinčių, draugų, naujos patirties ir didelės ištvermės. Šis projektas turi kosminę galią, kuri įžiebė manyje meilę scenai ir publikai. Dėkoju visatai už galimybę pajusti savo pašaukimą“, – sako Demianas.

Demianas Shyianas
Demianas Shyianas

Projektas Vytautei Gaižauskaitei suteikė labai daug gerų patirčių ir naujų draugų. Dalyvė labai liūdi, kad po šio sekmadienio nebeteks kiekvieną savaitę matyti projekto dalyvių ir kūrybinės komandos... Tačiau pasibaigus šou, Vytautė bandys pradėti kurti savo muziką ir, kaip tikisi, tęsti muzikinę veiklą.

O štai jei projektą laimėtų, Vytautė leistų sau kiek paišlaidauti ir šiek tiek pinigų skirtų garderobo atnaujinimui. Mergina juokiasi, kad spintos papildymas dar nieko nenuskriaudė! Vytautė savo draugams yra pažadėjusi picų vakarėlį, tad, kaip spėja, dingtų dar 300 eurų. „Ką daryčiau su likusiais, tikrai nežinau, rimtai apie tai nemąsčiau. Galbūt atsidėčiau laimėjimą laukiantiems mokslams universitete“, – sako šou dalyvė.

TV3 nuotr./Vytautė Gaižauskaitė
TV3 nuotr./Vytautė Gaižauskaitė

Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnyboje dirbantis Domantas Rolis tikina – jam nesvarbu, kaip baigsis superfinalas. Pirmas dalykas, ką jis padarys, tai įrašys dainą ir nesustos džiuginti savo muzika. Taip pat, Domantui būtų labai smagu surengti savo solinį koncertą.

„Laimėjimas lengviau išpildytų šias svajones. Galbūt, laikui bėgant, net pavyktų įrašyti savo albumą. Trumpiau tariant, pinigus skirčiau muzikai“, – atskleidžia Domantas.

Pasitikėjimas savimi ir savo jėgomis – didžiausia nauda, kurią Domantui davė šis projektas. Dalyvis išmoko perlipti per save, išlipti iš komforto zonos. Taip pat, Domantas projekte susipažino su daugybe nuostabių žmonių, kurie tapo lyg antrąja šeima.

„Gavau neįkainojamų patarimų bei pastabų iš scenos profesionalų, kurios visą gyvenimą išliks mano atmintyje. Svarbiausias dalykas, kad „X faktorius“ leido man susiformuoti kaip atlikėjui ir padėjo atrasti savo kelią muzikoje“, – sako Domantas.

TV3 nuotr./Domantas Rolis
TV3 nuotr./Domantas Rolis

Didysis „X faktoriaus“ superfinalas – jau šį vakarą, 19.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius