Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 23

Hiphopo senbuviai – apie situaciją Lietuvoje: repui iškasėme duobę?

„Dalinti seniams apdovanojimus iš mandagumo yra juokinga“. Ši prieš kelerius metus jaunosios kartos R&B atlikėjo Free Finga paviešinta frazė gerokai sudrebino Lietuvos repo muzikos pasaulį. Tiksliau, taip sudrebino, kad kalbos apie lietuviškojo repo kokybę netyla iki šiol.
„Flying Saucer Gang“ narys Remigijus Daškevičius, OG Version, Mad Money, Konstantinas Kiveris-Lilas,  „G&G Sindikatas“, „Tie geresni“
„Flying Saucer Gang“ narys Remigijus Daškevičius, OG Version, Mad Money, Konstantinas Kiveris-Lilas, „G&G Sindikatas“, „Tie geresni“ / 15min montažas

Prieš daugiau nei mėnesį buvęs grupės „G&G Sindikato“ narys, hiphopo atlikėjas Andrius Glušakovas-Pushaz pasidalijo vaizdo įrašu, kuris vėl interneto komentatorius, ypatingai tuos, kuriems šis klausimas aktualus, suskirstė į dvi barikadų puses. Jame atlikėjas sukritikavo „M.A.M.A 2020“ apdovanojimuose „Metų hiphopo grupės, atlikėjo/-os“ kategorijoje nominuotus atlikėjus, nes, kaip pats teigė, čia nominuoti ne hiphopo atstovai, o greičiau į „primityvų garso takelį ir kelis šiuolaikinio šešiolikmečio posmus“ primenančios muzikos atstovai.

Netrukus į karčią kritiką sureagavo ir „Despotin Fam“ narys Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis. Tačiau jis atsaką pateikė kitaip – sukūrė Pushui skirtą dainą. Iki 4 minučių trunkantis „battle“ žanro kūrinys nusako Vaiperio akimis matomą hiphopo situaciją – jis įsitikinęs, kad senoji ir naujoji karta turėtų bendradarbiauti. Bet kaip yra iš tiesų?

Savo mintimis apie šių dienų hiphopo situaciją Lietuvoje, jos problemas ir ateities kryptį abu žinomi reperiai sutiko aptarti ir su 15min. Ir nors dėl internete paskelbtų atsakomųjų vaizdo įrašų atrodė, kad vienoje ir kitoje pusėje buvo jaučiama įtampa, tačiau pamąstymai rodo visai ką kita – tai labiau diskusinis klausimas, o ne vienos ir kitos pusės puolimas.

Pastebėjo kartų atskirtį

Muzikos pasaulyje puikiai pažįstamas Vaiperis pastebi, kad su hiphopo kultūra susijęs klausimas yra toks aktualus ir vis dažniau sulaukiantis didesnių atgarsių, nes daugėja ryškesnių, komerciškai pasisekusių atlikėjų atsiradimas.

O Pusho išsakyta kritika tai dar labiau paaštrino – su trupučiu pykčio buvo pašiepti ne tik atlikėjai, bet ir muzikos apdovanojimų organizatoriai. Tad savo nuomonę nusprendė išsakyti ir pats Vaiperis, netrukus pasidalijęs atsakomuoju kūriniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius