Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 01

Lietuvoje pirmąkart koncertavo KT Tunstall: Katedros aikštėje britų roko dievaitės klausėsi minia

Po Rugsėjo 1-osios švenčių, visus vilniečius ir miesto svečius rudenį pasitikti smagiai pakvietė kasmetinės „Sostinės dienos 2017“, kurios visą savaitgalį pasiruošusios užimti įdomiais renginiais. Šiemet melomanai turės itin didelį pasirinkimą – koncertams skirtos net 4 scenos.
KT Tunstall koncerto akimirka
KT Tunstall koncerto akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jau 24-ąjį kartą vykstančios „Sostinės dienos“ yra masiškiausias kultūros festivalis mieste, suburiantis originaliausius Lietuvos bei užsienio menininkus ir atlikėjus.

Muzika – kaip ir kasmet, neatsiejama „Sostinės dienų“ dalis. Tik šįkart programa dar turtingesnė nei bet kada.

Šalia Nacionalinio dramos teatro įsikūrusioje scenoje „Kuždesiai“ vyksta bardų pasirodymai, koncertuoja nedidelės grupės, džiazo muzikantai, aktoriai. Didžiojoje prospekto scenoje „Veiksmai“, įrengtoje prie V.Kudirkos aikštės, irgi vyksta atlikėjų ir garsių muzikos grupių koncertai, įspūdingi pučiamųjų kolektyvų pasirodymai. Be to, šiemet scena „Eksperimentai“ iškilo ir Neries krantinėje – tarp Žaliojo ir Mindaugo tiltų. Visų pasirodymų programą galite rasti čia.

Didžiausi muzikos žvaigždžių pasirodymai vyks Katedros aikštėje. Šiemet svečiai laukiami rugsėjo 1-osios ir 2-osios dienos vakarais.

Penktadienio vakarą įžanginį pasirodymą surengė Lietuvoje geriausia metų roko grupe pripažinti „Colours of Bubbles“.

Scenoje sukėlę tikrą rokenrolą, „Colours of Bubbles“ muzikantai sceną užleido pagrindinei žvaigždei.

Šių metų staigmena – britų alternatyvaus roko dievaitė KT Tunstall. Dainininkė Lietuvoje svečiuojasi pirmą kartą.

Geriausios britų solo atlikėjos moters prizą prestižiniuose „Brit Awards“ apdovanojimuose pelniusi muzikos kūrėja bei dainų autorė pasaulinės šlovės susilaukė išleidusi tokius hitus kaip „Suddenly I See“, „Hold On“, „Back Horse And the Cherry Tree“.

Lietuvių publika jos kūrinius taip pat puikiai atpažino – susirinkusi pilna aikštė žmonių linksmai leido vakarą šokdami pagal rokerės muziką.

VIDEO: KT Tunstall - Suddenly I See (Larger Than Life Version)

Škotijoje gimusi KT Tunstall (Kate Victoria Tunstall) nuo pat vaikystės stebino itin lakia vaizduote ir įvairiomis formomis besiskleidžiančia kūrybine energija. Vos gimusią mergaitę įsivaikino akademikų šeima – fiziką universitete dėstęs tėvas Keitę drauge su broliais vesdavosi į observatoriją, kur stebint žvaigždes ir dangų, gimė mergaitės meilė muzikai ir vėliau įtaką jos kūrybai turėjęs polinkis į erdvę ir kosmosą.

Jau nuo mažų dienų KT Tunstall pradėjo groti pianinu bei fleita, o dainuoti mokėsi klausydama tokių talentingų atlikėjų kaip Ella Fitzgerald bei Nina Simone. Paauglystėje KT Tunstall ėmė rašyti savo kūrybos dainas, pasirinkdama sentimentalią nuotaiką ir romantiškus tekstus, o taip pat į rankas paėmė gitarą, kuri tapo ištikimiausia bičiule ir lemtingu žingsniu visame jos muzikiniame kelyje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./KT Tunstall koncerto akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./KT Tunstall koncerto akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./KT Tunstall koncerto akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./KT Tunstall koncerto akimirka

Savo karjeros pradžioje KT Tunstall grojo skirtingose indie rock stiliaus grupėse, o taip pat vis intensyviau užsiėmė savo dainų kūryba bei muzikiniais eksperimentais. Įkvėpimo semdamasi iš tokių atlikėjų kaip Davidas Bowie, Jamesas Brownas bei Lou Reed, mergina atrado unikalų muzikinį stilių, turintį alternatyvaus roko, indie rock, folk rock elementų, o taip pat – savitos romantikos bei elektronikos.

VIDEO: KT Tunstall - Black Horse And The Cherry Tree

KT Tunstall stilius stebina originalumu – atlikėja žavi savo charizmatiška asmenybe, jausmingu, o drauge ir žaismingu vokalu, eksperimentais scenoje. Pasitelkdama savo grupę bei išskirtinius gitaros efektus (loop pedal), atlikėja kaskart kuria unikalius gyva muzika, kūrybine dvasia ir įkvepiančia nuotaika pripildytus pasirodymus.

Tai penktadienio vakarą galėjo patirti visi, į Katedros aikštę atvykę „Sostinės dienų“ lankytojai.

Šeštadienio vakarą melomanų minią Katedros aikštėje šokdins „G&G Sindikatas“. 20 val. reperiai žada nepamirštamą pasirodymą.

Veiklos skirtingiems lankytojams

„Dūzgiantis prospektas“ taip pat pradžiugins šiemet stipriai ūgtelėjusiu ir išsiplėtusiu „Dizaino skveru“, kuriame susivienys Lietuvos mados padangės pažibos ir įdomiausi bei originaliausi naujokai, kviesiantys įsigyti išskirtinių ir įmantrių rankų darbo gaminių, kokybiškų, vienetinių daiktų bei pabendrauti. „Knygų alėjoje“ plačią knygų įvairovę po atviru dangumi pristatys didžiosios ir nišinės Vilniaus leidyklos, vyks naujų knygų pristatymai bei susitikimai su autoriais ir leidėjais.

Didžiausia šiemetinių „Sostinės dienų“ naujovė – „Gero maisto krantas“, įsikursiantis atnaujintoje Neries krantinėje tarp Karaliaus Mindaugo ir Žaliojo tiltų. Šioje erdvėje susiburs net apie 30 gurmaniškų Food Truck maisto vagonėlių, kurie pasiūlys pačių įvairiausių ir įmantriausių virtuvių šedevrų.

Užsukti į jaukiąją krantinę bus kviečiami ir elektroninės bei alternatyviosios muzikos mėgėjai – prie pat upės specialiai įrengtoje scenoje „Eksperimentai“ pasirodys šiandien aktualiausios, eksperimentuoti nebijančios grupės bei itin svarbia šios scenos dalimi tapę didžėjai.

Dar viena Neries krantinės staigmena „Sostinės dienų“ lankytojams – ambicingas 3D audiovizualinis projektas „Neries baletas“, kurio ekranu taps į nemažą aukštį iškeltas upės vanduo. Vaizdo projekcijos seansai bus rodomi vėlyvais penktadienio ir šeštadienio vakarais nuo 23.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius