Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 27

„Lietuvos balso“ dalyvis Paulius Bagdanavičius: „Nenoriu būti antru Merūnu“

Šį šeštadienį, 19.00 val. kokybiškiausiame, profesionaliausiame gyvos muzikos projekte „Lietuvos balsas“ per LNK žiūrovai išgirs balsus tų, kurie ateina užkariauti didžiosios scenos. Tarp jų bus ir klasikinės muzikos gerbėjams jau pažįstamas, operos solistų grupės „el Fuego“ narys Paulius Bagdanavičius.
Paulius Bagdanavičius
Paulius Bagdanavičius

„Žmonių galvose operos solistas yra labai tvarkingas ir solidus. Aš šį stereotipą laužau, esu visiškai nepanašus į tipinį „operistą“, − prisipažįsta Paulius.

25-erių iš Marijampolės kilęs vaikinas operinį dainavimą studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tačiau iki išsvajotųjų studijų jam teko ištverti tikrą pragarą – iš pradžių puikų vokalą turintis ir aukščiausius balus iš dainavimo per stojamuosius gaudavęs vaikinas neįstojo dėl prastai išlaikyto lietuvių kalbos egzamino, vėliau net porai metų jo balsas tiesiog... dingo.

„Stipriai pasitempiau balso stygas. Ne tik dainuoti, bet ir kalbėti buvo sunku. Kai išsižiodavau, oro būdavo daugiau, nei garso. Po pastangų ką nors išdainuoti, būdavau šlapias nuo prakaito. Pradėjo rimtai „čiuožti stogas“... Jei ne dabartinis mano vokalo dėstytojas Algirdas Janutas, kuris tiesiog privertė nepasiduoti, dabar tikriausiai studijuočiau vadybą ir dainuočiau tik duše“, − pasakoja P. Bagdanavičius.

Tenoro balsu dainuojantis Paulius jį lyginantiems su „Lietuvos balso“ mokytoju, garsiausiose pasaulio operose vaidmenis kuriančiu Merūnu Vitulskiu, turi tvirtą atsakymą: „Nenoriu būti antru Merūnu. Nemanau, kad mūsų šalies rinkai reikia dar vieno tokio paties solisto. Jis yra tobulas klasikos atlikėjas, tačiau aš noriu žengti kiek kitu keliu.“

Kaip į tokį drąsų pareiškimą reaguos pats Merūnas?  Ką jis atsakys „Lietuvos balso“ dalyviui? Kaip Pauliaus dainavimą įvertins kiti projekto mokytojai? Visa tai paaiškės jau šeštadienį tik galingiausių balsų muzikos projekte, ir tik per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius