-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 23

Jautri „Lietuvos Balso“ nugalėtojo Anyanyos premjera „Free Now“: klipe pasirodo ir žmona Kleo

Iš Nigerijos kilęs Anyanya Udongwo, užkariavęs lietuvių širdis išskirtiniu talentu ir tapęs jubiliejinio muzikinio projekto „Lietuvos Balsas“ nugalėtoju, šiandien pristato savo pirmąjį singlą „Free Now“. Pirmojo su muzikos leidybos kompanija „Universal Music Group“ išleisto kūrinio žodžiai parašyti atlikėjui leidžiant paskutines dienas Bučoje prieš pabėgimą į Lietuvą ir turi simbolinę prasmę.
 Anyanya Udongwo
Anyanya Udongwo / Asmeninio albumo nuotr.

„Ši daina yra apie mano tikėjimą. Buvau įstrigęs labai tamsioje būsenoje, kol atradau Jėzų. Tada viskas pasikeitė. Aš išsilaisvinau nuo visko, kas mane skaudino. Ši daina yra apie tai, kaip niekada nereikia prarasti vilties“, – atvirai dalinasi Anyanya.

Prasidėjus karui Ukrainoje, Anyanya buvo pačiame jo epicentre – Bučoje. Netekęs namų, jis pabėgo iš karo niokojamos šalies ir sužinojęs apie mūsų tautiečių teikiamą pagalbą pabėgėliams – atvyko į Lietuvą. Čia išgirdęs apie „Lietuvos balso“ projektą, atlikėjas nusprendė savo stiprybės ir vėl ieškoti muzikoje. Savo balsu ir pasirodymais užkariavęs visos šalies širdis, jis tapo projekto nugalėtoju ir laimėjo ne tik piniginį prizą, bet ir galimybę dirbti su didžiausia muzikos leidybos kompanija pasaulyje – „Universal Music Group“.

Asmeninio albumo nuotr./ Anyanya Udongwo
Asmeninio albumo nuotr./ Anyanya Udongwo
Asmeninio albumo nuotr./ Anyanya Udongwo
Asmeninio albumo nuotr./ Anyanya Udongwo

Tiesa, „Lietuvos balso“ projektas nebuvo pirmoji muzikinė avantiūra atlikėjo gyvenime. Gimtojoje Ukrainoje jis jau buvo išbandęs savo jėgas „X Faktoriuje“ ir „The Voice Of Ukraine“ projektuose, o taip pat dirbo ir su ryškiausiais šalies atlikėjais.

„Buvau ne vienos scenos žvaigždės pritariamasis vokalistas. Dirbau kartu su Jamala, Monatik, Okean Elzy, Tayanna, Zlata ir daugeliu kitų. Be visa to, dainavau ir džiazo grupėje bei turėjau ir savo vadovaujamą chorą Gospel Vibez – jis taip pat su manimi kartu pasirodo ir šios dainos vaizdo klipe“, – apie savo praeitį Ukrainoje pasakoja atlikėjas.

VIDEO: Anyanya Udongwo - Free Now ft. Timothy Akuboh

Atvykęs į Lietuvą, Anyanya savo muzikinės veiklos nenorėjo apleisti. Ir nors jo ir jo žmonos namuose nuolatos skamba muzika, atlikėjui labai trūko scenos. Įsikūręs Lietuvoje, jis ne tik užpildė anketą į „Lietuvos balso“ projektą, bet ir surengė koncertą su žymiu ukrainiečių saksofonistu Andre Chmut, bei dalyvavo labdaros koncerte drauge su ukrainiečių atlikėju Monatik.

Šiandien išleistą dainą, Anyanya parašė dar Ukrainoje, o jos klipą nufilmavo vienoje jam ir jo šeimai svarbiausių vietų pasaulyje – maldos namuose.

„Šią dainą sukūriau Bučoje, likus trims savaitėms iki karo pradžios. Jos vaizdo klipas buvo nufilmuotas taip pat Ukrainoje. Šiuo kūriniu noriu nešti tikėjimą ir viltį. Mes visi galime pakeisti savo gyvenimą ir atrasti šviesą tunelio gale“, – kalba atlikėjas.

Drauge su Anyanya vaizdo klipe dainuoja ne tik jo vadovaujamas choras bei jo žmona, bet ir žinomas ukrainiečių reperis Timothy, apie kurį Anyanya atsiliepia su didžiule pagarba: „Jis nuostabus reperis ir dainų autorius, kaip ir aš, kilęs iš Nigerijos. Mūsų pažintis įvyko visai netikėtai, parašiau jam internetu, nes nuolat klausydavau jo muzikos. Taip atsitiko, jog tuo metu jis studijavo Charkovo mieste ir iki jo grįžimo į Nigeriją, spėjome išleisti šią, man ypatingai svarbią, dainą“.

Paklaustas apie ateities svajones ir tikslus, Anyanya dalinasi: „Svajoju išleisti albumą ir savo dainomis paliesti kiek įmanoma daugiau žmonių. Galbūt surengti koncertinį turą ir dalį pinigų skirti labdarai.“ Pirmasis atlikėjo solinis koncertas įvyks jau liepos 28 dieną, Kauno Botanikos sode.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius