-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 12 29

„Motorhead“ lyderį Lemmy pasiglemžė ūmus vėžys: mirė praėjus vos dviem dienom nuo diagnozės

Britų sunkiojo metalo grupės „Motorhead“ lyderis Ianas Kilmisteris, daugeliui žinomas kaip tiesiog Lemmy, mirė būdamas 70 metų nuo ūmaus ir greitai išsivysčiusio vėžio, grupė pranešė antradienį.
„Motorhead“ lyderis Ianas Kilmisteris
„Motorhead“ lyderis Ianas Kilmisteris / „Scanpix“/AP nuotr.

Kimaus balso vokalistui, vienam iš rokenrolo scenos grandų, kurio gyvenimo būdas buvo itin audringas, vėžys buvo diagnozuotas tik praeitą šeštadienį, praėjus dviem dienoms po jo 70-ojo gimtadienio, o jis mirė pirmadienį.

Dainininkas ir boso gitaristas, vadinamas sunkiojo roko muzikos krikštatėviu, vadovavo grupei, kurios koncertai būdavo vieni trankiausių pasaulyje.

„Mūsų galingas, kilnus draugas Lemmy užgeso šiandien po trumpos kovos su itin agresyviu vėžiu“, – sakoma grupės oficialioje „Facebook“ paskyroje.

VIDEO: Mirė grupės Motorhead vokalistas Ianas Kilmisteris - Lemmy

„Jis sužinojo apie šią ligą gruodžio 26-ąją ir buvo savo namuose, sėdėdamas prie savo mėgstamo kompiuterinio žaidimo, grįžęs iš „The Rainbow“, su savo šeima, – rašo „Motorhead“. – Negalime nusakyti savo sukrėtimo ir liūdesio – tam nėra žodžių.“

Ianas Kilmisteris gyveno mažame bute Los Andžele, pilname roko relikvijų. Jį dažniausiai būdavo galima rasti netoliese esančiame bare „Rainbow Bar and Grill“ Saulėlydžio bulvare, prie lošimo automatų.

Lemmy laikomas sunkiojo metalo pionieriumi, nors visada tvirtindavo, kad „Motorhead“ yra rokenrolo grupė. Vokalistas buvo įsimintinos išvaizdos: užsiželdęs vešlius bakenbardus, ilgaplaukis, dėvintis juodą skrybėlę ir juodus marškinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius