Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 06

Muzikos gurmanus Vilniuje svaigino britų žvaigždės Tricky pasirodymas

Tamsi, niūri, lėta, hipnotizuojanti. Taip būtų galima apibūdinti legendinio triphop muzikos krikštatėvio Tricky kūrybą. Penktadienio vakarą britų žvaigždė koncertavo Vilniuje. Sausakimšas „Loftas“ išdavė – daugiau nei du dešimtmečius svaiginančią muziką kuriantis prodiuseris Lietuvoje vis dar turi savo gerbėjų.
Tricky koncertas Vilniuje
Tricky koncertas Vilniuje / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Paklausyti jo naujos, vos prieš keletą savaičių pasirodžiusiam albumui „Skilled Mechanics“  dedikuotos programos susirinko minia muzikos gurmanų.

Tricky, kurio tikrasis vardas – Adrianas Thawsas, Lietuvoje viešėjo jau ne pirmą sykį. Čia jis lankėsi ir 2008-aisiais, kuomet koncertavo Norviliškėse vykusiame festivalyje „Be2gether“. Galiausiai po beveik aštuonerių metų pertraukos jis sugrįžo. Su dar gilesniu, dar aštresniu ir niūresniu skambesiu.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Tricky koncertas Vilniuje
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Tricky koncertas Vilniuje

„Skilled Mechanics“ – dvyliktas jo studijinis albumas, kurį pats atlikėjas vadina savotiška duokle iš gyvenimo pasitraukusiais jo motinai.

Jo kuriama muzika neretai statoma į tą pačią lentyną kartu su triphopo dievukais „Massive Attack“ ar „Portishead“. Tricky išsiskiria unikaliu prikimusiu balsu, kurį su kuo nors kitu sunkiai ir pavyktų supainioti.

Tricky galima mėgti, galima ne, tačiau vis tiek tenka pripažinti jo talentą, įvertinti pasiekimus, gerbti jį supančius vardus ir didžiulį indėlį muzikos istorijoje.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Fusedmarc“
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Fusedmarc“

„Lofte“ penktadienio vakarą netrūko Tricky gerbėjų. Pradėję rinktis dar apie 21 val. jie užpildė kone visą klubo erdvę. 

Tačiau pagrindinės vakaro žvaigždės teko kiek palūkėti. Dar prieš žengiant jam į sceną, publiką „apšildė“ gyvą ir elektroninę muziką derinančius lietuviai „Fusedmarc“.

Po daugiau nei metus trukusios pertraukos grįžusi į didžiąją sceną grupė buvo sutikta itin šiltai.

Dar anksčiau lietuvių trijulė džiaugėsi galimybe dalintis viena scena su Tricky. Šis pasirodymas „Fusedmarc“ itin svarbus, ne vienam grupės nariui Tricky padarė didžiulę įtaką žengiant muzikinės karjeros keliu.

Galiausiai apie 22.50 į sceną žengė ir pagrindinis vakaro kaltininkas. Simboliškai pirma naujo albumo daina „I‘m not going“ savo pasirodymą pradėjęs atlikėjas pirmą dainą atliko atsukęs žiūrovams nugarą.

Tuomet vienas po kito suskambo nauji „Skilled Mechanics“ kūriniai, čia buvo galima išgirsti ir senesnių hitų, nors jų, tiesa, daug nebuvo.

Tricky, būgnai, gitara, pritariamasis vokalas, moderni „senoji mokykla“ ir savita elektroninė muzika – visa tai vienu metu buvo galima pamatyti scenoje.

Scenoje Tricky atsidavė emocijai ir išdarinėjo bet ką, kas šovė į galvą. Čia ne kartą krito mikrofonų stovai, tačiau pats muzikantas dėl to, panašu, visiškai nesijaudino.

Drauge su muzikantų grupe atvykęs Tricky kone po valandos pakilo nuo scenos, tačiau šis išėjimas anaiptol nereiškė atsisveikinimo. Po kelių minučių jis sugrįžo ir dar maždaug pusvalandį nardino susirinkusius tamsų ir net kiek grėsmingą savo kūrybos pasaulį. 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Tricky koncertas Vilniuje
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Tricky koncertas Vilniuje

Ir nors Į Vilnių Tricky atvyko su nauju projektu ir dar negirdėta programa, tarp naujų kūrinių buvo galima išgirsti ir ne vieną jo gerbėjams puikai pažįstamą hitą iš ankstesnės jo kūrybos. Tačiau jų nebuvo daug. Ne vienas pasigedo senųjų laikų kūrinių.

Tricky Lietuvoje viešės iki šeštadienio. Savo grafike jis skyrė šiek tiek laisvo laiko ir pasivaikščiojimui po Vilniaus senamiestį.

Po pasirodymo Vilniuje, Tricky ir komanda pajudės į Latvijos sostinę Rygą, kur jų laukia koncertų salės „Palladium“ scena ir latvių publika. 

VIDEO: Tricky presents Skilled Mechanics - 'Beijing To Berlin' feat. Ivy
VIDEO: Tricky - 'Hell Is Round the Corner' (Official Video)
VIDEO: Tricky Presents Skilled Mechanics - 'Boy'
VIDEO: Tricky - 'Overcome' (Official Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius