Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 09

Naują kūrinį pristatę „Strings of Earth Orchestra“: „Meilė ir muzika išgelbės šį pasaulį“

Penktadienį 15min studijoje svečiavosi grupės „Strings of Earth Orchestra“ vokalistas Mantas Meškerys ir bendrame projekte pritarusi vokalistė Paulina Simutytė (DAPI). Grupė pristatė naująjį singlą „Hunting season“.
Temos: 1 Muzika

Kaip transliacijos metu pasakojo atlikėjas M.Meškerys, dainoje „Hunting Season“ (Atl. Mantas Meškerys, Inga Šepetkaitė, Paulina Simutytė, Gediminas Stankevičius, Karolis Levarauskas, Kirilas Jurjevas) minima medžioklė – tai tarsi žvilgsnis į socialinių tinklų realybę ir juose vykstančią vienas kito medžioklę, kai nepaliaujamai šaudomasi nuomone.

„Man labai liūdna, kad mūsų pasaulis nuėjo į tai. Man atrodo, kad į šį reiškinį mums reikėtų žiūrėti atsargiau. Net ir psichologai ištyrė ir pasakė, kad tai – nesveika“, – nuomone dalijosi vokalistas.

15min studijoje – grupė „Strings Of Earth Orchestra“

Tačiau ne tik dainos žinutė yra netradicinė: premjeroje nuskambėjusiame kūrinyje anaiptol neapsiribojama vienu žanru – štai šalia šiuolaikinės muzikos nuskamba net ir netikėti etnoelementai. Anot Paulinos ir Manto, lietuvių kultūroje išaugusios muzikos, folkloro kūryboje pamiršti nereikėtų – tai mus daro originalius pasaulio kontekste.

„Tai yra tai, ką mes čia, Lietuvoje, turime unikalaus. Manau, tuo būtų galima dalintis“, – sakė Mantas. Kaip pasakojo vokalistas, netrukus pasirodysiančia albume „Neverending Energy“ nuskambės 10 skirtingų žanrų kūrinių.

„Man muzika yra per daug įdomus, spalvingas pasaulis, kad pasirinkčiau vieną žanrą. Joje yra tiek visko, kad norisi išbandyti viską. Tarsi užuolaidas pradaręs nori visko paragauti. Neverending Energy – žodžiai, kurie apibūdina ir muziką, ir meilę“, – kalbėjo Mantas.

VIDEO: Grupė „Strings Of Earth Orchestra“ ir DAPI pristatė naują singlą

Grupės susikūrimo istorija veda dar į 2017-ųjų metų vasarą, kai vaikinas iš mažo Pietų Lietuvos miesto – Druskininkų – pradėjo rašyti dainas.

Nuo tada iki dabar įvyko nemažai – virš 200 gyvų pasirodymų, kuriuose žmonės ne tik šoko, bet taip pat lipo ant scenos ir grojo kartu. Projekte dalyvavo daugiau nei 50 Lietuvos ir užsienio muzikos atlikėjų. Koncertuose skambėjo repas, džiazas, regis, rokas, kantri, folkas, fankas. Grupė neatmeta galimybės vieną dieną groti ir techno.

„Strings Of Earth Orchestra“ gyvai galima išgirsti trečiadienį, liepos 15 d., kuomet ji pasirodys Menų fabriko „Loftas“ vidiniame kieme įsikūrusioje terasos scenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius