Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Nauja „Proper Heat“ daina kviečia pažadinti jausmus: „Atspindi dabartinius mūsų išgyvenimus“

Pavasaris kviečia gaudyti saulės spindulius, užuosti įvairiaspalvių žiedų kvapus, išgirsti ne tik paukščių čiulbėjimą, bet ir širdžiai malonius muzikos garsus. Savo naujausią kūrybą pristato Nu disco muzikos atstovai Lietuvoje „Proper Heat“ ir kviečia pajusti atgyjančius jausmus – rodos, tokią pavasarinę žinutę skleidžia grupės kūrinys „Love Becomes Alive“.
„Proper Heat“
„Proper Heat“ / Tomo Kaunecko nuotr.

Įdomu, ką apie savo kūrybą mano patys autoriai? Daugiau apie naujausius kūrinius ir grupės veiklą kalbiname grupės vokalistą, muzikos ir tekstų autorių Karolį Ramošką.

Tomo Kaunecko nuotr./„Proper Heat“
Tomo Kaunecko nuotr./„Proper Heat“

Kaip pavasaris veikia kūrybą? Ar daugiau įkvėpimo šiuo metų laiku?

Oras ir gamta visada tiesiogiai veikia mūsų savijautą, todėl veikia ir kūrybinius sprendimus. Yra lengviau kai jautiesi gerai, kai dangus šviesesnis, kai po lietaus kvepia obelys, jazminai, pušynai... Pavasaris tikrai magiškas laikas. Su atgyjančia gamta ir mes tarsi prabundam, pažvalėjam, norim atsinaujinti. Pavasarį atsiranda daugiau veržlumo, noro judėti ir tai tikrai duoda papildomos jėgos kūrybai.

Jūsų kūryboje daug vidinių ieškojimų, kokias temas paliečia dainų tekstuose esantis lyrinis herojus?

Dainose lyrinis subjektas arba dainos herojus ieško ryšio su supančia aplinka, gamta, žmonėmis. Nuolat ieškau bendrystės ir besąlygiškos meilės jausmo, bandau jį užčiuopti ir sueiliuoti. Kūrybos procese taip pat perteikiu savo giliausius atradimus ir mintis paprastai. Meilės, pasiaukojimo, tikėjimo jausmas kūryboje turi nemirtingumą. Man tai kūrybiniai blokai, rišantys laiką ir erdvę, mintis ir jausmus. Su jais ir dedu dainos pamatus.

Apie ką naujausia Jūsų kūryba ir kūrinys „Love Becomes Alive“?

Mūsų naujausia kūryba atspindi dabartinius mūsų išgyvenimus. Šiuo metu visi esame arčiau gamtos ir toliau nuo miesto šurmulio. Vitalijus stato savo namą visiškai gamtos apsuptam kampelyje, Martynas ir aš jau kuris laikas esame toli nuo civilizacijos. Turime galimybę gyventi tyloje, grynam ore, įsižemint tiesiogine ir perkeltine prasme. Kūryba ir naujausias kūrinys – apie pabundančius kaip ir gamta jausmus. Apie pilną krūtinę oro, apie vidinę ramybę, apie atsakymus, ateinančius iš širdies.

Tomo Kaunecko nuotr./„Proper Heat“
Tomo Kaunecko nuotr./„Proper Heat“

Kokios nuotaikos grupės viduje? Kam šiuo metu labiausiai ruošiatės?

Ačiū, nuotaikos geros. Bandom derinti pavasarinius lauko darbus su darbais studijoje. Šiuo metu kiekvieną mėnesį iki pat rudens vidurio esame paruošę po muzikinę premjerą. Grįžtame į aktyvų koncertinį ir kūrybinį ciklą, todėl kiekvieną mėnesį pristatysim vis po naują kūrinį, o rudenį planuojam surengti trečiojo albumo koncertinį turą. Norime pradžiuginti ir mūsų muziką mėgstančius, ir mus tik atrandančius klausytojus, kuriuos kviesime atrasti mūsų naujus garsus ir kartu šokti. Jau netrukus paskelbsime keletą vasaros koncertų datų. O kol kas tegul meilė atgyja!

Išgirskite:

VIDEO: Proper Heat - Love Becomes Alive

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius