Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 17

Nuo ko viskas prasidėjo: prisiminkite didžiausių popdivų debiutines dainas

Šiandien jos – didžiausios popscenos žvaigždės, turinčius milijonines gerbėjų armijas, o jų dainas niūniuoja ir koncertų laukia žmonės iš visų pasaulio kampelių. Tačiau kokia buvo pradžių pradžia – ar dar prisimenate debiutines garsiausių pasaulio atlikėjų dainas, su kuriomis jos pradėjo savo šlovės kelią?
Britney Spears, Mariah Carey, Christina Aguilera, Pink ir Adele savo karjeros pradžioje
Britney Spears, Mariah Carey, Christina Aguilera, Pink ir Adele savo karjeros pradžioje / Vida Press nuotr.

Pavyzdžiui Britney Spears neatsiejama nuo savo debiutinio singlo „...Baby One More Time“, kuris ją dar paauglę akimirksniu ir visiems laikams pavertė popprincese, o štai pirmąją plačiajai visuomenei pristatytą Adele dainą girdėję greičiausiai tik patys ištikimiausi jos gerbėjai – britės debiutas nebuvo itin sėkmingas ir didžiosios šlovės ji sulaukė tik su antru albumu ir jo dainomis „Rolling in the Deep“, „Someone like You“ ir „Set Fire to the Rain“.

15min kviečia prisiminti garsiausių šių dienų popdainininkių debiutines dainas, su kuriomis jos pradėjo savo kelią į muzikos olimpą.

RIHANNA

Vieną hitą po kito kepanti Rihanna (29 m.) muzikos pasaulyje debiutavo 2005-ųjų gegužę su šokių aikšteles užvaldžiusia daina „Pon de Replay“, kai dainininkei tebuvo 17 metų.

VIDEO: Rihanna - Pon de Replay (Internet Version)

TAYLOR SWIFT

Šiuo metu Taylor Swift (27 m.) – viena didžiausių popmuzikos žvaigždžių, tačiau karjerą ji pradėjo ir išgarsėjo kaip kantri dainininkė.

Debiutinis 16-metės Taylor Swift singlas „Tim McGraw“ pasirodė 2006-ųjų birželį, tačiau galiausiai jis tapo pačiu silpniausiu debiutinio dainininkės albumo singlu – jį populiarumu gerokai pranoko „Our Song“, „Picture to Burn“, „Should've Said No“ ir „Teardrops on My Guitar“.

VIDEO: Taylor Swift - Tim McGraw

KATY PERRY

23-ejų Katy Perry, kuriai šiandien – 32-eji, pasauliui prisistatė 2007-ųjų lapkritį su daina „Ur So Gay“ – kažkur gal ir girdėta, tačiau jau seniai pamiršta ir vėlesnių jos hitų užgožta daina. Su šia daina buvo mėginama sukelti susidomėjimą nauja atlikėja ir po kelių mėnesių turėjusiu pasirodyti jos albumu, tačiau to padaryti nepavyko – „Ur So Gay“ nė nepateko į „Billboard“ šimtuką...

2008-ųjų birželį pasirodė Katy Perry albumas „One of the Boys“, kuriame buvo tokie ją išgarsinę hitai kaip „I Kissed a Girl“, „Thinking of You“ ir „Hot n Cold“, tad „Ur So Gay“ labai greitai buvo nustumta į antrą planą.

VIDEO: Katy Perry - Ur So Gay (Official)

BEYONCE

Iki pradėdama solinę karjerą popscenos karalienė Beyonce (36 m.) šešerius metus dainavo grupėje „Destiny's Child“, tačiau 2003-iaisiais tuo metu 21-erių mergina nusprendė išbandyti jėgas kaip solo atlikėja. Ir dabar jos muzikinė karjera neretai būna skiriama į „prieš „Crazy in Love“ ir „po „Crazy in Love“.

2003-iųjų gegužę pasirodžius debiutiniam soliniam singlui „Crazy in Love“ Beyonce dar dainavo grupėje „Destiny's Child“, tačiau didžiulis šios dainos populiarumas įrodė, kad ji pajėgi egzistuoti muzikos pasaulyje kaip individuali nepriklausoma atlikėja, tad neilgai trukus jos grupė iširo, o solinė Beyonce karjera kaip reikiant įsibėgėjo.

VIDEO: Beyonce ir Jay-Z – „Crazy in Love“

LADY GAGA

Dabartinis muzikos pasaulis sunkiai įsivaizduojamas be ekscentriškos ir išskirtiniu talentu apdovanotos Lady Gagos (31 m.), o jos pradžia buvo 2008-ųjų balandį su šokių muzikos hitu „Just Dance“, populiariu iki pat šiolei.

Lady Gagai tuo metu buvo 22-eji ir ji it viesulas įsiveržė į muzikos pasaulį – šokiravo savo neįprastais sceniniais kostiumais ir išskirtiniais vaizdo klipais.

VIDEO: Lady Gaga - Just Dance ft. Colby O'Donis

BRITNEY SPEARS

Didysis Britney Spears (35 m.) debiutas, nulėmęs tolesnę jos karjerą ir pasaulinę šlovę, įvyko 1998-ųjų spalį pasirodžius nemirtingajam hitui „...Baby One More Time“.

16-metė debiutantė akimirksniu buvo praminta popprincese ir šis titulas prie jos pavardės lipdomas iki pat šių dienų.

VIDEO: Britney Spears - ...Baby One More Time

CHRISTINA AGUILERA

Išskirtinio vokalo atlikėja debiutavo 1999-ųjų birželį su daina „Genie In A Bottle“, kai Christinai Aguilerai (36 m.) buvo 18 metų, ir iš karto buvo supriešinta su neseniai iškilusia kita debiutante Britney Spears. Abi jaunos dainininkės nuolatos buvo lyginamos ir vaizduojamos it didžiausios konkurentės.

Christinos Aguileros debiutas buvo sėkmingas, tačiau kiek vėliau ji prisipažino, kad karjeros pradžioje buvo priversta dainuoti tokias dainas, kurios buvo ne jos skonio, ypač „Genie In A Bottle“.

VIDEO: Christina Aguilera - Genie In A Bottle

CELINE DION

Kai 1990-ųjų kovą pasirodė tuo metu 22-ejų dainininkės Celine Dion (49 m.) daina „(If There Was) Any Other Way“, ji jau beveik dešimtmetį buvo žinoma Kanadoje ir Prancūzijoje, tačiau dainuodavo tik prancūziškai ir jos klausytojų ratas buvo gana ribotas.

Nusprendusi „paimti“ tarptautinę publiką, jai Celine Dion prisistatė su „(If There Was) Any Other Way“ ir ši daina nors ir nepasiekė stebėtinų aukštumų, tačiau muzikos kritikų buvo priimta gana teigiamai.

VIDEO: Céline Dion - (If There Was) Any Other Way

ARIANA GRANDE

Naująja Mariah Carey vadinamos išskirtinio balso dainininkės Arianos Grande (24 m.) muzikinis debiutas įvyko 2011-ųjų gruodį su daina „Put Your Hearts Up“, kai jai buvo 18 metų ir ji vaidino „Nickelodeon“ kanalo vaikams skirtame seriale „Victorious“.

„Scanpix“ nuotr./Ariana Grande (2011 m.)
„Scanpix“ nuotr./Ariana Grande (2011 m.)

Tik po trejų metų Ariana Grande, jau apšilusi kojas muzikos pasaulyje, atsisveikinusi su „Nickelodeon“ ir iš esmės pakeitusi savo muzikos skambesį, atvirai prisipažino, kad ji nekentė savo debiutinės dainos bei jos vaizdo klipo. Interviu žurnalui „Rolling Stone“ dainininkė sakė, kad „Put Your Hearts Up“ buvo skirta vaikų auditorijai ir ją dainuodama ji jautėsi „labai neautentiška ir dirbtina“.

„Tai buvo blogiausias mano gyvenimo momentas. Vaizdo klipui jie man padarė prastą dirbtinį įdegį ir įvilko į princesišką suknelę bei liepė dūkti gatvėje. Visa tai buvo it iš pragaro. Aš vis dar sapnuoju košmarus apie tai, priverčiau paslėpti tą klipą mano „Vevo“ kanale“, – savo debiutinę dainą negailestingai kritikavo Ariana Grande.

VIDEO: Ariana Grande - Put Your Hearts Up (Official Video) HD

SHAKIRA

Kai 2001-ųjų rugpjūtį radijo stotis pasiekė sodraus balso 24-erių kolumbietės daina „Whenever, Wherever“, Shakira (40 m.) jau buvo išleidusi net keturis albumus ispanų kalba, kurie buvo populiarūs Lotynų Amerikoje.

Tačiau kolumbietė norėjo išplaukti į platesnius vandenis, tad įrašė anglišką albumą ir pasauliui prisistatė su energinga ir iki šiol mėgstama daina „Whenever, Wherever“.

VIDEO: Shakira - Whenever, Wherever

PINK

Dainininkės Pink (38 m.) debiutas – vienas iš tų, kuriuos pasaulis spėjo labai greitai pamiršti. Pripažinkite, dainos „There You Go“ greičiausiai net nesate girdėję...

„There You Go“ pasirodė 2000-ųjų vasarį, kai Pink buvo 20 metų. Ši daina buvo iš debiutinio atlikėjos albumo „Can't Take Me Home“. Nors daina visai neblogai pasirodė JAV, Australijos ir Didžiosios Britanijos topuose, tačiau pasaulinio pirpžinimo Pink sulaukė tik pasirodžius antrajam albumui „Missundaztood“, kuriame buvo dainos „Just Like a Pill“, „Get the Party Started“, „Don't Let Me Get Me“ ir „Family Portrait“.

VIDEO: P!nk - There You Go
Vida Press nuotr./Pink (2000 m.)
Vida Press nuotr./Pink (2000 m.)

MILEY CYRUS

2007-ųjų rugsėjį pasirodė debiutinė 14-metės Miley Cyrus (24 m.), kuri tuo metu buvo labiau žinoma kaip vaikų pamėgto serialo „Hana Montana“ žvaigždė, daina „See You Again“.

Vėliau Miley Cyrus, panašiai kaip ir Ariana Grande, sakė nemėgusi savo muzikos bei įvaizdžio, kurį kūrė prodiuseriai, ir dabar ji yra visiškai kitokia.

VIDEO: See You Again - Miley Cyrus

ADELE

Šiandien visas pasaulis eina iš proto dėl britės Adele (29 m.) dainų, tačiau jos karjeros pradžia su debiutine daina toli gražu nesukėlė tokios psichozės kaip „Rolling in the Deep“ ar „Hello“.

Vida Press nuotr./Adele (2008 m.)
Vida Press nuotr./Adele (2008 m.)

„Hometown Glory“ pasauliui buvo pristatyta 2007 metų spalį, kai Adele buvo 19 metų. Ši daina – apskritai pirmoji, kurią Adele parašė. Nors „Hometown Glory“ Adele ir neišgarsino visame pasaulyje, tačiau už ją debiutantė buvo nominuota „Grammy“ apdovanojimui, tiesa, tada laimėjo Beyonce hitas „Halo“.

VIDEO: Adele - Hometown Glory

JENNIFER LOPEZ

Seksualioji popscenos deivė Jennifer Lopez (48 m.) muzikos pasaulyje debiutavo 1999-ųjų gegužę su daina „If You Had My Love“, kai jai buvo 29-eri ir ji jau buvo gerai žinoma aktorė. Jennifer Lopez ambicijos užkariauti ne tik Holivudą, bet ir muzikos pasaulį pasirodė esančios ne perdėtos – jos debiutinė daina tapo viena iš komerciškai sėkmingiausių tų metų dainų.

VIDEO: Jennifer Lopez - If You Had My Love (Official Video)

MARIAH CAREY

Debiutinis popscenos divos Mariah Carey (47 m.) singlas „Vision Of Love“ pasauliui pristatytas 1990-ųjų gegužę, kai unikalaus balso savininkei buvo 21-eri. Jis buvo labai populiarus ir iš karto šovė į pirmas topų vietas. Šią dainą atlikėja iki pat šiolei įtraukia į savo gastrolių repertuarus.

VIDEO: Mariah Carey - Vision Of Love

GWEN STEFANI

Grupėje „No Doubt“ Gwen Stefani (47 m.) dainavo nuo 1994-ųjų, tačiau solinę karjerą pradėjo tik po dešimties metų. 2004-ųjų rugsėjį pristatyta debiutinė solinė tuo metu 34-erių atlikėjos daina „What You Waiting For?“ – ji sulaukė ne tik teigiamų muzikos kritikų įvertinimų (buvo nominuota ir „Grammy“ apdovanojimui), bet ir komercinės sėkmės.

VIDEO: Gwen Stefani - What You Waiting For? (Extended Explicit Version)

MADONNA

Dabartinė popkaralienė Madonna (59 m.) muzikos pasaulyje debiutavo 1982-aisiais su daina „Everybody“, kai jai buvo 24-eri.

„Everybody“ nesulaukė populiarumo ir net nepateko į „Billboard“ geriausių dainų šimtuką, tačiau ji buvo ganėtinai populiari šokių muzikos topuose ir padėjo jaunai atlikėjai gauti užsakymų koncertuoti klubuose. Tiesa, nors daina ir nebuvo itin populiari pasaulyje, Madonna savo debiutinę dainą vis dar atlieka koncertuodama savo pasaulinėse gastrolėse.

Madonną pasauline žvaigžde pavertė trečiasis jos singlas „Holiday“, pasirodęs 1983-iųjų rugsėjį.

VIDEO: Madonna - Everybody (Official Video)
Vida Press nuotr./Madonna (1987 m.)
Vida Press nuotr./Madonna (1987 m.)

SELENA GOMEZ

Šiandien dėl Selenos Gomez (25 m.) iš proto eina milijoninė gerbėjų armija, ji – pats populiariausias žmogus „Instagram“ tinkle. O jos karjera prasidėjo vaikų kanale „Disney“, kur ji penkerius metus vaidino seriale „Wizards of Waverly Place“. 2008-aisiais tuo metu 16-metė mergina su keturiais vaikinais susibūrė į grupę „Selena Gomez & the Scene“ ir po metų pristatė debiutinį savo singlą „Falling Down“.

Grupė buvo ganėtinai populiari (dainą „Love You like a Love Song“ tikrai dar prisimenate) ir išleido tris albumus, tačiau 2011-aisiais Selena Gomez nutarė pradėti savarankišką muzikinę karjerą. 2013-aisiais pasirodė jau debiutinis jos kaip solo atlikėjos albumas „Stars Dance“, kurio debiutinė 2013-ųjų balandį pasirodžiusi daina „Come & Get It“ tapo išties labai populiari.

VIDEO: Selena Gomez & The Scene - Falling Down
VIDEO: Selena Gomez - Come & Get It

DEMI LOVATO

Sodraus balso savininkė Demi Lovato (25 m.) buvo „išugdyta“ vaikų televizijos kanalo „Disney“ – debiutinė 16-metės daina „Get Back“ pasirodė 2008-ųjų rugpjūtį. Dabar balsingosios Demi Lovato muzika gerokai skiriasi nuo tos, su kuria ji pradėjo dainininkės karjerą.

VIDEO: Demi Lovato - Get Back

KELLY CLARKSON

Muzikinio projekto „Amerikos dievaitis“ („American Idol“) pirmoji nugalėtoja Kelly Clarkson (35 m.) oficialiai prisistatė 2002-ųjų rugsėjį su balade „A Moment Like This“, kuri populiarumo sulaukė ne tik JAV, kur buvo rodomas šou, bet ir visame pasaulyje. Kelly Clarkson tapo viena pirmųjų pasaulinio lygio dainininkių, kurias „atrado“ šiuo metu itin populiarūs muzikiniai talentų projektai.

VIDEO: Kelly Clarkson - A Moment Like This

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius