-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 26

„Pink Floyd“ legendos Rogerio Waterso koncertas Kaune – su politikos prieskoniu: „Trumpas yra kiaulė“

Vienas geriausių roko muzikos istorijoje kompozitorių ir atlikėjų, grupės „Pink Floyd“ legenda, 74-erių Rogeris Watersas surengė pirmąjį koncertą Lietuvoje. Legendinio muzikanto pasaulinių gastrolių „Us + Them“ koncertas sekmadienio vakarą sudrebino Kauno „Žalgirio“ areną.
„Pink Floyd“ legendos Rogerio Waterso koncertas Kaune
Roger Waters koncerto akimirkos / 15min nuotr.

Koncerto metu Rogeris Watersas pristatė garsiausias „Pink Floyd“ ir geriausias savo solo dainas. Muzikos gerbėjai išgirdo didžiausius R.Waterso solo hitus ir klasika tapusias „Pink Floyd“ dainas iš albumų „Wish You Were Here“, „The Wall“, „Animals“ ir „Dark Side Of The Moon“.

Taip pat R.Watersas atliko geriausias dainas iš 25-erius metus laukto naujo solo albumo „Is This The Life We Really Want?“, kuris buvo išleistas šių metų birželį.

Ištikimi gerbėjai koncerto laukė ir dėl įspūdingų pasirodymų. Savo koncertus muzikantas paverčia tikrais roko spektakliais, kuriuose naudoja didžiules dekoracijas ir milžiniško pločio ekranus, kuriuose rodomos įspūdingos vaizdo projekcijos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Roger Waters koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Roger Waters koncerto akimirkos

R.Watersas garsėja kaip itin gigantiškų šou kūrėjas, kurio dauguma koncertų yra apipinti legendomis.

Savo pasirodymuose atlikėjas naudoja tik pačią moderniausią garso ir vaizdo techniką, kurių dėka jo koncertai prilygsta meno kūriniui.

Ilgus mėnesius trukęs pasiruošimas pasiteisino su kaupu – gerbėjai šluote šlavė bilietus į R.Waterso koncertus JAV ir Kanadoje. Ne ką mažiau sėkmės jis sulaukė ir sekmadienio vakarą. Skelbiama, kad lietuviai tiesiog išgraibstė bilietus – išparduotos visos sėdimos vietos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Roger Waters koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Roger Waters koncerto akimirkos

Koncerte – politinis pasipriešinimas

Grupė „Pink Floyd“ nevengė garsiai reikšti savo nuomonės ar politinio požiūrio. O koncerte Kaune grupės narys išliko ištikimas sau – paskelbus koncerto pertrauką didžiuliuose ekranuose pasirodė jo „žinutė“.

Galimai atsižvelgęs į faktą, kad šiuo metu Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu vieši Lietuvoje, besikreipęs į tūkstantinę minią, R.Watersas skatino „nemeilikauti B.Netanyahu“, „priešintis Izraelio antisemitizmui“.

Pertraukos metu legenda atkreipė dėmesį ir į kitas problemas, ir kvietė pasipriešinti pelnymuisi iš karo, net „Facebook“ įkūrėjui Markui Zuckerbergui.

Ekranuose paminėtas ir J.Assange'as, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Tiesa, pertrauka pasibaigė kiek pozityvesne nata – skatinimu rūpintis planeta, neteršti vandenynų.

15min nuotr. /Rogerio Waterso koncerto akimirka
15min nuotr. /Rogerio Waterso koncerto akimirka

Vis dėlto Rogeriui Watersui grįžus į sceną politiniai ir socialiniai motyvai tęsėsi. Šį kartą roko legenda pašiepė JAV prezidentą Donaldą Trumpą, kuris ekranuose pavaizduotas padažytomis lūpomis, apsivilkęs moterišku trikotažu. Pasirodė ir segmentas, kuriame prezidentas vaizduojamas visiškai nuogas.

Nuskambėjo ir frazė, kurią Rogeris Watersas sako viso turo metu: „Trumpas yra kiaulė“.

Tiesa, R.Watersas savo nuomonę aiškiai išdėstė ne tik Lietuvoje – su šiuo politiškai aktyviu turu jis keliauja po visą Europą, JAV ir Kanadą.

VIDEO: Rogeris Watersas Kaune keikė pasaulį valdančias kiaules ir gėrė šampaną

Apie R.Watersą

74-erių metų kompozitorius, dainininkas ir bosistas R.Watersas buvo pagrindinis „Pink Floyd“ vizijų ir idėjų kūrėjas.

1965 m. jo ir bendražygių Syd Barrett, Richard Wright ir Nick Mason sukurta grupė tapo viena populiariausių ir įtakingiausių roko muzikos istorijoje. „Pink Floyd“ pardavė daugiau nei 250 mln. įrašų, o grupės albumas „The Dark Side Of The Moon“ iki šiol yra vienas perkamiausių pasaulyje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Roger Waters koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Roger Waters koncerto akimirkos

Jungtinėse Amerikos Valstijose šis įrašas perkamiausių sąrašuose išsilaikė rekordinį laiką – net 741 savaites. Ne mažesnio populiarumo sulaukė grupės albumas ir to paties pavadinimo muzikinio filmo garso takelis „The Wall“. Grupę „Pink Floyd“ R.Waters paliko 1985 m. ir pradėjo solo karjerą.

Legendinis „Pink Floyd“ idėjų kūrėjas gastroles Senajame žemyne surengė po penkerių metų pertraukos. 2010-2013 m. Europoje koncertavęs R.Waters tada pristatė programą „The Wall Live“. Tada buvo surengta 219 koncertų, kuriuose apsilankė daugiau nei 4 mln. žiūrovų. Šios gastrolės iki šiol yra pelningiausias solo atlikėjo turas muzikos istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius