TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Pluie de Comètes“ pristato romantišką kūrinį „Beautiful Eyes“: „Jis idealiai tinka lėtam šokiui“

Nostalgiskos ir svajingos elektroninės muzikos duetas „Pluie de Comètes“, klausytojams pažįstamas iš šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalo, pristato savo antrąjį singlą „Beautiful Eyes“. Grupės nariai – Justė Kraujelytė ir Saulius Sakavičius – tęsia kelionę šiltuose ir nostalgiškuose skambesiuose ir šį kartą dalinasi idealiai lėtam šokiui tinkančiu kūriniu.
„Pluie de Comètes“
„Pluie de Comètes“

Kaip rašoma pranešime spaudai, 2018-aisiais susikūręs duetas paskutinius kelerius metus kuria įkvepti 7-9 dešimtmečių muzikos – disco, synth pop, prancūziškos ir itališkos pop bei šokių muzikos skambesių, taip pat – jiems giminingų šiuolaikinių stilių – indie dance, nu-disco.

„Šiame kūrinyje ir vėl pasineriame į svajones, šį kartą – romantiškas, lengvas, primenančias pagaliau jau besiskleidžiantį pavasarį. Kūrinyje norėjome perteikti įsimylėjimo ar pirmojo stipraus susižavėjimo nuotaiką – širdies virpuliukus susitikus dviejų žmonių akims – pasakoja Justė. – Kartais tokie pirmieji susižvalgymai virsta meilės istorijomis, o kartais – lieka trumpu, tačiau maloniu nuotykiu vieno žmogaus vaizduotėje“.

Justė Kraujelytė
Justė Kraujelytė

„Kurdami kūrinio vaizdo klipą įsivaizdavome jaukią diskoteką, lėtą šokį, kai poros susiglaudžia ir pasineria į svaigų būvį – sako Saulius. – Ore tvyrantis širdžių virpulys, šaudantys žvilgsniai – norėjome išryškinti, paanalizuoti būtent šį jausmą, kurį galėčiau pavadinti susižavėjimu ar simpatija, arba angliškai „crush“, patyrinėti kaip jis vystosi ar tiesiog praeina, bet vistiek suteikia mums malonių išgyvenimų. Manau, tokį kūrybinį priėjimą galima pavadinti „emociniu impresionizmu“.

,,Klipo kūrybiniame procese dirbo ta pati komanda, su kuria kūrėme ,,Be careful“ – operatorius Ričard Žygis, režisierius Aurimas Bačinskas, šviesų dailininkas Dvydas Bačinskas, daug prie kūrybinių sprendimų, dailės ir stiliaus bei viso išpildymo prisidedame patys. Labai džiaugiamės dėl to, kad galėjome klipą filmuoti Kirtimų kultūros centre, kuris ne tik mus labai draugiškai priėmė, bet visomis prasmėmis visiškai atitiko mūsų įsivaizduojamą, šiek tiek mokyklos šokius primenančią salę ir sceną. Esame labai dėkingi antro plano aktoriams, kurių dėka galėjome perteikti visą dainos svajingumą šokiuose, tą jausmą, kai šiek tiek nedrąsu, bet kartu ir labai smalsu, jautru.

Manau, tokie susižavėjimai, trumpos istorijos, tikros ar įsivaizduojamos – kaip taikliai pastebėjo vienas iš klipe besifilmavusių aktorių – „vieno šokio nuotykis“ – praturtina mūsų kasdienybę. Tikros ar išgalvotos fantazijos, scenarijai leidžia išgyventi juos tarsi tikrovės įvykius. Tikriausiai ne vienas esame patyrę situacijų, kai gatvėje, troleibuse ar šokių aikštelėje susitinka žvilgsniai, galbūt nedrįstame prieiti, užkalbinti, o po to mintyse sukame ,,kas būtų, jeigu būtų?’’. Vaizduotė gali sukurti 100 įdomiausių istorijų! Apie tai ir mūsų naujasis kūrinys, kuris kviečia leistis į nuotykius ateinantį pavasarį bei vasarą“, – papildo Justė.

Justė Kraujelytė
Justė Kraujelytė

Šiuo metu „Pluie de Comètes“ aktyviai dirba prie EP albumo kūrimo, kurį ketina pristatyti vasaros pradžioje, o taip pat ruošiasi būsimiems koncertams. Planuose – keletas koncertų įvairiose Lietuvos miestuose, kurortuose.

„Norime susitikti, susipažinti ir leisti prisiliesti bei patirti mūsų gyvą skambesį klausytojams. Metai buvo labai produktyvūs, turime daug planų ir svajonių, visai greitai pasirodys ir dar vienas albumo kūrinys, tačiau didžiausias džiaugsmas yra ne tik kurti, bet ir atlikti savą kūrybą scenoje’’, – sako Justė.

„Kaskart susitikę šlifuojame kūrinius, konceptualizuojame jų ne tik muzikinį, bet ir vizualinį pateikimą, būsimų koncertų scenografijos detales. Tai yra labai malonus procesas“, – sako Saulius.

„Labai nekantraujame kuo greičiau pasidalinti savo muzika, savo atradimais su klausytojais“, – papildo Justė.

Duetas debiutavo šiais metais su kūriniu „Be Careful“ šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir pateko į finalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius