-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 5 metų pertraukos į Vilnių grįžta Davidas Garrettas: surengs vienintelį šou Lietuvoje

Kovo 10 d. Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ savo pasirodymą surengs pasaulinio garso smuikininkas Davidas Garrettas. Koncertas Vilniuje yra įtrauktas į atlikėjo gastrolinį turą „David Garrett Iconic Tour“, kurio metu klasikinės muzikos žvaigždė pristatys savo naujausią albumą „Iconic“.
Davidas Garrettas
Davidas Garrettas / Ch.Köstlino nuotr.

Dėl naujojo albumo, Davidas Garrettas pasaulyje tituluojamas Paganiniu tarp popmuzikos atlikėjų ir Jimiu Hendrixu tarp smuikininkų, atiduoda duoklę puikiems aukso amžiaus smuiko meistrams, kurių muzika vaikystėje įkvėpė jį patį. „Iconic“ pasirodymų metu smuiko žvaigždė scenoje koncertuoja trio su gitara bei bosu, o programoje skamba klasikinės muzikos šedevrai.

Pedro Bacerros nuotr./Davidas Garrettas
Pedro Bacerros nuotr./Davidas Garrettas

Albumas „Iconic“ buvo išleistas 2022 m. lapkričio 4 d. muzikos įrašų kompanijos „Deutsche Grammophon“ ir akimirksniu užėmė 4-ąją vietą Vokietijos popmuzikos topuose, kas yra neabejotina sėkmė klasikinės muzikos albumui. Pernai pavasarį Vokietijoje prasidėjo pasaulinis turnė „David Garrett Iconic Tour“, kurio metu muzikantas rengia per 100 koncertų – turo žemėlapis apima Austriją, Šveicariją, Liuksemburgą, Daniją, Lenkiją, Italiją, Gruziją, Turkiją, Jungtinius Arabų Emiratus, Australiją, Singapūrą, Meksiką, Kiniją ir kitas valstybes. Šis turnė yra neįtikėtinai sėkmingas atlikėjui ir jo scenos kolegoms, nes beveik į visus koncertus bilietai yra išparduoti!

Ch.Köstlino nuotr./Davidas Garrettas
Ch.Köstlino nuotr./Davidas Garrettas

Davidas Garrettas

Davidas Christianas Bongartzas (toks tikrasis muzikanto vardas) gimė 1980 m. Achene, Vokietijoje. Vunderkindas, į rankas smuiką paėmęs vos ketverių, debiutavo scenoje būdamas 10-ties ir tapo jauniausiu atlikėju (13 m.), pasirašiusiu sutartį su prestižine muzikos įrašų kompanija „Deutsche Grammophon“. Sulaukęs vos penkiolikos, D. Garrettas įrašė visus 24 Paganinio kaprizus – neabejotinai vienus sudėtingiausių kada nors parašytų kūrinių smuikui. Dar būdamas vaiku, Davidas jau koncertavo kartu su tokiais pasaulinio garso grandais kaip Claudio Abbado, Zubinu Mehta ir Yehudi Menuhinu.

Davidas Garettas – „Bitter Sweet Symphony“:

VIDEO: David Garrett - Bitter Sweet Symphony (Official Video)

1999 m. talentingasis muzikantas buvo priimtas į prestižinę Juilliard mokyklą Niujorke, kur tapo legendinio smuikininko Itzhako Perlmano mokiniu. Baigęs studijas, Davidas Garrettas nėrė į „crossover“ muzikos žanrą, savo roko žvaigždės charizma ir atlikimo virtuoziškumu ištrindamas ribas tarp Mozarto ir „Metallicos“. Per savo karjerą išleidęs 22 studijinius albumus ir pasaulyje pardavęs daugiau kaip 4,5 mln. įrašų, velnio smuikininku ir širdžių ėdiku tituluojamas muzikantas yra koncertavęs su Londono, Vienos, Milano ir kitais garsiais simfoniniais orkestrais, diriguojant tokiems iškiliems klasikinės muzikos dirigentams kaip Zubinas Mehta, Christophas Eschenbachas, Riccardo Chailly ir Andrés Orozco-Estrada.

Davido Garretto ir Nicole Scherzinger duetas:

VIDEO: David Garrett - Nicole Scherzinger - Serenity - Studio Session

Davidas Garrettas yra pelnęs 25 aukso ir 17 platinos apdovanojimus ne tik Europoje, bet ir Meksikoje, Honkonge, Brazilijoje, Singapūre ir kitose šalyse. 2013 m. muzikantas debiutavo kine, sukūręs Niccolo Paganini vaidmenį filme „Velnio smuikininkas“. Pernai D.Garrettas išleido autobiografinę knygą „Jei tik jūs žinotumėte“, kuri užėmė antrąją vietą „Der Spiegel“ bestselerių negrožinės literatūros kūrinių tope. Šiuo metu smuiko superžvaigždės instrumentų arsenale yra Stradivarijaus „Ex Busch“ (1716) ir Guarneri del Gesù darbo smuikai „Pugnani“ (1734) bei „Baltic“ (1731).

Koncertas vyks 2024 m. kovo 10 d. 19:00 val. Vilniaus koncertų salėje „Compensa“. Bilietus platina www.bilietai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius