-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 18

Po A.Mamontovo sprendimo – V.Ušacko atsakas dėl tariamų ryšių su Rusija

Atlikėjui Andriui Mamontovui paskelbus, kad atsisako planų koncertuoti „Avia Solutions Group“ arenoje, įmonės valdybos narys Vygaudas Ušackas paviešino bendrovės poziciją. Jis pabrėžia, kad prasidėjus karui, „Avia Solutions Group“ viena pirmųjų išėjo iš Rusijos rinkos, o bendrovės kapitalas priklauso europiečiams ir amerikiečiams.
Andrius Mamontovas, Vygaudas Ušackas
Andrius Mamontovas, Vygaudas Ušackas / Irmanto Gelūno / BNS ir Josvydo Elinsko nuotr.

Andrius Mamontovas apie sprendimą keisti koncertų salę paskelbė po to, kai vieta sulaukė kritikos dėl galimų „Avia Solutions Group“ ryšių su Rusija.

Pats dainininkas ketvirtadienį teigė, kad ASG arenoje koncertas neįvyks „dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių“, bet jų neįvardijo.

Algirdo Kubaičio / BNS nuotr./Andrius Mamontovas
Algirdo Kubaičio / BNS nuotr./Andrius Mamontovas

Įmonių grupės „Avia Solutions Group“ valdybos narys bei „Avia Solutions Group“ arenos valdybos pirmininkas Vygaudas Ušackas po minėtos žinios išplatino pareiškimą. Jame teigia, kad „Avia Solutions Group“ yra Europos ir JAV kapitalo įmonė, pritraukusi istoriškai didžiausias Lietuvoje JAV investicijas, siekiančias net 300 mln. eurų, veikianti 68 valstybėse, bet ne Rusijoje.

Lukas Balandis / BNS nuotr./ Vygaudas Ušackas
Lukas Balandis / BNS nuotr./ Vygaudas Ušackas

„Griežtai laikomės JAV ir Europos šalių sankcijų politikos. Priešingai nei kartais klaidingai teigiama, 2020-ųjų vasarį atsisakėme aptarnauti „Prigožino lėktuvą“, nors valstybinės institucijos davė leidimą jam skristi ir nusileisti Vilniaus oro uoste. „Avia Solutions Group“ jau nuo 2014 metų nuosekliai mažino verslus Rusijos rinkoje, o šiemet, prasidėjus karui, buvo viena pirmųjų tarptautinių įmonių, išėjusių iš Rusijos rinkos“, – portalo 15min gautame komentare teigė jis.

V.Ušackas sakė, kad įmonių grupė, kartu su JAV investuotojais, ir toliau plečia veiklą Vakaruose, kasmet įsigydama po 5-6 naujas įmones Šiaurės Amerikoje ir Europoje, o Lietuvoje aktyviai vysto modernų aviacijos technologijų miestelį.

Pasak jo, netolimuose planuose – „Avia Solutions Group“ arenos remontas, po kurio arena taps viena moderniausių sporto ir kultūrinių renginių vietų Baltijos šalyse.

Primename, kad rugsėjo 3-iąją Vilniuje planuotas A.Mamontovo koncertas perkeltas į Kauno „Žalgirio“ areną ir vyks gruodžio 25-ąją.

„Skubu nuraminti visus, įsigijusius bilietą į Vilniaus koncertą – Jūsų turimas bilietas galioja. Šalia atsiprašymo už sukeltus nepatogumus, pažadu, kad pasikeitusieji bilietą gaus dovaną – naujausią kompaktinę plokštelę „Paleisk“.

Koncertas KITOKS PASAULIS. KALĖDOS bus papildytas naujomis dainomis, dar įspūdingesniais sceniniais efektais ir, aišku, gera nuotaika, juk Kalėdos – tai stebuklų metas!“, – feisbuke rašė A.Mamontovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius