-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 06 /20:01

Populiarus kultūros baras Palangoje atšaukia visus koncertus: prabilo apie gautą ultimatumą

Žinomas kultūros baras Palangoje „Kablys + Jūra“ paskelbė netikėtą žinią – atšaukia visus vasaros koncertus. Populiarios kurorto vietos atstovai išplatino pranešimą, kuriame papasakojo, kodėl buvo priversti imtis tokių priemonių.
Kultūros baras Palangoje „Kablys + Jūra“
Kultūros baras Palangoje „Kablys + Jūra“ / Organizatorių nuotr.

Palangoje esančiame kultūros bare „Kablys + Jūra“ šeštadienį koncertuos atlikėja Gintė Sičiūnaitė. Kaip skelbiama socialiniuose tinkluose, tai bus paskutinis koncertas, vyksiantis šioje vietoje.

„Regis, vasara tik įpusėjo, tačiau šeštadienį vyksiantis palangiškės Gintės koncertas mūsų vasaros rezidencijoje bus paskutinysis. Į jį kviečiame nemokamai.

Įsigijusiems bilietus į šį ir kitus suplanuotus koncertus, pinigus grąžinsime. Dėl bilietų grąžinimo kreipkitės el. paštu: edvinas@mankablys.lt“, – skelbė baro atstovai.

Tą pačią dieną feisbuke paviešintas įrašas, kuriame „Kablys + Jūra“ teigė, kad koncertus atšaukia dėl jiems iškelto valdžios institucijų ultimatumo.

„Savo vasaros rezidenciją Palangoje atsidarėme prieš gerus dešimt metų. Tuo metu kurortas sprendė ne „koncertų keliamo triukšmo“, o kur kas rimtesnes problemas. Kalbame apie minias marozų, suvažiavusių savaitgaliui Basanavičiaus gatvėje padaužyti kriaušę, hipsterių ar vienas kitą.

Išsinuomoję apleistą parodų paviljoną, savo jėgomis jį sutvarkėme ir pradėjome daryti tai, ką labiausiai mylime ir ko labiausiai trūko – po tiek laiko galime sakyti – mūsų miestui. Tai kokybiška ir aktuali muzika, šokiai, menas ir geras maistas.

Esame nemaža dalis tos dabartinės Palangos, kuri tokia virto mūsų ir draugų kaip kad „I Love Palanga“, „Rąžė“, „Vaidilutė“ bei kitų dėka. Todėl itin gaila, kad miestui galų gale tapus šiuolaikinio išsilavinusio ir liberalaus jaunimo traukos centru, tenka baigti savo gyvos muzikos koncertų istoriją.

Kalbame apie ultimatumą, kurį gavome iš tam tikrų institucijų atstovų. Šiems atrodo, kad kelių valandų koncertai, nepažeidžiantys jokių galiojančių įstatymų dėl triukšmo ir garsios muzikos laiko apribojimų, ar tai sužlugdys šalia įsikūrusį viešbutį, ar tai išgąsdins Birutės parke perinčius kormoranus. Ultimatumo pasirinkimai labai aiškūs, tad siekdami išlaikyti „Kablio“ ambasadą Palangoje turime atsisakyti visos vasaros koncertų planų.

Gaila dešimt metų darbo, gaila atlikėjų, kurie kaskart džiaugiasi galėdami pas mus sugrįžti, gaila jų gerbėjų, gaila reguliarių lankytojų, kasmet klausinėjusių apie programą, bet labiausiai gaila, kad 2023 metais Lietuvoje prasideda žaidimai be taisyklių, be argumentų, be kompromisų, ir tik su viena taisykle – „nes aš taip pasakiau“.

Taigi, šį savaitgalį vyksiantis palangiškės Gintės koncertas gintė | Palanga bus paskutinysis, o visus kitus koncertus tenka atšaukti. Tačiau paskutinįjį mes jums dovanojame – įėjimas nekainuos. O pats „Kablys“ bus tylesnis, ramesnis, tačiau vis dar jaukus, skanus ir kvepiantis. Bent jau kol vėl nesulauksime „nes aš taip pasakiau“ apie viešbučiams, kormoranams ar biurokratams kenkiančius bandelių kvapus“, – rašoma „Kablys + Jūra“ feisbuke.

Kiek vėliau šia tema pasisakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Feisbuko grupėje „Mano Palanga“ jis teigė, kad barui tereikia „susitvarkyti su garsu“.

„Niekas jokio „Kablio“ nevaro ir nevarė. Sulaukėme labai daug skundų iš aplinkinių viešbučių, gyventojų dėl labai didelio garso koncertų ar repeticijų metu. Paprašėme susitvarkyti su garsu ir tiek. Su „Kabliu“ nėra ir nebuvo jokių problemų nei praėjusiais, nei užpraėjusiais metais, nebuvo jokių skundų, vyko įvairūs renginiai. Manau, ir šiemet gali susitvarkyti su garsu ir tiek tų problemų“, – rašė Š.Vaitkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius