Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 06 /2011 11 07

Belfaste įvyko 2011-ųjų MTV Europos muzikos apdovanojimai, daugiausia statulėlių gavo Lady Gaga

Visi garsiausių pasaulinių žvaigždžių keliai sekmadienio, lapkričio 6-osios, vakarą vedė į Šiaurės Airijoje esantį Belfastą. Čia vyko 2011-ųjų MTV Europos muzikos apdovanojimai (EMA).
Lady Gaga
Lady Gaga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Renginį daina „Every Teardrop Is a Waterfall“ pradėjo britų roko grupė „Coldplay“. Pagrindine vakaro vedėja tapo aktorė ir dainininkė Selena Gomez. Beje, talentinga 19-metė yra ir popdainininko Justino Bieberio mergina.

Ypač renginiu džiaugėsi gerbėjai – Belfaste jie galėjo pamatyti kone visus šiuo metu „ant bangos“ esančius populiariosios muzikos atlikėjus. Scenoje be „Coldplay“ pasirodė Bruno Marsas, Davidas Guetta, Jasonas Derulo, Katy Perry, Jessie J, Justinas Bieberis, Lady Gaga, LMFAO, grupės „Queen“ nariai, „Red Hot Chili Peppers“, „Snow Patrol“, Davidas Hasselhoffas, gražuolė Bar Refaeli ir daugybė kitų. Dar daugiau žinomų atlikėjų ir grupių sėdėjo žiūrovų gretose laukdami, kol paaiškės MTV EMA nugalėtojai.

Dar prieš prasidedant šou Geriausių alternatyviosios muzikos atlikėjų statulėlę gavo praėjusį ketvirtadienį Lietuvoje viešėję „30 Seconds to Mars“. Jie nurungė tokias grupes kaip „Arcade Fire“, „Arctic Monkeys“, „My Chemical Romance“ ir „The Strokes“. Vakaro metu „30 Seconds to Mars“ gavo dar vieną apdovanojimą kaip Geriausia pasaulio scenos grupė.

Daugiausia gerbėjų turinčio atlikėjo statulėlę laimėjo Lady Gaga, su jos „monstriukais“ varžėsi J.Bieberio, „Paramore“ ir „30 Seconds to Mars“ gerbėjai.

AFP/Scanpix nuotr./Renginio vedėja Selena Gomez
Renginio vedėja Selena Gomez

Realybės šou žvaigždės Snookie ir JWow pristatė Geriausio gyvo pasirodymo apdovanojimą, kuris atiteko atlikėjai Katy Perry. Amerikietė nušluostė nosis tokiems konkurentams kaip „Coldplay“, „Foo Fighters“, Lady Gaga ir „Red Hot Chili Peppers“. „Man šis pasirodymas labai brangus, nes jis užtarnautas mano gerbėjų. Esu tokia pavargusi, bet buvo verta“, – džiaugėsi K.Perry.

Papildyta 23.11 val.: Garbė pristatyti Geriausią atlikėją teko „eksgelbėtojui“ Davidui Hasselhoffui. Jis statulėlę įteikė Lady Gagai. Ji, beje, ir vėl nustebino apdaru. Dainininkė pasirodė vilkėdama sidabrinės spalvos tarsi iš folijos pagamintu kostiumu, susiliejusiu su milžiniška skrybėle, per kurią nė nebuvo matyti jos veido. Lady Gaga nurungė kitas nominantes: Adele, Beyonce, Jennifer Lopez ir Katy Perry.

AFP/Scanpix nuotr./Lady Gaga (deainėje) ir Davidas Hasselhoffas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lady Gaga (dešinėje) ir Davidas Hasselhoffas

Po nuotaikingo Bruno Marso pasirodymo scenoje pasirodė K.Perry. Ji jausmingai pristatė grupę „Queen“, kuriai šiemet MTV skyrė garbingą Pasaulinės ikonos apdovanojimą. Atsiimti jo atvyko „Queen“ gitaristas Brianas May ir būgnininkas Rogeris Tayloras. „Nuostabu gauti apdovanojimą iš tokios žavingos atlikėjos, nuostabu būti čia, nes matėme, kaip gimė MTV, o dabar po 40 metų stovime šioje scenoje, nuostabu būti Belfaste“, – dėkojo legendinis B.May.

Geriausiais rokeriais tituluoti amerikiečių rokeriai „Linkin Park“. Grupė gerbėjams dėkojo iš ekrano. Su jais dėl apdovanojimo varžėsi „Coldplay“, „Foo Fighters“, „Kings of Leon“ ir „Red Hot Chili Peppers“.

Lady Gaga atsigabeno mėnulį

Nuskambėjus Jessie J kūriniui „Price Tag“ Geriausiu atlikėju buvo paskelbtas 17-metis J.Bieberis. „Balsavau už Kanye Westą, bet ką jau darysi. Ačiū mano gerbėjams, šeimai, dėl jūsų dabar esu ant scenos“, – šypsojosi vaikinas. Kiti pretendentai tapti geriausiais atlikėjais buvo Bruno Marsas, Davidas Guetta, Eminemas ir Kanye Westas.

Dainininkė Amy Lee iš grupės „Evanescence“ pristatė „Red Hot Chili Peppers“, kurie gyvai atliko naująjį savo hitą „Raindance Maggie“. Geriausiu hiphopo atlikėju tapo Eminemas. Reperis iš ekrano atsiprašė gerbėjų, kad negalėjo atvykti, ir tikino dabar esąs užsirakinęs įrašų studijoje bei dirbantis prie naujų kūrinių. Eminemas pranoko kitus nominantus: Jay-Z ir K.Westą, Lil Wayne‘ą, Pitbullį ir Snoop Doggą.

Efektingą pasirodymą ant didžiulio „mėnulio“ surengė Lady Gaga, dainuoti ji pradėjo prisirakinusi grandinėmis ir ant galvos užsidėjusi skrybėlę, primenančią palydovinę lėkštę. Vėliau atlikėja nusiėmė skrybėlę ir dalį suknelės, pasilikdama kone vienais apatiniais, o pačiame pasirodymo finale Lady Gaga gerbėjams parodė užpakalį.

Papildyta 23.40 val.: Geriausiu nauju atlikėju buvo paskelbtas dainininkas Bruno Marsas. „Niekada nesu buvęs tokioje situacijoje, nežinau, ką daryti. Ačiū jums, mano geriausi gerbėjai, ši statulėlė jums, myliu jus“, – sakė jaunas atlikėjas. Jam nusileido kompanija „Far East Movement“, dainininkė Jessie J, LMFAO ir reperis Wiz Khalifa.

AFP/Scanpix nuotr./Bruno Marsas (centre)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bruno Marsas (centre)

Scenoje – visiškai nuogas vyras

MTV EMA metu pasirodymai vyko ne tik Belfasto „Odyssey“ arenoje, bet ir lauko scenoje, kur pasirodė Jasonas DeRulo bei „Snow Patrol“.

Geriausios dainos nugalėto paskelbti į sceną užlipo aktorė Hayden Panettiere. Tiesa, mergina kartu su visais žiūrovais buvo šokiruota – iš karto po aktorės scenoje pasirodė visiškai nuogas vyras. Prisidengęs lytinius organus jis šiek tiek pabendravo su H.Panettiere ir susitaręs susitikti užkulisiuose išbėgo, darkart parodydamas visas savo „grožybes“.

Lady Gaga už geriausia daina tituluotą „Born This Way“ gavo jau trečią statulėlę. „Žinojau, kad ši daina labai ypatinga. Tai – man didžiausias įvertinimas“, – netramdydama ašarų, drebančiomis rankomis laikydama apdovanojimą kalbėjo dainininkė. Ją scenoje pakeitė J.Bieberis, atlikęs savo dainas „Mistletoe“ ir „Never say never“. Beje, prieš tai užkulisiuose iš reperio Ludacriso rankų jaunas atlikėjas gavo geriausio popatlikėjo statulėlę. Nors iš pradžių tai galėjo pasirodyti pokštas, viskas buvo kuo tikriausia.

Papildyta 00.15 val.: Atiduoti pagarbą šią vasarą užgesusiai Amy Winehouse į sceną pakilo Jessie J. Per ekranus buvo parodytas trumpas filmukas apie atlikėją. Tačiau po reklaminės pauzės MTV EMA ir vėl grįžo prie linksmybių. Už didžėjaus pulto scenoje pasirodė Davidas Guetta, Taio Cruzas ir reperis Ludacrisas, kartu atlikę hitą „Little Bad Girl“. Garsiąją „Without You“ su D.Guetta atliko Jessie J, pakeitusi Usherį, kuris dainuoja šio kūrinio originalią vokalinę partiją.

Statulėlę už pasaulinio masto pasirodymą pelnė karščiausia Korėjos grupe vadinamas kolektyvas „Bigbang“.

Tarp pranešėjų – ir Cristiano Ronaldo mylimoji

Vyrai turėjo į ką paganyti akis, kuomet MTV EMA scenoje pasirodė du supermodeliai – Irina Shayk ir Bar Refaeli. Puošnios manekenės pristatė Geriausio vaizdo klipo nugalėtoją. Ja tapo Lady Gaga už vaizdo klipą „Born This Way“. Dainininkė į sceną atropojo ant kelių. Vilkėdama jau ketvirtą ar penktą „satelitinę“ skrybėlę ir naują, mėlyną suknelę. Atlikėja dėkojo šeimai, Brianui May iš grupės „Queen“, kuris yra su ja grojęs, klipo režisieriui ir savo jaunesniajai seseriai.

Scenoje skambant triukšmingoms ovacijoms pasirodė grupė „Queen“, atlikusi kūrinį „Show Must Go On“. Išties netikėta staigmena tapo tai, kad vokalo partiją atliko amerikiečių dainininkas Adamas Lambertas, kuris yra viešai pasisakęs apie savo netradicinę orientaciją. Dainininkas su legendine grupe atliko ir pasaulinius superhitus „We Will Rock You“ ir „We Are The Champions“. Pastaruoju ir buvo baigtas grandiozinis MTV EMA 2011 šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius