-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rašytojai Tomas Dirgėla ir Justinas Žilinskas pristato dainą: vaikus vadina tinginiais

Bene vienintelė pasaulyje aktyviai koncertuojanti vaikų rašytojų muzikos grupė „Knygų vaikai“, kurioje groja Tomas Dirgėla ir Justinas Žilinskas, kviečia klausytis ką tik pasirodžiusio singlo „Namų darbai“.
Muzikos grupė „Knygų vaikai“
Muzikos grupė „Knygų vaikai“ / Dainiaus Čėplos nuotr.

Nuo Reikjaviko iki Liuksemburgo, nuo mokyklų ir bibliotekų iki profesionalių festivalių scenų ir tiesioginio eterio televizijoje – tokiais maršrutais pastaruosius dvejus metus keliauja visai šeimai skirtą muziką kuriantis duetas. Kadaise buvę penkiese, šiandien elektroniniais instrumentais grojantys ir balso efektais žaidžiantys „Knygų vaikai“ džiaugiasi pagaliau išsigryninę savo skambesį. Šiandien grupė kuria ne tik vaikams, bet visai šeimai skirtą muziką, o neretai sulaukia ir malonaus palyginimo – „Solo ansamblis“ mažiesiems.

„Ir vaikams, ir tėvams norime dovanoti kuo įdomesnius tiek instrumentinius, tiek vokalinius skambesius bei sudominti elektronine muzika. Neretai po koncertų neskubame išjungti samplerių, sintezatorių ir vokalo procesorių, o vaikams ir tėvams leižiame viską išbandyti ir patiems prisiliesti prie klavišų bei rankenėlių. Ir dar labai norime parodyti, kad su šiuolaikiniais rašytojais galima bendrauti ne tik mokyklos klasėje, bet kartu šokti ir linksmintis!“ – sako T.Dirgėla.

VIDEO: KNYGŲ VAIKAI - Namų Darbai (Official Lyrics Video)

Elektroninį skambesį „Knygų vaikai“ sujungia su humoro, netikėtumo ir ironijos kupinais tekstais. Toks ir naujasis singlas – „Namų darbai“. Pasak J.Žilinsko, vis dar pasitaiko atvejų, kai vaikai mokykloje vertinami tik pagal vieną dalyką – pažymį, o jų pomėgiai ir talentai pamirštami.

„Aš ir pats mokykloje buvau vertinamas tik pagal tai, kokį pažymį gaudavau. Jeigu gauni gerą įvertinimą, esi geras vaikas, o jeigu blogą – žinoma, blogas. Ir, aišku, visų dalykų – matematikos, lietuvių kalbos, kūno kultūros – pažymiai turėdavo būti geri. O tai, kad mes visi skirtingi, mažai kam buvo įdomu. Gerai, kad dabar požiūris keičiasi, nors dar tikrai ne visur. Todėl naujausiame kūrinyje ir ironizuojame: vos kas ne taip – TINGINYS!“

Dainiaus Čėplos nuotr./Muzikos grupė „Knygų vaikai“
Dainiaus Čėplos nuotr./Muzikos grupė „Knygų vaikai“

Prie naujausio vaikų rašytojų singlo prisidėjo su garsiais atlikėjais dirbantis žinomas prodiuseris Germanas Skoris. „Daugiausiai dirbu su dainomis suaugusiems, todėl buvo smagu prodiusuoti „Knygų vaikų“ įrašą, nes čia visai kitokios taisyklės, muzikavimas gali būti vienu metu ir rimtas, ir nelabai, nebijoma pakvailioti ir paeksperimentuoti. Galima daryti tai, ką sau ne visada gali leisti suaugusių muzikos kūrėjai. Justinas ir Tomas gan aiškiai žinojo, ko jie nori iš šios dainos, todėl mano darbas buvo kuo įmanoma geriau tai užfiksuoti. Manau, mums pavyko pasiekti puikų rezultatą!“ – sako prodiuseris G.Skoris, pasiruošęs bendradarbiauti su „Knygų vaikais“ ir prie naujų jau planuojamų įrašų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius