-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 12 04

„Requiem“ ir Bjelle pristato kalėdinę dainą: T.Krivickas pasidalijo švenčių tradicijomis

Kalėdų metas jau čia pat ir visi puikiai žino, ką tai reiškia: jaukūs, cinamonu kvepiantys namai, tūkstančiais lempučių pasidabinusios miestų gatvės ir neišvengiama šventinė muzika visą ateinantį mėnesį. Kalėdinė muzika yra stebuklinga ir atspari laikui. Kaip ir kiekvienais metais, artėjant gražiausioms metų šventėms ne vienas interneto paieškoje įrašys „kalėdinės dainos“. „Requiem“ kartu su Bjelle šį sezoną taip pat spėjo įšokti į kalėdines roges ir su džiaugsmu pristato dainą „Žiemos Pasaka“.
„Requiem“ ir Raminta Naujanytė-Bjelle
„Requiem“ ir Raminta Naujanytė-Bjelle / Tauro Gūdmanto nuotr.

Raminta Naujanytė-Bjelle atskleidė, kad labai džiaugiasi galimybe dainuoti kartu su grupe „Requiem“, kuri, pasak jos, sudėjo pamatus jos muzikiniam skoniui vaikystėje.

Idėja parašyti kalėdinę dainą kilo grupės „Requiem“ lyderiui Tomui Krivickui.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad norėjau sukurti dainą, kurią atliktume kartu su mūsų gera drauge, nuostabaus balso savininke Raminta Naujanyte-Bjelle. Kaip jau daugelis iš jūsų žino, Bjelle pseudonimas atsirado iš norvegiško žodžio, reiškiančio varpelis. Man visą laiką galvoje skambėjo varpelių melodija, ir galiausiai tai išsivystė į kalėdinę dainą, nes varpelių skambesys puikiai tiko šventinei nuotaikai. „Darbinis“ šios dainos pavadinimas buvo „Bjelle song“, – pasakojo naujos dainos autorius Tomas Krivickas.

Tauro Gūdmanto nuotr./„Requiem“ ir Raminta Naujanytė-Bjelle
Tauro Gūdmanto nuotr./„Requiem“ ir Raminta Naujanytė-Bjelle

„Sukūrus melodiją jau buvo aišku, kad tai bus daina apie žiemos šventes – tuo metu pradėjau ieškoti tinkamo teksto. Perskaičiau daug Lietuvos klasikų eilių ir apsistojau ties Salomėjos Nėries eilėraščiu „Senelės pasaka“. Skaitant šį eilėraštį iškart sugrįžti į vaikystę, o vaikystė ir pasakos yra neatsiejami. Be to, Salomėjos Nėries eilėraščio žodžiai puikiai tiko ritmiškai jau sukurtai melodijai. Taip ir gimė „Žiemos pasaka“, – kalbėjo Tomas Krivickas.

Paklaustas, kuo ši daina ypatinga, autorius šypteli: „Žiemos pasaka“ ganėtinai skiriasi nuo kitų grupės „Requiem“ dainų. Tai vienintelė daina, skirta Kalėdoms, todėl skamba daug švelniau nei kitos mūsų dainos, bet, manau, mums puikiai pavyko suderinti roką ir Kalėdas. Tikimės, kad šis šventinis kūrinys patiks ir suaugusiems, ir vaikams.“

Išgirskite:

VIDEO: Requiem su Bjelle - Žiemos Pasaka

„Kalėdos – nuostabus metas, jų laukimas prasideda jau lapkričio pabaigoje. Trumpėjant dienoms norisi įsileisti daugiau šviesos į savo gyvenimą, praleisti laiką su šeima ir draugais. Atšalus orams leidžiame daugiau laiko su vaikais namuose kepdami sausainius ar kurdami dekoracijas langams, kartais lankomės vietiniame kalėdiniame miestelyje, kur yra ledo čiuožykla, kur galime mėgautis karštu šokoladu. Eglę dažniausiai puošiame anksčiau, nei reikėtų, puošia vaikai, jiems vadovauja žmona, o mano pareiga – pargabenti žaliaskarę namo.

Taip jau nutiko, kad Kalėdas dažniausia tenka sutikti ne Lietuvoje, tačiau nepamirštame brangių tradicijų, kiekvienais metais sutinkame Kalėdas su kitais Olandijoje gyvenančiais lietuviais, būna daug šventinio šurmulio, vaikai džiaugiasi dovanomis, gaminame tradicinius lietuviškus patiekalus“, – apie šeimos Kalėdų tradicijas pasakojo Tomas Krivickas.

Paklausus Bjelles apie jos kalėdines tradicijas, dainininkė atskleidė: „Mano Kalėdos nėra išskirtinės, nes dažniausiai turiu daug darbo žiemos sezono metu, bet, kad ir kaip tai būtų banalu, neįsivaizduoju švenčių be kalėdinių lempučių ir kalėdinių dainų. Turime šeimoje tradiciją pirmą Kalėdų dieną teikti vieni kitiems dovanas, pabūti kartu – tai labai svarbi diena mūsų šeimoje, o šalia to vyksta koncertai, renginiai ir begalė veiklos, todėl Kalėdos man yra labai aktyvus metas.“

Paklaustas, ką jam reiškia pasakos, Tomas Krivickas šypteli: „Man labai patinka pasakos, jos būna šiltos ir geros, juokingos, liūdnos ir net baisios, bet visada stebuklingos. Anksčiau daug pasakų skaitydavau vaikams vakarais, o man pasakas skaitydavo močiutė ir tėvai. Jose visada slypi kažkokia paslaptis, šiluma ir stebuklas.“

Todėl artėjančių švenčių proga grupė „Requiem“ ir Bjelle nori palinkėti visiems klausytojams, kad šių metų pabaiga būtų laiminga, stebuklinga ir kupina šilumos – tokia, kokia būna pasakose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius